ANNONSE

MOTOR

for borettslag og sameier som ser fremover:


Rønning har ladeløsningen!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 09.11.2016

Prosjektleder Gunnar Svensen i Rønning Elektro med en kveil av flatkabelen som gir strøm til bilene.


Fakta:

Rønning ­Elektro AS

HVA:

Blant fylkets ledende elektrofirma – tar små og store oppdrag i ­private hjem, i næringsbygg og for det ­offentlige.


AKTUELL MED:

Rønning står frem som innovatør innen el-bil ladestasjoner til borettslag/sameie – det gjelder både faglig kunnskap og produkter.


HVOR:

Selskapet holder til i Zetlitzveien 2, 4017 Stavanger.


KONTAKT SENTRAL:

Telefon: 51 82 80 00

E-post: ronningelektro@ronning-el.no


KONTAKT EL-BIL LADER:

Prosjektleder Gunnar Svensen

Mobil: 95 98 32 51

E-post: gunnar.svensen@ronning-el.no


WEB:

www.ronning-el.no

Det er bare å slå fast at el-bilene er kommet for fullt inn i den lokale biltrafikken – og denne utviklingen vil bare forsterkes. På landsbasis er opp mot

50 % av nybilsalget en el-bil eller en hybrid, og stadig flere bilmerker – både i Europa og i Asia – legger om produksjonen til el-bil varianter av samtlige modeller.

Og når bilparken over «hele ­verden» blir stadig mer elektrisk, vil dette også få stor betydning for borettslagene i Sør-Rogaland. Hvordan møte fremtidens krav til ladestasjoner i parkerings­anleggene? Dette spørsmålet har Rønning Elektro svaret på, og nå er første store ladeanlegg på plass på Tjensvoll i Stavanger.

Innovatøren Rønning

Det er borettslaget Tjensås 3 som er først ute. Boligblokken som har adresse Astraveien 52, har parkeringsplass for 88 biler i under­etasjen. Han som står bak idé og gjennomføring av det nye ladeanlegget i parkeringshallen, er prosjektleder Gunnar ­Svensen. Han forteller:

– Denne jobben fikk vi i konkurranse med andre installatører. Da vil både pris og den tekniske løsningen spille inn, og vi vant nok fordi vi kunne legge frem en ny og revolusjonerende type ladeanlegg – til en fornuftig pris.

I garasjeanlegget er det installert en flatkabel som ligger på en kabelstige under taket, og denne går langs alle de 88 parkeringsplassene. Fra kabelstigen kan strøm føres ned til en ladeboks for hver bil. Foreløpig har 6 biler i denne hallen fått sin ladeboks, men med 70 kw til rådighet fra sikringsskapet er strømbehovet dekket for nærmere 50 biler. Og skulle fremtiden vise at alle 88 ­bilene har behov for ladeboks, øker vi bare strømkapasiteten til sikringsskapet. Enkelt – og ­meget funksjonelt.

Anlegget er prosjektert med ladeboksen Zacharger som produseres lokalt av firmaet Zaptec på Tau.

Koblet opp mot internett kan ladeanlegget laststyres, og bruk­erne gis mulighet for en enkel betalingsløsning.

Jeg må også legge til at dette pionérprosjektet er et samarbeid mellom Bate, Lyse og Rønning, sier Gunner Svensen.

Nå kan andre følge etter

Med Rønnings nyvinning på plass er det bare for andre borettslag og sameier å ta en beslutning om å tenke fremover på samme smarte måte. Ladestasjoner i store parkerings­haller er en helt selvfølgelig del av fremtiden, og det er sikkert mulig å besøke Astraveien 52 for å ta en nærmere kikk.

Ikke bare store boligblokker

Lading av el-bil er en daglig oppgave for stadig flere bil­ister. Da skal en være klar over at en vanlig stikkontakt ikke er dimensjonert for lading av bil – den tåler ikke så høy belastning over lang tid. Og bare det er brannfarlig i seg selv. De som vil følge fornuftige sikkerhetskrav, bør rett og slett glemme husets stikkontakter og få seg en el-bil ladestasjon jo før jo heller.

Snakk med Rønning Elektro.

Rønning – en bauta 
i den lokale elektrobransjen

Nå i 2016 er Rønning Elektro 80 år. Selskapet har med jevn vekst bygget seg opp til å bli en av de største elektro-entreprenørene i landet. Det har skjedd ikke bare ved å følge den teknologiske utviklingen – men ved å være i forkant og være på hugget etter nye løsninger. Dermed har Rønning både tillit og pondus overfor sine kunder, og et renommé det er grunn til å være stolt av.

Nybygget på Mariero er allerede blitt et velkjent landemerke for bilistene sørfra på vei inn i Hillevåg, og Rønnings egne ­biler har i en generasjon preget bybildet med sitt kjente slagord: Keep on running!

Alt tyder på at 80-åringen fortsatt er på full fart fremover...


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no