ANNONSE

SPORT & FRITID

Høstferie i Kongeparken

Tekst: Berit GlittenbergPublisert: 28.09.2016

Magiske høst­historier 
i Eldstova. FOTO: Øyvind Nesvåg


Lysende gresskar, hemmelige koder, mystisk mat og nifse hekser. Den magiske høsten inntar Kongeparken.

«Kan tro jeg gleder meg til årets høstferie!» Lekemester Håkon Lund står nærmest og tripper når han tar i mot oss utenfor hoved­porten. «I år blir det virkelig magi og spenning for våre gjester, både dag og natt! Lørdag 8. oktober har vi verdenspremiere på Spøkelsesnatt i Kongeparken. For aller første gang kan gjestene våre besøke parken en mørk og magisk høstkveld. Den ellers så koselige atmosfæren i parken blir forvandlet til et nifst og magisk tilholdssted for hekser, spøkelser og skremt. Vi har faktisk blitt litt høst-forhekset,» sier Håkon med et glimt i øyet. «Bli med opp til Den forheksede Gården så skal jeg fortelle dere mer om Spøkelsesnatt i Kongeparken.»

Håkon åpner hovedporten og vi trer inn i Kongeparkens magiske familie-univers. Vi peiler oss inn mot Jærgården, og spaserer gjennom koselige gater i Gråtassland. Ullgrisene grynter oss hjertelig velkomne og geitene lener seg over gjerdet og håper på en liten matbit. Vi tenker med oss selv: «Dette er da ikke spesielt skummelt?» «På dagtid i hele høstferien vil gjestene våre oppleve den gode og trygge Kongeparken slik de kjenner den.» det virker nesten som om Håkon har lest tankene våre før han forteller: «Hele parken blir pyntet til høstfest og gatene blir fylt med yrende liv. Brumle og vennene hans kler på seg sine flotteste høst-kostymer, og alle våre spisesteder vil servere morsom og mystisk mat. Gråtassland, Sjokoladefabrikken, Brannstasjonen og alle de andre barne-favorittene vil selvsagt også være åpne,» legger han til.

Hemmelige koder og gresskarlykter

«I tillegg til alt det morsomme og spennende en ellers kan gjøre i Kongeparken, vil gjestene våre også kunne være med på mange nye opplevelser og aktiviteter, kun for høstferien!» Den svært engasjerte Lekemesteren peker og forklarer «Vi skal blant annet gjemme mange gresskar rundt om i parken. De skal bære hemmelige koder. Gjestene kan bli med på Den Store Gresskarjakten og løse disse kodene. Tilslutt blir alle kodene til et hemmelig passord som gir adgang til Gresskarverkstedet. Der vil en kunne skjære ut sin egen morsomme gresskarlykt. Dette er en fin aktivitet der både mor, far og barn i alle aldre kan hjelpe hverandre og sammen lage et fint minne fra høstferien. Gresskarlykten får selvfølgelig gjestene lov å ta med seg hjem etter besøket,» forklarer Håkon mens han tar oss med videre innover i parken.

Spøkelseshus – 
årets nifseste nyhet

Vi går inn på det koselige tunet til Jærgården med små hvitmalte jærhus og en diger rød låve. Håkon slår ut med armene og snur seg rundt og utbryter stolt: «Velkommen til Den Forheksede Gården!» Hva mener du? spør vi. «Bare vent til det blir mørkt her! Da kommer heksene, skremslene og tussene frem fra alle kriker og kroker. Da skal du være tøff om du tør å være her alene, det kan jeg bare si dere! Kom så skal jeg gi dere en liten sniktitt på hva som er i vente». For aller første gang i Kongeparkens 30-år lange historie blir det et eget spøkelseshus i parken. I kjelleren til den store røde låven har snekkere i flere uker hamret og banket og tryllet frem den ene skumle overraskelsen etter den andre. Håkon fører oss med inn under gangbroen til låven og skyver opp en tung gammel dør. Etter et urovekkende mystisk knirk ser vi rett inn i mørket foran oss. «Tør dere bli med inn?» spør han lurt. Vi trår forsiktig over dørterskelen og famler oss frem langs en lang vegg. Etterhvert som øynene våre blir vant til mørket begynner vi å skimte konturene av ganger som bukter og snirkler seg innover. Det knaser under føttene, og noe ekkelt streifer borti armen mens vi sakte lister oss innover. Vi hører hvisking og tisking og bankelyder vi ikke helt klarer å finne ut hvor kommer fra. Plutselig faller en luke i veggen ned og et skummelt hekseansikt med stive øyne kikker rett på oss. Vi støkker til og jeg tar meg selv i å utbryte et lite hyl. Håret reiser seg på armen og det går kaldt nedover ryggen. Men med ett er plutselig forhekselsen brutt. Lyset går på og jenta i veggen smiler til oss. Håkon har slått på lysbryteren og kikker bort på oss «Nå? Fremdeles ikke så skummelt?» spør han. «Jo, absolutt, vi må innrømme at dette var ganske så nifst.» mumler vi i munnen på hverandre. «Og dette er bare en ørliten del av opplevelsen på Spøkelsesnatten» svarer Håkon og gliser.

Magi og spenning dag og natt

«Spøkelsesnatten blir en unik opplevelse og noe helt utenom det vanlige. Denne eksklusive kvelden vil gi minner gjestene våre sent vil glemme!» Håkon peker opp mot Ørnen og sier: «Alle attraksjonene og karusellene blir jo veldig annerledes når en tar dem i mørket! Tenk dere hvordan det vil være å utfordre høydeskrekken i Ørnen, 80 meter over bakken i stummende mørke. Eller hvordan det er å få seg en mørk kalddusj når du skytes baklengs ut i Fossen. Eller hvordan det er å vandre på mystiske og mørklagte stier blant tusser og troll i Skremmeskogen,» forklarer Håkon full av begeistring. «Og høstmagien tar vi selvsagt med oss i hele resten av høstferie-uken, med spennende og bittelitt skumle aktiviteter også på dagtid. I Eldstova kan barna sette seg ned og lytte til magiske høsthistorier, med flakkende lys og ild i grua. Og i sirkusteltet har vi laget en labyrint av kjempestore høyballer. Her kan barna utforske mange spennende og forvirrende ganger og smug. Forhåpentligvis finner barna veien ut igjen slik at alle blir med hjem når dagen er over», sier Håkon med et lurt smil.

Er du på jakt etter magiske minner er Kongeparken åpen alle dager fra 10-17 i hele høstferien. Spøkelsesnatten derimot, er KUN på lørdag 8. oktober fra 18.30 – 21.30.

Lørdag 8. – søndag 16. okt, 10.00 – 17.00 alle dager

Spøkelsesnatt i Kongeparken

KUN lørdag 8. okt, 18.30 - 21.30


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no