ANNONSE

HUS & HAGE

Enkelt stell med våtromsgulv i tørre rom

Tekst: Chera Westman/ifi.no 

Foto: Gerflor, Tarkett, Forbo Flooring


Publisert: 14.09.2016

STERKT: Gerflors vinyl for våtromsgulv er et kompakt, heterogent belegg med glassfiberbærer som gjør gulvet stabilt. 
Slitesjiktet er hele 0,7 millimeter tykt, og sterkt nok for både butikker, kaféer og frisørsalonger.

Våtromsvinyl er et slitesterkt, tett gulv som er lett å holde rent. Bruken av det kan strekke seg langt utenfor baderom og toaletter. Til både kjøkken og entré kan våtromsvinyl være et vinnende valg, med mange forskjellige design tilgjengelig.

Kjøkken og entré er de av boligens rom som skitnes raskest til. Du stiger over ­terskelen med sølete sko, drar inn gress og grus og vann. Ved kjøkkenbenken er det fort gjort å spre alt fra brødsmuler til ­ketchup og soyasaus over gulvet.

Hver gang du vasker gulvet, og det kan det jo bære behov for titt som tett, ønsker du at jobben skal gå så raskt og lett som mulig. For hvem vil egentlig bruke mer tid enn nødvendig på gulvvask?

Du har også lyst på et gulv som ikke får varige mén av sten, grus, kjæledyrets klør, tråkk med høyhælte sko, eller av at du skyver en krakk eller stol over gulvet for å rekke øverste hylle.

Tenk nytt!

Alternativene er like mange som gode – men de færreste vil umiddelbart tenke på våtromsvinyl i disse sammenhenger.

– Faktum er at våtromsvinyl har alle de funksjoner du er ute etter. De tåler søl, finnes i flotte design og har et meget godt slitesjikt, sier Lene Lillejord, markeds­ansvarlig hos Gerflor.

Siden bredden på vinyl­belegget normalt er 2 eller 3 meter, vil de fleste gulv kunne legges uten skjøter.

– Det gjør gulvet utrolig enkelt å holde rent, siden det ikke er noen fuger som skittet kan feste seg i, sier hun.

Kald- eller varmsveising

– Gulv som normalt benyttes i våtrom er også egnet til for eksempel entré og kjøkken, sier teknisk sjef i Tarkett, Espen ­Josten.

Hvis skjøting må til, er det noen belegg som alltid skal ­sveises med sveisetråd i skjøten uavhengig om det benyttes i våtrom eller ikke. Andre gulv kan forsegles med kaldsveis i skjøten dersom det legges i tørre rom. For noen belegg kan det også være mulig å tettskjære skjøten uten bruk av fugetråd.

– Hvilket som er tilfelle er angitt i leggeanvisningen for ­respektive gulv, sier Josten.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no