ANNONSE

HUS & HAGE

Bli mer opplagt med riktig belysning

Tekst: Helene Stenhaug


Publisert: 09.11.2016

Hanne, Tonje og Marianne ønsker velkommen til Rasmussen Elektro på Sola.


Fakta:

Rasmussen Elektro
HVA:

Belysningsbutikk med solid fag­kompetanse. Egne elektromontører for installasjon. Stort utvalg av lys­kilder – all slags pærer og lysrør.


AKTUELL MED:

Riktig belysning er viktig i mørketiden.


HVOR:

Solakrossvegen 8, Sola. 
Gratis parkering like utenfor døren.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag, tirsdag, onsdag 

og fredag kl 10.00 – 16.30

Torsdag kl 10.00 – 18.00

Lørdag kl 10.00 – 15.00


KONTAKT:

Telefon: 51 65 65 33

E-post: butikk@rasmussen-elektro.no


WEB:

www.rasmussen-elektro.no


Facebook:

Rasmussen Elektro As

Vinteren kommer. Du får mindre energi, blir lettere nedfor og orker mindre. Døgnets lystimer krymper stadig og vi trenger mer lys!

Lys ute, lys inne. Lys i hjertet, lys i sinnet. Selv om sangen egentlig synger om sol, spiller belys­ningen også en meget sentral rolle i livene våre. Hjemme­belysningen kan påvirke energien, konsentrasjonen, humøret og selvsagt stemningen. Hos Rasmussen Elektro på Sola vet de hva som skal til og hvilke ­feller du bør unngå.

Bedre resultat med flere lamper

– Den største feilen mange gjør er å velge for få lyspunkter. De plasserer gjerne én lampe over stuebordet og én over spise­bordet. Dette gir et veldig matt resultat, ettersom den ene lampa kun belyser et begrenset område. Stua får gjerne flere skygger og stemningen kan bli litt dyster om vinteren, sier Tonje. Hun legger til at det er en vanlig nordisk tradisjon å velge lamper som gir en lunere og mindre belysning, fordi vi liker å ha det koselig. Tanken er god, men det kan rett og slett bli for mørkt i vinter­månedene.

– Det er mye å velge mellom, men du bør velge flere lamper som samlet dekker de områdene du ønsker å belyse. Slik skaper du også et større rom. Spotter og veggbelysning kan være gode valg, anbefaler lyskonsulenten.

Belysning som minner om dagslysets effekt

Forskning viser at kunstig belysning også har en klar effekt på oss. Enkelt forklart måles lysets farge i Kelvin. Dagslys ligger på mellom 7000K og 10000K. Gult lys ligger opp mot 2700K.

– Preferansen i Norge er gult lys på 2700k, noe vi synes er kose­lig, men dessverre ikke gjør oss våkne. En forskningsartikkel fra Lunds Universitet i Sverige forklarer at om man ønsker innelys som gir energi, må man velge et kaldere lys, på den blå skalaen. Dette gir høyere Kelvin, er nærmere dagslyset og gir dermed økt våkenhet og energi.

– Belysning som inneholder blått lys kan faktisk være oppkvikkende. Allikevel foretrekker vi gjerne gult lys, da det gir en lunere stemning. Da er det viktig å sørge for at vi i det minste har nok lys.

Prioriter godt lys i stua

De fleste tilbringer mye tid i stua om vinteren. Her har man tv-kos, besøk, gode samtaler, barnelek og avslapping. Uansett hvor store vinduer du har, spiller det en liten rolle i vintermånedene. En perfekt opplyst stue er akkurat hva du trenger for å holde på energien i hjemmet.

– I stua har du mange mulig­heter. Klarer man å belyse stua med indirekte lys er det bra, da unngår man ­blendingsproblemer. Å installere spotter, enten innfelte eller utenpå, er også en veldig god løsning. Ønsker du å være ekstra kreativ kan du belyse planter, et pent hjørne, bokhyller eller bilder. Det viktigste er hoved­kildene, utover dette kan du leke med lyset, forklarer Tonje.

Ikke gå ute i mørket!

– Det er ekkelt å gå ute i ­mørket. Når isen kommer, kan det være vanskelig å se og lett å falle. Utebelysning er både vakkert og praktisk. Velg mellom fotoceller eller bevegelsessensorer og belys det du ønsker. Fordelen med fotocelle-belysning er at de reguleres etter dagslyset. Når det blir tilstrekkelig lyst, skrur de seg av, og når mørket kommer, slås de på igjen. Bevegelsessensor kan du bruke til for eksempel garasjen ­eller hagen. Det er smarte å ha med tanke på uvedkommende i hagen, poengterer hun og forteller videre at mange velger både den praktiske og estetiske belysningen. Også utendørs kan du leke med belysningen. Lys opp trær, busker, steinheller, husvegg – hva enn du måtte ønske. Nå mot jul er det jo ekstra kjekt å skape den magiske ­lysstemningen.

Julen er ankommet Rasmussen Elektro

– Det er kommet så mye fint! Utrolige julestjerner, flotte staker og mye annet. Vi har også fått en hel del dyr som kan stå ute. Hva med å hilse gjestene velkommen med reinsdyr i hagen eller stua? Du kan også velge mellom elg, hund og dådyr. Vil du lyse opp hagen har Rasmussen Elektro det du trenger for å skape skikkelig god julestemning.

Alt av service – fra ett og samme sted

Kunder kommer langveisfra for å besøke butikken på Sola og det er ikke uten grunn. Hos Rasmussen Elektro blir du møtt med et varmt smil og grundig fagkunnskap. Fra øyeblikket du kommer inn, vil du få hjelp til å ta de riktige valgene for hjemmet ditt. Utvalget strekker seg fra lyspærer til moderne lamper, det klassiske og det spesielle. De vet at belysning er et stort fagområde og tilbyr sin spiss­kompetanse utover butikken.

– Det er viktig for oss å tilby deg en helhet når det kommer til belysning. Jeg kan komme på hjemmebesøk og gi min vurdering i forhold til behov og interiør. Videre har vi dyktige elektrikere som tar seg av hele installeringsprosessen, forklarer Tonje. Har du enda ikke opplevd den fantastiske Sola-butikken? Da har du noe å gjøre før julestria starter.

Husk: Mer lys. Større plass. Økt energi.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no