ANNONSE

SAMFUNN

Brannvernuka 


Åpen dag og hundrevis av brannøvelser

Tekst og foto: 
Rogaland brann og redning IKS


Publisert: 14.09.2016

I løpet av de to neste ukene skal det gjennomføres rundt 600 brannøvelser i ulike bedrifter, hjem, institusjoner, barnehager, skoler og boligfellesskap i de 11 eierkommunene til Rogaland brann og redning IKS (RBR). Årets brannvernuke foregår i uke 38 og den avsluttes med at åpne dører på landets brannstasjoner, 11 i RBR.

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres i uke 38 hver høst. Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

Hvis det skulle begynne å brenne, gjelder det å gjøre de riktige tingene raskt og i riktig rekkefølge. Derfor har vi brannøvelser som et hovedtema for Brannvernuka. All erfaring viser at det nytter å øve. Mange liv og store verdier har blitt reddet fra brann fordi de involverte var drillet på hvordan de skulle opptre. Med Brannvernuka håper vi å inspirere til økt hyppighet av og bedre kvalitet på brannøvelser.

Åpen dag

Åpen dag er en del av Brannvernuka. Denne uken er det brannvern og brannøvelse som står i fokus. Brannvernuka arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, If Skadeforsikring og brannvesenet.

Lørdag 24. september kan unge og gamle landet rundt få testet ut brannkunnskapene sine i ei kunnskapsløype, se på nye og gamle brannbiler og kanskje til og med få spyle med en ekte brannslange.

Fra 10.00 til 14.00 lørdag 24. september kan du ta turen innom brannstasjonene i Rogaland brann og redning IKS: Stavanger, Sandnes, Ålgård, Gilja, Kvitsøy, Klepp, Oltedal, Høle, Rennesøy og Riska. Branndepoet på Vassøy holder også dørene åpne lørdag 24. september fra 10.00 til 14.00.

På grunn av begrensede parkeringsmuligheter på Stavanger, Sandnes, Ålgård, Bryne og Klepp brannstasjon, oppfordrer vi folk til å ta beina fatt denne dagen.

Begrenset parkering

Vi gjør spesielt oppmerksom på at det ikke vil være mulig å parkere på Sandnes brannstasjon denne dagen, og at folk her oppfordres til å ta i bruk parkeringsplasser ned mot Sandnes sentrum.

Vi gjør også oppmerksom på at Bryne stasjon er under ombygging, og derfor ikke er åpen. Publikum oppfordres til å legge turen til Klepp istedenfor.

Bor du ikke i disse traktene, eller skal du bort denne helgen? Frykt ei, det er flere brannstasjoner over hele landet som holder dørene sine åpne for besøk denne dagen. Oversikt over andre brannstasjoner som er åpne for besøk denne dagen finner du på Brannvernuka sine hjemmesider www.brannvernuka.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no