ANNONSE

HUS & HAGE

Sprøyte gal på husveggen

Tekst: Robert Walmann

Foto: Kristian Owren


Publisert: 14.09.2016

FOLKESPRØYTA: Med Wagners nye folkesprøyte kan alle slå seg løs på husveggen.


En pensel som aldri går tom for maling. Som maler husveggen på rekordtid. Nå er malesprøyter på full fart inn i norske hjem.

– Fordelen med sprøyte er at du kommer lett til i kriker og kroker. Og du slipper å dyppe. Det er bare å trykke på avtrekkeren og sprøyte bestemt på veggen, sier Lars Petter Rustan.

Vann før maling

Rustan er salgssjef for håndverksavdelingen til Jordan. Han vet hvilke muligheter malesprøyter gir.

– Alle kan lære å bruke sprøyte. Ved første gangs bruk bør du fylle på med vann. Lek med sprøyten og lær teknikken. Når du føler mestring, bytt ut vann med maling og du er klar for «action», sier han.

Rett på veggen

Rustan viser hvor lett det er. Han skraper husveggen med en stålbørste og vasker med kraftvask. Malingen røres opp til fløtekonsistens. Pistolen er rettet mot veggen.

– Hold pistolen i 90 grader 15-20 centimeter fra veggen. Jobb bestemt fra et punkt til et annet. Bruk gjerne en papplate som maskering. Ha alltid en stor pensel klar til etterstryking eller ved sig, sier han.

Går så det griner

15 kvadratmeter husvegg er ferdigmalt på 6 minutter. Lite søl. Bare moro.

– Ja, det er gøy å bruke sprøyte. Denne modellen har trinnløs regulering med høyt og lavt trykk. Husk at ved sprøytemaling kreves mer forberedelser. Det som ikke skal males må dekkes til, sier Rustan.

Folkesprøyta

En sprøyte fra kvalitetsprodusenten Wagner koster fra et par tusen kroner.

– Gå sammen med venner og naboer og kjøp ei kvalitetssprøyte. Husk at sommeren er ikke over ennå. Dere rekker å male gjerdet, husveggen eller garasjeporten før kulda setter inn, sier han.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no