ANNONSE

HUS & HAGE

De lyser opp hverdagen din!

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani / Produsent


Publisert: 28.09.2016

Hanne, Marianne og Tonje ønsker velkommen til Rasmussen Elektro på Sola.


Fakta:

Rasmussen Elektro

HVA:

Belysningsbutikk med solid fag­kompetanse. Egne elektromontører for installasjon. Stort utvalg av lys­kilder – all slags pærer og lysrør.


AKTUELL MED:

Belysning til hus, hytte og hage.


HVOR:

Solakrossvegen 8, Sola. 
Gratis parkering like utenfor døren.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag, tirsdag, onsdag 

og fredag kl 10.00 – 16.30

Torsdag kl 10.00 – 18.00

Lørdag kl 10.00 – 15.00


KONTAKT:

Telefon: 51 65 65 33

E-post: butikk@rasmussen-elektro.no


WEB:

www.rasmussen-elektro.no


Facebook:

Rasmussen Elektro As

Vi har vært heldige med solstrålene de siste ukene. Allikevel kan vi vel ikke fornekte at vinteren kommer snart. Hanne, Marianne og Tonje hos Rasmussen Elektro gir oss tips om hvordan mørketiden kan bli både lys og lun.

Hva betyr lys for deg? Er ei lyspære «bare» ei lyspære? Lys er kanskje en naturlig del av hverdagen, men også noe som må planlegges, kjøpes, installeres og tidvis skiftes ut. Jeg spurte ­ekspertene hva lys er for dem.

– Lys er ikke bare en nødvendig­het, det er et møbel, forklarer lyskonsulent Tonje ­Rasmussen Seland.

– Du kan gjøre så utrolig mye med lys, det skaper rommet og stemningen, konstaterer hun.

Jeg møter de strålende damene for en kaffedrøs og det går et lys opp for meg hvor viktig be­lysning faktisk er.

Stråler på arbeidsplassen

Tonje tar en slurk av morgen-kaffen.

– Rasmussen Elektro, du ­snakker med Tonje! svarer hun i telefonen og forlater rommet. Klokken er 09.30, men tele­fonene ringer allerede inn til Sola­butikken. Tonje bruker mye av tiden sin på konsulentbesøk til privatpersoner og bedrifter. Hun er fortsatt i butikken, men om du stikker innom vil du også se mye til Hanne og Marianne. Jeg sitter i pauserommet (som selvsagt er perfekt belyst) sammen med damene. Smilet sitter løst når de forteller lidenskapelig om butikken og arbeidsplassen sin. Hanne går på sitt ellevte år og har kjent familien Rasmussen i årevis.

– Jeg stortrives! Her lærer man alltid noe nytt, og det er aldri et kjedelig øyeblikk, sier Hanne. Marianne er enig. Hun har bakgrunn fra både oljebransjen og frisøryrket, og har snart jobbet hos Rasmussen Elektro i to år.

– Det er en veldig kjekk arbeids­plass med dyktige folk. Jeg hadde ingen aning om at det var så mange ulike typer lys­pærer, men nå kan jeg svare på det meste, ler hun. Hverdagen deres går ut på å gi råd og veiledning til folk som stikker innom butikken, samt være med å ta inn det spennende sortimentet fra både inn og utland. Kan dere svare på alt da? spør jeg.

– Vi kan veldig mye, men de mer tekniske spørsmålene er det gjerne fagfolkene som svarer på. Vi har jo installasjonsavdeling også, sier Hanne.

Dimmere er alfa omega!

Hvordan skaper man skikkelig bra stemning, egentlig? Jeg skjønner at man ikke bare kan velge ei lampe eller ei pære til­feldig. Er det riktig, spør jeg.

– Det er jo mange måter å belyse et rom på, men en dimmer er garantert en av de beste og enkleste måtene å leke med lyset på, svarer Hanne. Damene forklarer at mange setter kun opp tak­spotter, uten dimmer. Gjerne med for sterkt lys.

– Utfordringen er at du da får den samme stemningen hele ­tiden. Kanskje bra leselys, men gjerne for sterkt til en avslappet stemning. Har du dimmer kan du alltid regulere etter for­holdene, sier Marianne.

Lek med lyset – 
få en finere bolig

Ønsker du en større kjellerstue? Et lunere soverom? Magisk stemning i uteområdet? Det er masse du kan gjøre for å skape dette. Det er kanskje ikke alltid like lett å vite hvordan. Som nevnt er dimmere et bra valg. Ellers har lyskonsulenten flere tips.

– Takspotter langs veggene kan gjøre rommet større. LED strips er også populært. Her kan du fremheve trapper, kjøkkenbenker, planter. Bare fantasien setter grenser, sier Tonje. Folk har jo ulike stiler og det finnes et drøss av både lamper og lyskilder å velge mellom.

Er du i tvil hva som er best for din bolig, kan Tonje komme på et hjemmebesøk. Her tar hun i betraktning din personlige stil, boligens potensial og innredning. Erfarne elektrikere kan ta seg av installasjonen, om du ønsker det.

Stikker du innom butikken, er det selvsagt også mange ideer å få fra Marianne og Hanne. De to damene er enige om at godt lys er essensielt, men i lampeutvalg har de ulik stil når jeg spør hvordan de har det hjemme.

– Jeg elsker prismer, levende lys, og aktivt bruk av dimmere. Jeg har også en del lampetter som utgjør en del av interiøret, forteller Hanne. Marianne har derimot ingen prismer.

– Jeg er nok mer røff i stilen. Jeg liker moderne trelamper, innfelte spotter og sterke farger. Jeg har mange svarte møbler og frisker de opp med fargerike lampeskjermer, sier Marianne.

Jul og varmere tider

Selv om det blir kaldt ute, kan boligen din ose av varme.

– Vi ser en trend nå hvor alt blir varmere. En velger også varmere farger. Spesielt dem som har skaffet seg en moderne og minimalistisk bolig, ønsker å myke opp med lys og lamper, forteller Tonje. På spørsmål om hva som kommer til jul, smiler hun lurt.

– Masse fint og spennende utvalg. Det kommer til butikken i november, så det er bare å stikke innom, avslutter hun.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no