ANNONSE

KULTUR

2. – 4. september: 


Da bræker det løs i Sirdal!

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 27.08.2016

Sirdalsdagane så for første gang dagens lys i 1990, og arrangementet går i år av stabelen for 27. gang!

Det hele er bygget opp rundt sauenes hjemkomst fra fjellet, og arrangementet starter da også med å ønske ca. 5000 sauer velkommen til Kvæven, etter at de har hatt sitt sommerbeite i Sirdalsheiene.

– Området rundt Sirdal Fjellmuseum på Kvæven i Øvre Sirdal blir denne helgen omgjort til messeområde med utstillere, underholdning og ulike aktiviteter for små og store. I år er det Odd Nordstoga som er vår hovedartist, og arrangøren Sirdalsferie AS håper selvsagt også denne gangen på et fullsatt «Rypeberg». Vennebyens Apa, Ted og Elfi er klare for en sirdalstur, og for de som har lyst til å hilse på den gode vennegjengen etter at forestillingen er ferdig, kan dette bli en realitet nettopp på Kvæven lørdag 3. september.

Den tradisjonelle bygdedansen går som vanlig lørdag kveld, denne gang er det bandet Loveguns fra Moi og Lund i Rogaland som sørger for god musikk, god stemning og god gang i teltet. Søndag blir det foredrag både i kapellet og i hovedteltet. «Året rundt i Sirdalsheiene» – ord og bilder ved Magnar Undheim og Per Magne Sinnes kan du se og høre i Kvævemoen kapell, og deretter blir det foredrag med Ailo Gaup i hovedteltet, en energifylt avslutning før arrangementet rundes av søndag ettermiddag, forteller årets prosjektleder for Sirdalsdagane, Sølvi Manneråk.

Området rundt Sirdal Fjellmuseum blir også i år fylt opp med stander av ulik størrelse, og publikum som går rundt på hele messeområdet, både innen- og utendørs, vil finne en god del nye utstillere, som nok kan lokke med flere gode messetilbud. Egen messequiz er nytt av året, hvor hovedpremien er kvalitetsprodukter som kan være svært nyttig for en tur i f.eks. nettopp Sirdalsheiene.

Sirdalsdagane har gjennom årenes løp fått status som «helgens store treffsted» for både hyttefolk, fastboende og dagsturister.

– Vårt mål er at dette skal være et sammensatt familiearrangement, der alle skal kunne finne elementer av interesse, uansett alder. 2. – 4. september er helgen for både gode kulturopplevelser, en god handel og en god drøs, avslutter Manneråk, før hun ønsker publikum velkommen til Kvæven i Sirdal.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no