ANNONSE

KULTUR

Lokalt «Korslag»

Stavanger Sanitetsforening sitt kor Kløverdam skal arrangere «Korslag» for en god sak. Konserten 
er i Kuppelhallen lørdag 
29. oktober kl 17.

– N.K.S. Rogaland driver to veiledningssentere for pårørende og uten noe fast offentlig støtte. Dette tilbudet er gratis for alle, og da sier det seg selv at sanitetskvinnene i hele fylket står på alt de kan for at sentrene skal kunne opprettholdes. Det skulle jo i utgangspunktet ikke være nødvendig med slike sentere, men hverdagen er dessverre ikke lik for alle og da må vi trø til der det trengs, sier Laila Larsen i koret Kløverdam som nå teller 95 damer.

– Vi har våget oss på å leie Kuppelhallen til en fin og festlig konsert som skulle passe fint for alle aldersgrupper. Det vil bli sang fra hvert av korene, allsang med salen, fellesnummer av alle kor, Sextetten og en liten ekstra go`bit. Alt overskudd går til den gode sak. Selvfølgelig også overlevering av pengegave som vi inderlig håper kan bli en fin sum.

Konserten koster 200 kr for voksne og 100 kr for barn.

Du kan også gå inn på korets hjemmeside, www.kloverdam.info.

– Vil du besøke oss og støtte en god sak, er du hjertelig velkommen, oppfordrer Laila Larsen.

Korene

Klepp Mannskor 

Et kor som må oppleves. 28 medlemmer under ledelse av Torunn Nessa. Sangerne kommer fra hele Jæren og er kjent for sin uformelle stil med repertoar som spenner over det meste fra typisk mannskorsanger til viser og underholdningsstoff. Korets leder Ådne Njå har med resten av koret funnet dokumentasjon på at korsang virker avspennende og styrkende for immun­forsvaret, åndedrett, nervesystemet, hjerte og musklatur. Å møte et kor som har funnet ut så meget bra, kan bli et spennende bekjentskap.


Blandakoret Frøysang 

Har medlemmer fra hele 7 kommuner i Rogaland. Øvelsene foregår i Bryne Mølle for de ca. 60 medlemmene mellom 18 og 70 år. Korets leder er Jorunn Rosseland og dirigent er Geir Munthe Kaas. Sistnevnte ser rolig og sindig ut, men det skal visstnok bare være utenpå. Koret fremfører alt fra viser til operetter og får publikumtil å dra på smilebåndet enten de vil eller ei.


iKor 

Blandakor fra Stavanger som har sin opprinnelse fra bedriftskorene i Saga Petroleum og Baker Hughes. Korene ble slått sammen i 2003, har 48 medlemmer og ledes av Morten Kjeldsen. Dirigent er Aleksandra O. Niedziela og pianist er John Gunnar Akerø. Koret dyrker sanggleden med pop, rock, viser og klassisk.


Sextetten 

6 profesjonelle musikere som startet for noen år siden. Spiller på seks forskjellige saksofoner fra den minste sopranino til den gigantiske bass-saksofonen.

Aktive saksofonister fra Nord Jæren. Musikken spenner fra ­klassisk, jazz, pop, latin til showmusikk.


Kløverdam

Koret har fått navnet etter kløveren til N.K.S. Ble startet av Laila Larsen med 13 medlemmer 4. mars 1999. Har i dag 95 sangglade damer som ledes av dirigent Rannveig Skiri Mosbakk og pianist John Gunnar Akerø. Øver i aulaen i Madlaveien 13 i den gamle «Klinikken». Repertoaret er allsidig og korets formål er å skape trivsel og glede.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no