ANNONSE

HANDEL & SERVICE

det gamle steinhuset bak norwegian outlet


Udlahuset – hårfint og blomstrende!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 09.11.2016

Fra venstre daglig leder Kine Ravndal Mugås, Astrid Egeland, 
Stine Naustvik og Trine Efteland hos Ålgård Blomster.


Fakta:

Udlahuset

Ålgård Blomster


HVOR:

Ole Nielsens vei 9, 4330 Ålgård


ÅPNINGSTIDER 

Mandag – fredag 09.00 – 19.00

Lørdag 10.00 – 16.00


KONTAKT:

Telefon 51 61 82 73


WEB:

www.aalgaardblomster.no


Søss & di


HVOR:

Ole Nielsens vei 9, 4330 Ålgård


ÅPNINGSTIDER 

Mandag – fredag 09.00 – 19.00

Lørdag 10.00 – 14.00


KONTAKT:

Telefon 51 31 66 00


WEB:

www.sossogdi.com

Som nærmeste nabo til nyetableringen Norwgian Outlet på Ålgård, ligger en høyst særpreget steinbygning hvor det drives aktiv næringsvirksomhet. Frisørsalongen Søss & di har også et stort utvalg damemote, og Ålgård Blomster har supplert sin virksomhet med en mengde artikler tilknyttet blomster, og flotte ting til hjemmet. I øvre etasje i steinbygningen ligger et yoga-senter – her tilbys gruppetimer og kurs.

På side 78 i boken «75 år i norsk tekstil» fra 1947 står følgende: I 1891 blev det reist et nytt ullhus for å redusere brandrisikoen for de brennbare saker på det gamle stedet. Huset blev opført av gråsten med bølgeblikktak og lagt vel 100 meter nedenfor spinneri­bygningen på Edlands­siden. Det gamle ullhuset ved broen blev tatt i bruk som kontor­bygning.

Udlahuset fikk altså sitt navn fordi det var DFU sitt ull-lager. En meter tykke steinmurer sørget for jevn temperatur og luftfuktighet, samt brannsikker oppbevaring. Nå i 2016 er altså Udlahuset 125 år – ikke dårlig!

Grundig renovering

Det var Sven Ravndal som kjøpte Udlahuset for 850.000 kroner på begynnelsen av 1990-tallet. Steinbygningen hadde da stått tom en stund, og framsto som et råbygg med knuste vinduer og stort vedlikeholdsbehov.

Sven så imidlertid potensialet i den karakteristiske bygningen og gikk i gang. Mye av det opprinnelige ble beholdt, men noen endringer måtte til. Et par vegger ble fjernet, og en ny teglsteinmur ble laget. Vinduene i andre etasje fikk nye termopanruter i de opprinnelige jernsprossene. I første etasje ble det nye vinduer i gammel stil.

Blomster på flyttefot

Sven Ravndal startet Ålgård Blomster i november 1980. ­Etter å ha holdt til i Krambugaten og Krossensenteret flyttet butikken inn i Udlahuset den 18. april i 1995. I dag er det Svens datter, Kine Ravndal Mugås, som er daglig leder i blomsterbutikken som har et bugnende og fargerikt blomsterutvalg på over 100 kvm gulvflate. I tillegg kommer øvre etasje på 250 kvm med et rikholdig vareutvalg som passer til blomsterhandel.

– Ja, dette er nok en meget spesiell blomsterbutikk, sier Kine til Lokalavisen. – Av og til kommer kunder inn bare for å ta en tur rundt i lokalene. De nyter blomster­duften, de får senket skuldrene og kan roe seg ned i et inspirerende miljø. Ikke minst før jul merker vi at kundene får en wow-opplevelse når de ser hvordan vi har skapt en jule­dekorert butikk.

Gründeren er sjåfør og bud

Kine forteller om til dels hektisk virksomhet i perioder. – Når det gjelder blomster og planter, buketter og dekorasjoner, har vi et utvalg som går utenpå de fleste – vi har jo våre store, flotte lokaler til rådighet. Dette er det mange som vet, og det betyr at til for eksempel begravelser har vi kunder som kommer langt utenfra Ålgård. Vi bringer ut blomster til 5 – 10 begravelser i uken, og når det er snakk om utkjøring, er det praktisk og økonomisk for oss at vi ikke er avhengige av et budfirma. Min far Sven, som snart blir 71 år, er sjåfør.

Kjent for god service og med et rikholdig blomsterutvalg i et ytterst særpreget lokale har nok Ålgård Blomster mange gode år foran seg.

Frisørsalongen Søss & di – med damemote

For fire år siden ble over 100 kvm av Udlahuset overtatt av Søss & di, som allerede fra første dag hadde en todelt forretningsidé: Frisørsalong og damemote. Søstrene Helen og Nancy Idland sto bak etableringen – begge har over 20 års erfaring i frisør­bransjen. I dag har bedriften seks dyktige medarbeidere som er stolte av faget sitt, og som ­ønsker å gjøre alle kunder så fornøyd at de kommer tilbake.

God plass – 
kjente merkevarer

– I tillegg til klipp og stell av hår er vi også engasjert innen brudepynting, forteller daglig leder Helen Idland. – En av våre frisører er også makeup-artist, så vi gjør vårt for å gi bruden et helhetlig og vakkert utseende. Til rådighet i salongen står alt som finnes av hårpleiemidler fra den verdenskjente merke­varen ­Kerastase, og full makeup-­serie fra Glo-minerals mineral­sminke.

Når det gjelder damemote, har vi hele tiden holdt oss til anerkjente danske merker som Basic­apparel, Minus, Soft Rebels og Kjær København. Det betyr at vi har mye spennende å vise frem når garderoben skal fornyes – enten det gjelder antrekk for jobben eller en tur på byen.

Jeg tror også det er viktig for våre kunder at vi har romslige lokaler og store prøverom. Det gir alburom, god oversikt og en dempet atmosfære – vi tilbyr shopping i behagelige om­givelser. Det vet jeg folk setter pris på, sier Helen avslutningsvis.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no