ANNONSE

KULTUR

lansering av ny lyd-og bildebok


«Det var en gang et Ove Rocketroll»

Tekst: Berit Glittenberg

Foto: PrivatPublisert: 12.10.2016

Ove «Rocketroll» Storland og Kirsti Furubotn har sammen laget lyd- og bildeboken «Det var en gang et Ove Rocketroll».


Bli med Ove Rocketroll, Jernløva, den grusomme Helge Olsen og Den Snille Flygende elefanten ut på eventyr! Forfatter Kristi Furubotn og artist/barneunderholder Ove «Rocketroll» Storland lanserer sin nye lyd- og bildebok «Det var en gang et Ove Rocketroll» til inntekt for barn i Burma/Mayanmar.   

Arbeidet startet opp som et «Kulturby 2008» prosjekt, og er nå ferdig som lyd- og bildebok.På cd-en som følger boka ligger hørespill og sanger, både i norsk og engelsk versjon.

Hørespillet er en utvidet versjon av historien i boka, satt sammen av Christian «Caboom» Eriksen (kjent fra bl. a. Barnas Store Julerevy, Smilemann, Nerdene, Shockheaded Peter). Skuespiller John Brungot (Torsdag kveld fra Nydalen, Barnas Store Julerevy, «Live» på direkten) spiller den onde Helge Olsen og den strenge Gerdolina. Radioresepsjonens Bjarte Tjøstheim er i rollen som en rolig og stakkarslig Politimester Tjøstheim, Vegar Hoel (skuespiller, kjent fra filmer som Død Snø og hollywoodproduksjonen Hansel and Gretel) lager stemmer til den forsiktige gutten Rolf og den sterke Jernløva. Kristian Arntsen (revyartist) er Rockesau fra Amerika og Christian Eriksen er fortellerstemmen og den gamle bestemora, og Ove Storland er Ove Rocketroll.

De beste Ove Rocketroll­sangene er med på cd-en. Det er også noter til sangene i boka, satt inn av Per Egil Vang.

En mengde lokale musikere har bidratt, blant annet Stavanger Symfoniorkester, Christian Eriksen, Thomas Dybdahl, John Erik Kaada, Børge Fjordheim, Gulleiv Wee, Vidar Kenneth Johansen, Randi Tytingvåg og Domkirkens pikekor med mange andre.

Lyd- og bildeboka kjøpes i bokbutikker/musikkbutikker eller bestilles med personlig hilsen fra Ove Rocketroll, ove@rocketroll.no.

Kristi Furubotn er forfatter. Hun har gitt ut romaner og sakprosa. Sist utgitte roman «Maria mi» kom våren 2016 på Wige­strand Forlag.

Sagt om 
Ove Storland: 

«Ove Rocketroll har et unikt uttrykk som er svært sjeldent i norsk barne­underholdning»

Barne- og ungdomsavdelingen 
i NRK.

«Der mange barneplater er lettvinte ovenfra-og-ned-prosjekter, går Ove Storland inn i den edle tradisjonen med Knutsen & Ludvigsen, med popmusikk som er så leken og morsom at den ikke kunne vært laget for et voksent publikum.»

(Oslo/Dagsavisen – 
Bernt Erik Pedersen)

«Jeg er med på platen ­Kokoland 2 først og fremst på grunn av de morsomme og kule sangene. Jeg har sett Ove Rocketroll live et par ganger tidligere. Da har han vært helt kanon. Ungene elsket det.»

(VG – sitat Thomas Dybdahl) 

«Beste og artigste barneplaten jeg har hørt på veldig lenge.» 

(NRK P1 Norsk på Norsk)


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no