ANNONSE

Min mening

Min mening av Svein Kåre Edland, tidligere redaktør i Lokalavisen


Ikke la høstmørket 
ta deg

Jeg var på klassefest på lørdag. 40 år siden vi gikk ut av ungdomsskolen på Ålgård. Totalt var vi litt over 60 elever den gang, men det var bare 30 som kom på festen. Det var en fin fest på alle måter, men jeg undrer meg litt over hvor de andre var den kvelden? Noen var kanskje opptatt med ting som var viktigere, andre bor utenfor distriktet, men det var sikkert en del som gjerne ikke var helt fornøyd med seg selv. Og dermed ikke hadde lyst til å delta på en arena hvor det er naturlig at en forteller om hva en har utrettet i livet. Til daglig er det mange som hele tiden snakker om det presset som de unge har, men presset ligger også på oss godt voksne. Jakten på lykke og suksess finnes for de fleste i større eller mindre grad. I tillegg viser det seg at de fleste har en elendig evne til å se det store bildet. Vi graver oss ofte ned i relativt uviktige saker, og glemmer det som virkelig er av betydning.

Nok av grunner til å være lei

Uansett hvem du er så finnes det sannsynligvis mange grunner til at du kan forsvare å være negativ, ulykkelig og deprimert. Det kan være at du har for lite penger, for mye penger, er for tjukk eller for tynn og kanskje kunne du tenkt deg en annen og bedre jobb med nye kolleger og oppgaver. Kanskje drømmen rett og slett bare er å ha en jobb? Noen er enslige og vil gjerne ha en partner, men statistikken sier at like mange ønsker ut av partnerskapet. Kanskje er ikke helsen på topp? Noe trist har rammet deg? Du har kanskje mistet noen som var deg nær og sørger over det. Grunnene er mange og forskjellige og de preger i stor grad våre liv på en negativ måte.

Kraften i den positive tanken

Når du først er nede i sumpen eller inne i tunnelen, blir det ofte vanskelig å se lyset. De fleste har en tendens til å grave seg videre nedover og det blir mørkere og mørkere. Men det er alltid et håp. Det finnes alltid en mulighet. Faktisk er vi ganske heldige i Norge. Alle i vårt land har utrolig mange gode grunner til å være fornøyd med livet. Problemet er bare at vi av og til ikke greier å se lyset. Det gjelder å skifte fokus, se de gode tingene, i stedet for bare å henge seg opp i det som er negativt. Å ramle ned i sumpen er en del av livet, men å komme seg opp igjen, det er selve livet. Det er lett å skylde på andre, men det hjelper ­sjelden. De fleste gangene må vi ordne opp med våre utfordringer i livet selv uten å la andre overta. Skal vi vokse som mennesker, må vi selv fronte det som er vanskelig og gjøre våre egne valg. Andre kan selvsagt være der og heie oss frem, men til syvende og sist er det vårt eget arbeid som gir resultater. Det gode er at det alltid er mulig. Uansett hvor elendig det kan se ut. En god hjelp er å prøve å fokusere på de tingene som faktisk er bra. Jeg har enorm stor tro på kraften i den positive tanken. Tro kan flytte fjell. Begrepet har oppstått fordi det er sant. Det virker. Hvis du fokuserer på det positive, får du positiv energi. Det hjelper. Ikke la høstmørket ta deg. Jeg tror på livet og vet at uansett hvor ­vanskelig situasjonen er, finnes det alltid muligheter. Lykke til.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no