ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

YES, det er mandag! …Eller?

Tekst: Helene Stenhaug

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 28.09.2016

Kate Elin Søyland brenner for forebyggende samtaler.


Fakta:

Åpen 
Dialog

Hva: 

Åpen Dialog er et privat tilbud for deg som har ambisjoner karrieremessig eller privat – eller bare ønsker en liten prat. Kate Elin brenner for forebyggende samtaler. Hun er en engasjert fagperson og har helt siden starten blitt brukt som fagkilde i media; VG, Dagbladet, TV2, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Ukeavisen Ledelse m.fl.


Aktuell med: 

Gratis lunsjdrøs 


Hvor: 

Industrigaten 1, 2.etg. et steinkast fra Charles & De i Sandnes. Kommer aktivt på bedriftsbesøk, samt tar imot bedriftskunder i sin privatpraksis.


Kontakt: 

51 66 55 52 / 922 19 811 / 

post@odialog.no


Web:

www.odialog.no

Vi vet det er smart å forebygge skader. De fleste av oss utfører derfor service på bilen som den største selvfølge. Spørsmålet er: Glemmer vi servicen på oss selv? Dette temaet mener Kate Elin ved Åpen Dialog i Sandnes bør tas på alvor. Hun har verktøyene som skal til for at du kan juble for mandagen igjen.

Rogaland opplever en litt utfordrende tid nå. De fleste kjenner seg kanskje stresset, uinspirert eller bærer på usikkerhet om hva fremtiden vil bringe. Det trenger ikke være slik, mener eksperten. Kate Elin Søyland er for mange et kjent ansikt fra media. De fleste vet at hun har hjulpet utallige par og familier med å finne lidenskapen og livskvaliteten igjen. Det de kanskje ikke vet, er at hun også har hjulpet et drøss av bedriftsledere og ansatte til å komme på riktig spor igjen – i hele 13 år.

Vil gi Rogaland 
mer lidenskap

– Eg vil gjer bedriftane i Rogaland meir lidenskapelige. Det æ målet mitt, sier Kate Elin – uten det minste tegn til jærsk forsiktighet. Hun forklarer at lidenskap på arbeidsplassen handler om å finne tilbake den indre jobbmotivasjonen. Vi sitter på kontoret hennes i 2.etasje i Bøndenes hus ved Melkebaren i Sandnes. Det er september og Stavanger er inne i en slags varmebølge. Det slår meg, hvem ønsker vel ikke positive følelser, varme og lidenskap inn i hverdagen? – Om du mangler lidenskap og motivasjon, har ditt jobbliv et uforløst potensial, forklarer Søyland. Kontoret er lyst, luftig møblert, og stemningen kjennes åpen. Et sted man kan puste og prate. Kate sitter løst og ledig i stolen og oser av ekte jærsk energi. Samtidig er hun et svært jordnært og behagelig vesen. Denne dama har et lass av utdanning og ulike verktøy for endring og motivasjon. Allikevel er det noe som sier meg at hun også har en naturlig evne til å skape åpen dialog.

– For meg var det viktig å ta vare på min jærske personlighet og skape et jordnært tilbud som setter kunden selv i førersetet. Ingen liker å få tredd endringer nedover seg som en tvangstrøye. Ledelsen må lytte til de som vet hvor skoen trykker, da skjer det ting. Hos Åpen Dialog handler det først og fremst om å kalle en spade - nettopp for en spade - og skape positive endringer, sier hun engasjert.

Åpne samtaler skaper endring

–Jeg gjør den jobben som er vanskelig å ta internt, det å få folk til å ventilere det som klemmer, men også ha det gøy i prosessen, sier Søyland.

Hun legger til at hos henne kan man prate om absolutt alt.

«Positive følelser og mer målretta arbeid gir sunne og kostnadseffektive bedrifter», er en av hennes filosofier. – Et arbeidsforhold trenger også service. Min spisskompetanse er på kommunikasjon, motivasjon og endringsprosesser. Jeg følger bedrifter over tid og kommer innom 1- 2 ganger per måned. Dette gir mulighet for varige endringer blant medarbeiderne, og ikke bare et blaff av engasjement. Hun presiserer at omtrent 80 - 90 % av alle endringstiltak, mislykkes. Skal du få til varig endring må du få tak i lidenskapen, det er nøkkelen, forklarer eksperten.

–Problemer og kriser er en naturlig del av livet. Det som er avgjørende er faktisk hva du velger å gjøre med dine utfordringer. Jeg blir ofte forundret over hvor lite som skal til for å komme over i et mer positivt spor, sier Søyland.

Øk trivselen på arbeidsplassen

Er det dårlig stemning hos dere? Er det vondt å stå opp om morgenen? Er du irritert? Eller mangler arbeidsplassen rett og slett lidenskap – det som får dere til å yte det lille ekstra og trives på jobb? –Når du mister gnisten på jobben går det fort utover både trivsel og prestasjoner noe som igjen viser igjen på bunnlinjen. I verste fall blir folk sykemeldte. Lidenskap handler om å finne tilbake til den gode jobbgnisten. Det å glede seg til å gå på jobb, forklarer Søyland. Kate Elin kan sies å være mange ting. En sparringspartner. En mental trener. En kommunikator. En «problem-fikser». Hun er relasjonsterapeut med spisskompetanse på endringsprosesser. Løsningen sitter ofte i relasjonene.

–Det å mangle gnisten i hverdagen, går utover den generelle livskvaliteten, som igjen påvirker helse, relasjoner og yteevne, sier Søyland. Hun påpeker at dette ikke handler om å finne noen «syndebukk».– Jeg ser på samspillet og sammen får vi til progresjon, sier Søyland.

Har din bedrift negative sannheter?

Jeg spør Søyland om hva som er den største utfordringen i Rogaland akkurat nå? – Negative sannheter. Med dette mener jeg for eksempel at flere på jobben sier «Det er dårlige tider nå».

– Selv om det er sant, smitter følelser og kan skape et demotiverende arbeidsmiljø, forklarer Søyland. Hun forteller videre at man må gå inn å jobbe både i grupper, og med enkeltindividet for å løse opp. Enten det er negative sannheter, kriser eller kompliserte relasjoner – eller kun forebyggende.

–Dere skal utnytte deres fulle potensial. Som ledere, medarbeidere og personer. Lidenskap er viktig fordi ny motivasjon genererer både arbeidsglede og fornøyde kunder, sier Kate Elin.

Gratis lunsjdrøs

– En leders jobb er å spille sine medarbeidere gode, sier Søyland. Ønsker du å vite hva Åpen Dialog kan gjøre for din bedrift? Søyland inviterer deg på en gratis lunsjdrøs. Da får du treffe henne selv, og høre hvordan dere kan øke trivselen, motivasjonen og selvsagt – lidenskapen.

Ønsker du mer motiverte ­medarbeidere? Åpen Dialog kan: 

• Måle jobbmotivasjonen, samt finne riktig tiltak

• Analysere tidligere tiltak og sjekke om det har hatt noe effekt i praksis

• Mental trening av ledere, grupper eller alle i bedriften.

• Trene opp endringskompetansen for å være konkurransedyktig

• Coache selgere med fokus på relasjonssalg og god kundebehandling

• Coache ledere med fokus på relasjonsledelse 

• Måle effekt av foredrag, kurs etc.

• Bidra til å identifisere bedriftens potensiale 

• Stressmestring og 24/7 samtaler

• Medarbeidersamtaler 

• Hvordan øke jobbmotivasjon og prestasjoner?

• Hvordan gjør bedriften mer lidenskapelig?Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no