ANNONSE

HUS & HAGE

Fargeguide rom for rom

Tekst:Tekst: Bjørg Owren/

Foto: Butinox Interiør


Publisert: 14.09.2016

Veggene er malt med Butinox Interiør Stue & Sov, Matt for vegg og lister i farge 5833 Midnatt.


Tenker du at farger kan virke rotete og litt bråkete? Bruk det vi kaller «sotede» farger – farger med en del sort i. Dette er de mest elegante og lune nyansene av fargene, og du er langt på vei til et fint resultat.

Tipset kommer fra Jenny Bull-Gustavsen, fargesjef for Butinox Interiør. Anledningen er et nytt fargekart som de lanserer nå i høst.

Sotete farger

Fargene de har valgt ut er i hovedsak slike sotede farger. Fargene er ordnet som en guide, med en palett for ulike rom; kjøkken, stue, soverom og barnerom.

– Vi har satset på farger som kan leve lenge og har derfor med et par kjenninger fra tidligere fargekart, som storfavoritten Bølger. De sotede fargene passer godt for det nordiske klimaet. De er med på å gi et lunt inntrykk til rommet, sier fargesjefen.

Kombiner på kryss og tvers

Fargene kan kombineres på kryss og tvers av de ulike palettene. Hver fargepalett har også to kontrastfarger som kan være med på å sette en personlig vri på rommet.

– Lek deg og finn den kombinasjonen du ønsker, oppfordrer hun.

En gledelig detalj for mange er at Butinox oppgir NCS-kode på alle fargene sine. Dette for at det skal bli enklere å finne nyanser som passer når man vil supplere med andre farger.

Lys, mørk og fargesterk

Dersom du er redd for at det blir for mye farger, er forslaget fra Jenny Bull-Gustavsen å satse på ton-i-ton-farger.

– Det er den tryggeste oppskriften hvis du ønsker farger inn i interiøret på en elegant måte. Velg tre nyanser av en farge, fra lyst til mørkt. Det vil gi en rolig, harmonisk og elegant fargesetting, sier hun.

Kjøkken

Her er det tenkt kos og hygge i samme palett. Kjøkkenet er familiens samlingspunkt, der skal det være hyggelig samtidig som det skal lages mat. Til dette rommet foreslår teamet hos Butinox en kombinasjon av blått og varme og lune nyanser av rosa.

– Prøv en nyanse av en sotet rosa oppimot en mørk blå – da ser du at rosa ikke trenger å være sukkersøt.

Stue

Stuen er et rom for både ro og aktivitet. Dype, lune toner og sotede farger gir et elegant uttrykk og lun atmosfære. For å gi mer energi i rommet, kan man male detaljer eller en fondvegg med en mer kulørsterktone.

Soverom

For soverommet satser de på harmoniske farger for harmoniske netter. Hovedfargen er grønn og paletten består av grønntoner i ulike nyanser som skal gi ro, mystikk og varme.

Det er ingen regel som sier at tak må være hvite, så bruk gjerne farge i taket for å forsterke den lune hulefølelsen.

Barnerom

Paletten som er satt sammen for barnerom bryter med normen om at jenterom er rosa, og gutterom blå. Her oppmuntres det til å skape lekne rom tilpasset barnet uavhengig av om det er gutter eller jenter. Her er utgangspunktet at barn er barn, og deres verden skal fylles med lek og glede.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no