ANNONSE

MOTOR

Tåler båten din høstens kraftige stormer?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Colourbox / Claus Skålevik


Publisert: 28.09.2016

Fakta:

Åmøy Havn

Hva:

Distriktets største servicemarina/private båthavn, med kort vei fra Stavanger


Hvor:

Båsen 38, Vestre Åmøy


Aktuell med:

Tilbyr alle typer service, leie av ­båtplass og båthotell


Kontakt:

Dagfinn 951 85 000

Thomas 913 51 366

Olav 484 77 840

Halvard 932 59 300


Web:

www.amoyhavn.no


Facebook:

Åmøy havn

Det nærmer seg nå. Sommeren er på hell. Værvarslene gir oss tydeligere tegn på regn, uvær og storm. Nå er det snart på tide for båtfolket å tenke på vinterlagring, og sikring av verdiene. Kan du tenke deg ett bekymringsfritt vinterhalvår?

Høsten er en nydelig årstid med flotte farger i skog og mark. Men ikke alt er like idyllisk med høsten. Årlig uvær medfører problemer og utfordringer for båteierne. Nå nærmer båtsesongen seg slutten, og det er på tide å bestemme seg hvordan lagringen av båten skal skje.

− Med god grunn er det mange som bekymrer seg for høsten og vinterens mange stormer, sier Dagfinn Thorsen, daglig leder på det flotte båtanlegget i Åmøy havn.

− Vi har fremdeles noen ledige plasser til lagring både inne og ute, og jeg anbefaler alle å ta kontakt så snart som mulig.

Best for båten – 
enklest for eieren

− Båter får ofte skader i løpet av høsten og vinteren, forteller Dagfinn Thorsen til Lokalavisen. Kalesjen er spesielt utsatt. Det er både irriterende og kostbart.

Selv om man har en selv­lensende båt, så kan den ­synke hvis utløpet for vann tettes. ­Båtene representerer store ­verdier. 
Om du skal være helt sikker på at båten din skal ha et godt liv, er den beste måten å sikre det på ved å ta den opp av vannet, vaske godt over den, og så sette den et sted hvor den er skjermet for snø, regn, vind, ruskevær og storm. Det gir mange fordeler.

Ved lagring kjøres motoren varm i ferskvann, deretter kjøres det gjennom frostvæskeblanding for å hindre korrosjon innvendig i vannkanalene i motoren. Det er godt båtvedlikehold å la båten tørke ut gjennom vinteren.

Penger å spare

Proff vinterlagring gjør at du oppdager skader og sår på et tidligere stadium, og kan reparere før ­skaden blir for stor. Det betyr at du sparer penger. Når båten har vært på vinterlagring, er den tørr og fin når bunnsmøringen skal tas til våren. En båt med historikk om skikkelig vinterlagring er mere verdt ved et fremtidig salg.

Innendørs eller utendørs lagring?

– Vårt båthotell er spesial bygget til formålet, med plass til flere hundre båter i 5 etasjers reol­system, opplyser Thorsen.

− I tillegg lagrer vi større båter direkte på gulvet. I år har vi utvidet arealet utendørs og har derfor mye større kapasitet til å håndtere både store og små båter. Byggene er isolerte, og utstyrt med varmepumper og store takvifter som sørger for jevn temperatur, lav luft­fuktighet og god luftsirkulasjon. Vi har utvendig kameraovervåking og gode alarmanlegg for brann og innbrudd. Seilbåter tas opp og lagres på land med riggen opp, sier Dagfinn.

Åmøy havn har tilrettelagt for trygg utvendig lagring av båt i alle størrelser. Utelagringsområdet er tilrettelagt med vann og strøm slik at høst- og vårpussen kan gjøres på stedet.

− Vi tilbyr hjelp til vask, service og vedlikehold etter avtale. Området er belyst, overvåket og har tilsyn gjennom hele året, så båten er trygg, forsikrer Dagfinn.

Mindre bekymringer

I vår region er det mange båt­eiere, og når sesongen er over er det ­optimale å få båten på land i trygge omgivelser. I tillegg gir det deg mindre bekymringer. Når uværet setter inn, slipper du å stadig måtte tenke på hvordan det står til med båten. Det gir et enklere liv med fokus på andre ting.

God investering

Kostnaden med vinterlagring er avhengig av båtens størrelse, og det er vel verdt pengene du betaler. Når du skal gi båten det årlige vedlikehold, må du allikevel ta båten opp på land. Den kost­naden slipper du når båten har vinterlagring.

− Mange setter også pris på å ha et sted hvor båtentusiaster kan møtes og dyrke sin felles interesse. På anlegget er det til enhver tid flinke fagfolk som kan gi gode råd om alle typer båter, service og vedlikehold. Vi har også ledige båtplasser i selve havnen.

Kort vei fra Tjensvollkrysset

Havnen har en svært god beliggenhet. Det tar bare tyve minutters kjøring fra Stavanger, og beliggenheten gjør at du raskt kommer deg inn i favoritt­farvannene mot Ryfylke.

Åmøy havn er en familie­bedrift eid av gründer Halvard Velde, og sønnene ­Harald, ­Reidar og Egil. Disse står også bak flere andre solide bedrifter her i distriktet.

– Det er alltid kjekt å kunne skape solide bedrifter og arbeidsplasser sier gründeren, som også er i gang med store planer for utvidelser av Åmøy havn.

– Naturen har skapt et unikt område med kvaliteter som gjør dette til en svært beskyttet havn. Her tilbyr vi verksted, båtplasser, båthoteller, lagerhaller, gode utearealer og dypvannskai. Åmøy havn har blitt regionens største servicemarina og private båthavn, som vil kunne være til glede for regionens båteiere i genera­sjoner fremover.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no