ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Få den gode energien tilbake!

Tekst: Helene Stenhaug


Publisert: 12.10.2016

– Til meg kan du komme enten problemet er lite eller stort; spesifikt eller udefinerbart, sier Jane Hjartåker (t.h.). Her sammen med Vibeke Winther.


Fakta:

Visdoms­huset

Hva: 

Visdomshuset tilbyr løsningsorientert coaching med et helhetlig syn på mennesket. Coach og gründer Jane Hjartåker tilbyr healing i form av håndspåleggelse og fjernhealing, NLP og samtaleterapi. Hun tilbyr også kurs innenfor det alternative.


Hvor: 

­Storgaten 32, 4307 Sandnes – 

vis-à-vis Vitenfabrikken i Sandnes sentrum, 3. etasje. 


Aktuell med: 

I oktober og november får du første konsultasjonstime (60 min.) til 
70 % ­rabatt. Normalpris: 1000 kr. 
Nå: 300 kr. Visdomshuset inviterer også til kurset «Energivisdom» 
(Pris: 2500 kr) Se nettsiden hennes for mer info.


Kontakt og booking: 

Telefon: 918 83 396

E-post: jane@visdomshuset.no

Facebook: Visdomshuset


Web: 

www.visdomshuset.no

Har du dårlige vaner? Fobier? Vanskelige relasjoner? Dårlig selvtillit? Da finnes det ei dame som kan hjelpe deg. Uten at du trenger å dele ett eneste ord.

Coach Jane Hjartåker driver Visdomshuset med en stor porsjon positiv energi, empati og kunnskap. Hennes verktøykasse rommer både NLP, healing og samtaleterapi. – Til meg kan du komme enten problemet er lite eller stort; spesifikt eller udefinerbart. Sammen finner vi veien til en bedre hverdag, sier Jane. Hun legger stor vekt på det å kunne forstå seg selv bedre.

– Å forstå seg selv er eneste mulighet til å kunne forstå andre, mener jeg. Selvinnsikt gir igjen muligheten til å ta nye valg, slik at du skaper den endringen du ønsker å oppnå i livet ditt, forteller hjertelige Hjartåker.

Få hjelp uten å si ett ord

Hvordan er det mulig? Hvordan kan man få hjelp med noe, uten å fortelle hva som er galt? Det kan jo høres litt ut som «hokuspokus», men det er faktisk veldig logisk når det blir forklart.

– Jeg gir deg noen mentale øvelser hvor du selv går inn i det som er utfordrende. Her trenger du ikke å dele opplevelsen med meg, men jeg guider deg til hvordan du mentalt kan gå bort fra dine dårlige minner og bli kvitt for eksempel en fobi. Noen ganger krever det bare en «sesjon», andre ganger kan det ta litt lengre tid, sier Jane. Dette er en kort og enkel forklaring på et eksempel fra det som heter «New Code» fra NLP. I denne kategorien av NLP finnes det flere øvelser hvor klienten ikke behøver å prate om det som er vanskelig.

– Ønsker du å prate, er det selvsagt ingenting i veien for det, men dette er spesielt gunstig for dem som foretrekker å holde det for seg selv, sier Jane.

NLP – en god metode for atferdsendring

– NLP kalles «The new science of personal achievement» – både for personlig utvikling og suksess i næringsliv, sier Jane. Selve forkortelsen står for «Neuro Lingvistisk Programmering». Hjartråker forklarer at NLP er en effektiv måte å kunne gjennomføre en ønsket, varig endring i vaner og atferd, gjennom en systematisk tilnærming og praktiske verktøy i endringsarbeidet. Hva er årsaken til at du tenker som du tenker? At du sier som du sier? At du gjør som du gjør? Disse spørsmålene er det NLP, med alle sine metoder, utforsker. Hvem kan få hjelp med NLP da? spør jeg henne.

– Jeg vil si at NLP passer for alle, og spesielt bra når man ønsker å endre atferdsmønsteret sitt. Hvorfor har du prestasjonsangst? Sceneskrekk? Redd for edderkopper? Hvorfor blir du sint hver gang noen ber deg om å vaske? Såret av et blikk? Tenk på alle de vanene vi mennesker har. De gode kan jo bare være, men hva med alle de dårlige? Er vi i det hele tatt klar over våre atferdsmønstre? spør Jane. Selv er hun sertifisert NLP-Coach og fullfører Master-nivået nå i oktober. Som nevnt er det en del av NLP som hjelper deg, uten at du behøver å dele noe (New code), men det er også den klassiske hvor du forteller og blir hjulpet ut fra det som blir delt.

– For min del er NLP ypperlig for absolutt alle, i de fleste livs­situasjoner, sier Jane.

Healing – å gjøre hel

Når vi snakker om healing, er det viktig å være klar på definisjonen.

– Healing betyr «å gjøre hel», sier Jane. Med konseptet healing som hun bruker, er det snakk om å skape balanse i kroppen. Om å tilføre «mer energi» slik at kroppen kan helbrede seg selv. Dette gjør hun enten ved form av «fjernhealing», som vil si at hun overfører energi til deg fra et annet sted, eller ved hånds­påleggelse.

– Jeg fungerer som en kanal for energi, som da går via meg og til deg. Denne energien er universell. Alt er jo energi, sier Jane. En annen form for healing er samtaleterapi, det å bruke den gode samtalen til å skape positiv energi har også en helende effekt, mener coachen.

– Tenk bare på negative ting i livet ditt. Såkalte energislukere, måtte det være personer, situasjoner eller tanker. De skaper en ubalanse i energien din, som igjen kan føre til depresjon og nedstemthet. Healing vil hjelpe på de følelsene du kjenner på, helt enkelt ved å endre perspektiv og få se utfordringen i et «nytt lys», forklarer Jane.

Ønsker skeptikerne velkommen

– Selv var jeg faktisk en hardbarka realist som kun trodde på det vitenskapen fortalte meg. Å endre livssyn har vært en gradvis prosess og jeg har opplevd mine «bevis» på at både NLP, healing og andre alternative metoder fungerer, poengterer Jane. Hun understreker at hun aldri vil avvise vitenskapen.

– Til tross for mine metoder, vil jeg alltid sende en klient videre til lege eller annen ekspert når det føles nødvendig, understreker hun. Hun forstår at det ikke er «bare, bare» for folk flest å tro på de «alternative» metodene. – Det er da viktig å huske på at kjente metoder som for eksempel kiropraktikk ble ansett som alternativt og uvitenskapelig en tid tilbake. Hvordan ser vi på det nå? Til tross for at alle metodene ikke har medhold hos vitenskapen, ønsker hun skeptikere hjertelig velkommen til å oppleve det med egne sanser.

– Det er mange som er blitt overrasket over resultatet, så kom innom og se for deg selv, oppfordrer coachen.

Pirrer nysgjerrigheten i deg?

Kurs på ­Visdomshuset 
helgen 19. og 20. november

NLP-Coach og healer Jane Hjartåker inviterer til kurset «­Energivisdom». Her lærer du blant annet:


• Hvordan energiutveksling mellom mennesker fungerer

• Hvordan forbedre ditt samvær med andre

• Hvordan oppdage «energislukere»

• Hvordan redusere stress


Jane forteller: – Kurset lærer deg om naturlovene som gjelder i hele kosmos, og jeg demonstrerer flere øvelser som vil gjøre deg bedre i stand til å takle livets utfordringer på en ny og ­konstruktiv måte.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no