ANNONSE

REISE

05. – 14. februar 2017


Cruise til 
fargerike Cuba

Foto: Carica/Celestyal Cruises


Publisert: 12.10.2016

Fakta:

Carica Cruise, Sport & Fritidsreiser

Hva:
Distriktets største tilbyder av cruise.


Aktuell med:
Spennende cruise rundt Cuba som starter og slutter i Havanna fra 5. til 14. februar 2017.


HVOR:
Jakob Askelandsvei 9, 4314 Sandnes

Breigata 11, 4006 Stavanger


Kontakt:
Telefon 51 63 74 00

post@carica.no


Web:
www.carica.no

Bli med på en eventyrlig reise rundt Cuba som starter i Havanna og fortsetter til flotte cubanske havner i den cubanske skjærgård, med nye opplevelser hver dag.

05. februar:

Stavanger – Havanna

Vi møtes på flyplassen om morgenen i god tid for innsjekk og flyr via Amsterdam til ­Havanna. Beregnet ankomst tidlig ettermiddag. I Havanna får vi transport til vårt sentrale hotell i denne spennende byen. Felles middag om kvelden.

 

06. februar: Havanna

Kl. 09.00, etter frokost på hotellet, blir vi hentet av vår lokale guide som skal ta oss med på en fargerik sightseeing inkludert lunsj. Vi går i dag i Hemingways fotspor og besøker Hemingways museum og hans «eget» hotellrom på hotell Ambos Mundos i gamlebyen. Det blir også tid til et besøk på Havannas berømte rom-museum før innsjekking på skipet. Skipet ligger over natten i gamle Havanna og det er fullt mulig å ta seg en tur på land om kvelden. Felles middag om bord.

 

07. februar: Havanna

I dag blir det ny sightseeing i Havanna. Vi starter med det historiske militærfortet som ligger på en høyde over Havannas havn med flott utsikt over byen. l gamlebyen vandrer vi blant gamle flotte bygninger og gjør et stopp på Hemingways stambar for en Mojito forfriskning. Videre med buss til revolusjonsplassen hvor Fidel Castro har hatt sine store taler. Vi passerer andre interessante bygninger som Nasjonalteatret, og ikke minst den imponerende bygningen i neo-klassisk stil, Capitol bygningen. Skipet seiler kl. 17.00, og vi står på dekk og vinker farvel i visshet om at vi snart er tilbake. Vi fortsetter reisen og utforsker skipet som skal være vårt hjem de neste 7 dagene. Skipet er som en flott yacht på nesten 26.000 brutto tonn, og har samme opplegg om bord med underholdning, spa, kasino etc. som andre cruise­skip.

 

08. februar: Punta Frances

Punta Frances ligger på Isla de la Juventud ofte kalt skatteøya som ble oppdaget av Christofer Columbus på hans andre Amerika-tur. Et paradis for dykkere i verdens nest største korallrev. Dette er dagen for strand og sjø, her møter sand krystallklart vann – nyt det.

 

09. februar: 
Cienfuegos/Trinidad

Cienfuegos blir ofte kalt ­Sydens perle. Byen er vakker med mange bygninger i spansk koloni­stil. Smijernsarbeidet er blant det beste innen spansk smijernstradisjon. I 2005 ble en stor del av byen fredet av UNESCO og ble erklært for å være det beste eksempel på tidlig spansk byggeskikk. Trinidad som ligger like ved, er en annen by på UNESCOS liste. Det historiske senter starter fra «Plaza Mayor». Ta en spasertur og besøk Canchanchara-baren hvor den kjente drinken «La Canchanchara» serveres, her kan du også nyte en god cubansk sigar.

 

10. februar: 
Montego Bay, Jamaica

En annen flott øy i Karibia, selveste Jamaica. Her tilbys mange flotte utflukter bl.a. til Dunn’s River Falls. Et flott fossefall hvor en kan klatre og bade. Eller kanskje du heller vil besøke Bob Marleys fødested, en opplevelse med virkelig Jamaica-stemning og reggae-musikk.

Dette er også stedet hvor skipet tanker diesel og supplerer varer det ikke er mulig å få tak i på Cuba.

 

11. februar: 
Santiago de Cuba

Dette er på mange måter et historisk sted. Før 1607 var Santiago de Cuba den cubanske hovedstad.

Her er litt historie: I 1953 begynte den cubanske revolusjon med et militært angrep på Moncad-­stranden av en gruppe unge revolusjonære under ledelse av Fidel Castro. Det endte i et stort blodbad, og de av opprørerne som ikke mistet livet, ble sendt i fengsel. Under rettssaken forsvarte den unge advokaten Fidel Castro seg selv med ordene «Historien vil frikjenne meg.» Han ble satt fri i 1955 og reiste til Mexico. Der traff han Ernesto Guevara som skulle bli en viktig brikke sammen med Fidel Castro i revolusjonen den 1. januar 1959.

Halvdags sightseeing inkludert i prisen.

 

12. februar: 
En deilig dag på sjøen

Etter frokost om bord nyter vi en avslappende dag og benytter oss av skipets fasiliteter.

Dette blir den lengste strekningen til sjøs, fra Santiago de Cuba til Havanna.

 

13. februar: Havanna

Vel tilbake i Havanna blir vi hentet av vår lokale guide om formiddagen. Ny spennende dag venter med bl.a. besøk på en av Cubas sigarfabrikker. Det er satt av tid for den som har en drøm om å kjøre i en av Cubas berømte amerikanske biler (betaling direkte). Lunsj underveis før vi ankommer fly­plassen for innsjekking. Ankomst Stavanger neste dag.

Reisefakta:
Pris per person basert 
på dobbeltlugar:

Innvendig lugar kr 26.500,-

Utvendig lugar kr 28.500,- 

Lugar m/balkong suite 
kr 33.500,-


Enkeltlugar innvendig/hotell kr 31.500,-

Enkeltlugar utvendig 
kr 33.500,-


Prisen inkluderer:
• Fly tur/retur KLM 
Stavanger–Havanna

• 1 natt hotell Havanna 
4* hotell inkl. frokost

• 3 sightseeinger Havanna

• 1 sightseeing Santiago SNT-10

• 2 lunsjer i Havanna

• 1 middag i Havanna

• Alle transporter i Havanna

• 7 netters cruise til ­cubanske havner samt et stopp i Montego Bay, Jamaica.

• Full pensjon, underholdning, skatter/avgifter

• Fri drikkepakke om bord på skipet (øl, vin, brus, drinker etc.)

• Reiseleder fra Carica ved min. 20 påmeldte


Ikke inkludert:
• Reiseforsikring

• Visum Cuba kr 350,- 

• Tips om bord, her anbefales USD 10,- per person, 
ca. kr 600,-.


Viktig informasjon:
Alle må ha med seg bevis på reiseforsikring og gyldig pass (gyldig i minst 6 ­måneder etter avsluttet reise). Vi tar forbehold om endringer i program og hotell på Cuba. Et tilsvarende program/hotell vil da bli tilbudt. Dette gjelder også ­eventuelle trykkfeil. Vi ­henviser til våre internettsider vedrørende avbestillings­regler.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no