ANNONSE

KULTUR

Sangere fra Chile 
og lokale musikere

Tekst: Pål Larsen


Publisert: 12.10.2016

Fredag 14. oktober i Ålgård kirke får det musikk­intreserte publikum anledning til å oppleve en konsert med «Duo Intermezzo» fra Chile.

Duoen består av ekteparet Paola Delgado og Héctor Gibert som begge er utdannet ved Metropolitan universitetet i Santiago. Paola er kjent for sin karakteristiske rene og myke stemme, og Héctor er i tillegg en allsidig og dyktig gitarist. Duoen er ellers kjent for å være «brobyggere» mellom ulike musikkformer, og repertoaret spenner fra opera-arier, operette og musikaler, via latinamerikanske rytmer til popmusikk og norsk visesang. Deres fremføringer, enten det er i konsertsaler, i kirker eller mindre intime omgivelser, er fylte med livsglad musikkformidling av høy kvalitet. De har mange strenger å spille på. Performance, kommunikasjon og humor er bare noen av elementene i en fremføring som byr på mye lys og varme.

Duoen har bodd i Spania noen år. Etter at de i 2008 var på en suksessrik turné i Norge, er de årlig hentet til ulike konserter og arrangement. De opptrer da gjerne sammen med lokale musikere, slik også denne gang. De har vært på Ålgård 2 ganger før, sist for et par år siden, og da trollbandt de en fullsatt sal på Ålgård Bedehus. Nå blir de ønsket velkommen igjen. Konserten finner sted i Ålgård kirke fredag 14. okt kl 19, og billetter kan kjøpes på www.ticketmaster.no eller ved inngangen.

De lokale musikerne som denne gang skal delta, er brødr. Henning og Magnus Rød Haugland som trakterer flere tangentinstrumenter / bass, og som er spesielt opptatt av rytmisk musikk. Jørgen Sagevik leder en kvartett med Dag Bjørkedal på hardingfele, Jarle Obrestad på gitar, Magnus R. Haugland på bass og Jørgen Sagevik selv på trekkspill. Mange vil nok trø takten når denne kvartetten spiller opp med livlig folkemusikk. Sagevik, som for øvrig har gått på kurs hos den engelske munnspill-legenden Tommy Reilly, skal også ha en egen avdeling på munnspill sammen med Henning R. Haugland på orgel/piano.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no