ANNONSE

KULTUR

Øivind Blunk til Stavanger 21. oktober

Tekst: Pål Larsen

Foto: Alive Produksjoner


Publisert: 28.09.2016

I flere tiår har ØIVIND BLUNCK vært en humør­spreder i Norge. Fra «Klabb og Babb» i NRKs spede begynnelse via legendarisk ungdomsidol på 80 tallet i «Reidar og Bitten» til den slagkraftige «Fridtjof» fra Ytre Enebakk. I tillegg har han spilt store roller i musikaler som «Les Miserables» og «Cats».

Nå viser han sitt hele spekter og talent i sitt nye show som kommere til Kuppelhallen i Stavanger 21. oktober

Med seg har han noen av Norges beste kvinnelige sangere og dansere med Bergens egen CHRISTINE GULDBRANDSEN i spissen.

Christine var norsk deltaker i Eurovision Song Contest 2006 med «Alvedansen». Også hun har stor erfaring fra musikalscenen med hovedroller i bl.a. «Sound of Music» og «Les Miserables» på Den Nasjonale Scene i Bergen.

Siden høsten 2015 har Øivind Blunck hatt stor suksess med sitt show «Diva & the Beast» på Chat Noir i Oslo. I hans nye show, som nå er på Norgesturné, presenterer han flere nummer herfra – bl.a. sin fantastiske Roy Orbison tolkning samt klassiske duetter fra musikaler som «Spamalot» og «Phantom of the Opera». Selvsagt får vi også et gjensyn med hans legendariske karakterer «Reidar» og «Fridtjof». Kall det gjerne et … «BEST OF ­ØIVIND BLUNCK».

Øivind Blunk kan fortelle at Absolutt Øivind er en spin-off av Diva and the Beast som er spilt gjennom et helt år nå.

En fantastisk suksess som er noe av det beste jeg har vært med på. Sang og moro fra begynnelse til slutt.

Hvorfor tror du at Fridtjof og Reidar ble så populære?

Det har nok med nordmenn å gjøre. Vi er glad i kjente figurer og så lenge man holder dem i live på en måte hvor man ikke overdriver typene etter hvert, noe som er lett å gjøre, kan de ha lang levetid?

– Mine figurer lever fortsatt, Fridtjof kanskje mer enn Reidar, men nå etter 27 år tar jeg frem Reidar i showet og det sitter utrolig nok som en kule.

– Absolutt Øivind skal reise landet rundt i hele høst, og kommer alstå til Stavanger 21. oktober, sier Morten Andersen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no