ANNONSE

SAMFUNN

Fantastisk miljøinnsats på Jæren

Tekst: Berit GlittenbergPublisert: 27.08.2016

Ringo Bryne og deres innsamlere sikret seg første plass i årets store gjennvinnings­konkurranse for TASSIMO-avfall.

Ringo Bryne vant hele 3 000 kroner til Klepp Frivilligsentral i årets store miljøkonkurranse

Etter en imponerende innsats kom Ringo Bryne på en velfortjent førsteplass i Kaffekappløpet – årets store gjenvinningskonkurranse for TASSIMO-avfall. Med god hjelp fra innbyggerne på Jæren klarte Ringo Bryne å samle inn mest TASSIMO-avfall av alle innsamlingssteder i Norge, og vant dermed hele 3 000 kroner til Klepp Frivilligsentral.

Juli 2016 - "Kaffekappløpet" gikk av stabelen i mars i år. Innsamlingssteder for TASSIMO-avfall rundt i Norge tok utfordringen på strak arm og har siden konkurrert om å samle inn mest TASSIMO-kapsler og folieemballasjer til resirkulering.

Nå er hele 20 vinnere kåret – 10 lokale innsamlingssteder og 10 private innsamlere. Vinnerne er de innsamlingsstedene som samlet inn mest TASSIMO-avfall til materialgjenvinning i løpet av konkurranseperioden. Ringo Bryne som konkurrerte som et lokalt innsamlingssted samlet inn hele 4411 kapsler og folieemballasjer, og mottok dermed 3 000 kroner i premie som går uavkortet til Klepp Frivilligsentral.

- Vi har valgt å donere premiepengene til Klepp Frivilligsentral sitt utstyrsfond fordi vi synes at det er viktig at det finnes en plass der familier med dårlig råd kan låne utstyr, når barn f.eks. skal på skoletur og ikke har det utstyret som trengs, forteller Geir Ådne Vestvik.

Det er TASSIMO og miljø­selskapet TerraCycle som arrangerte konkurransen, der miljø, gjenvinning og innsamling til veldedige formål har stått i fokus. Rundt om i Norge finnes det i dag lokale innsamlingssteder for TASSIMO-avfall, så vel som en rekke private innsamlere. Alle innsamlingsstedene er opprettet av engasjerte TerraCycle-medlemmer som konkurrerte om en total premiepott på hele 10 000 kroner. ‘Kaffekappløpet’ var er en del av TASSIMO og TerraCycles eksisterende gjenvinningsprogram kalt TASSIMO-gjenvinngsprogrammet.

– Målet med Kaffekappløpet var å øke bevisstheten rundt gjenvinning, og det virker virkelig som vi har lyktes med dette når vi ser på det engasjementet som innsamlerne våre har vist rundt denne konkurransen. Nå håper vi selvfølgelig at suksessen fortsetter, og at enda flere ønsker å gjenvinne TASSIMO-avfallet sitt, sier Charlotte T. Lunde, kommunikasjonsansvarlig i ­TerraCycle Norge.

Mer enn 110 000 kapsler og folieemballasje samlet inn under konkurransen

Hele 112 622 kapsler og folieemballasje ble samlet inn i løpet av konkurranseperioden. Siden starten av gjenvinningsprogrammet i 2010 har engasjerte innsamlere samlet inn hele 1 496 690 kapsler og folieemballasjer. Det innsendte avfallet gjenvinnes av TerraCycle til nye, innovative produkter som vannkanner og hagebenker.

TerraCycle ønsker seg flere engasjerte medlemmer som vil bidra til å samle inn kapsler og folieemballasje til gjenvinning. Besøk gjerne terracycle.no for mer informasjon.

Om Kaffekappløpet

Konkurransen varte fra 22. mars til 27. juni. Den totale premiepotten var på 10 000 kroner og ble fordelt mellom de 20 vinnerene. Premiepengene går uavkortet til vinnernes foretrukne veldedige formål. Les mer på terracycle.no/kaffekapplopet

Om TerraCycle

TerraCycle (www.terracycle.no) ble grunnlagt i USA i 2001 og er i dag verdensledende på innsamling og gjenvinning av brukte forbruksvarer. TerraCycle samarbeider med flere kjente varemerker i 20 forskjellige land, og har hittil forhindret 3 milliarder forbruksvarer fra å havne på søppelfyllinger eller forbrenningsanlegg. Takket være ideen om sponset avfall kan alt fra potetgullposer, juspakker, penner, tyggegummi og mer få nytt liv og bli til nye, innovative, miljøvennlige produkter. TerraCycle forsikrer seg også om at penger blir innsamlet til veldedige formål, og inspirerer forbrukere rundt om i verden til å gjøre en forskjell. Besøk terracycle.no for å lære mer om hvordan man kan bli med i programmet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no