ANNONSE

MOTOR

To millioner mangler DAB-mottaker i bilen

Tekst: Morten Abrahamsen


Publisert: 27.08.2016

DAB-RADIO: Neste år forsvinner FM-signalene. Kun DAB vil kunne ta inn radiosendinger i bil. FOTO: Elektronikkbransjen


Neste år slukkes FM-nettet i Norge, hvilket betyr at man må ha DAB i bilen for å få inn radio.

– Vår rolle er å sikre en smidig overgang fra analog til digital radio for alle som er berørt av radio­skiftet. En sentral oppgave er informasjon, sier Mari ­Hagerup kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge, som representerer NRK, P4-Gruppen og Bauer Media.

Digitalradio Norge har nettopp gjennomført «Digitalradioundersøkelsen», som kartlegger «digital lytting og innehav ved overgangen til digital radio». Den viser at det er langt fra alle som vil få noe lyd fra radioen når FM-nettet går av lufta.

– 29 prosent oppgir at de har DAB i bilen, det tilsier drøyt 730.000 biler. Det betyr at det er rundt 2 millioner biler som kun har FM-utstyr. Disse må oppgraderes dersom man vil lytte til kringkastet nasjonal radio etter 2017. Det vil med andre ord bli stor aktivitet og potensielt lange køer når FM-slukking nærmer seg, sier Hagerup.

Viktig med radio i bil

Hun anbefaler folk å være ute i god tid for å unngå kø. 41 prosent sier ønsker å oppgradere til DAB med adapter eller ny radio, mens 21 prosent vil vente til de får mer kunnskap eller til FM slukker

Undersøkelsen viser også at mange fortsatt ønsker å høre på radio i bil.

– 74 prosent av radiolytterne oppgir at det er viktig å høre på radio i bilen. Kun 6 prosent sier de bruker streaming av andre musikktjenester for musikk i bil. Man kan selvfølgelig også bruke smarttelefon for å høre radio, gitt at det er god nok dekning for dette, sier Hagerup.

Nær en firedel av all radiolytting i Norge foregår i bil. Kun ni prosent av de spurte mener radio i bil ikke er viktig.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no