ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Invisalign 
– usynlig tannregulering

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Dental


Publisert: 09.11.2016

Invisalign® tannregulering er et unikt system som består av helt usynlige plastskinner og passer godt for de som ønsker et flott smil, uten tradisjonelle skruer og metall i munnen.


Fakta:

Dental Norge Forus

Aktuelt med:
Dental Norge tilbyr Invisalign ­behandling ved klinikken på Forus.


HVOR:
Trim Towers, 
Larsamyrå 18, 4313 Sandnes


Kontakt:
Tel: 513 11 800 

forus@dentalnorge.no


Web:
www.dentalnorge.no

Er du redd for å smile? Eller har du skjeve tenner som plager deg av estetiske eller funksjonelle årsaker? Nå kan du regulere tennene dine uten skruer og metall i munnen. Invisalign®-systemet er en revolusjonerende metode innenfor tannregulering og består av en rekke gjennomsiktige plastskinner som med jevne mellomrom skiftes ut under behandlingsperioden.

Moderne tannpleie er i kontinuerlig utvikling, og det kommer nye behandlingsmetoder som gjør behandlingen mer komfortabel for pasientene. Det kommer stadig mer innovative produkter når det gjelder bedøvelse, og tannlegeboret kan i noen tilfeller erstattes med laser. Ved hjelp av Invisalign®-systemet kan vi rette opp tennene med en ­serie bestående av nærmest usynlige, uttakbare reguleringsskinner som er spesial­tilpasset dine tenner.

Invisalign® er blitt stadig mer populært, da det i mange til­feller kan erstatte tradisjonell ortodontisk behandling.

 

Usynlig tannregulering

Invisalign kan være en løsning for mange som ikke ønsker å benytte fast tannregulering av ­estetiske årsaker. Idag kan de aller fleste former for kjeve­ortopedisk behandling gjennomføres med Invisalign® – dog ikke alle. Det er enkelte kasus hvor Invisalign® ikke egner seg som behandlingsmetode, og hvor det kan være nødvendig med fast apparatur. Dette vil tannlegen vår vurdere under en konsultasjon.

Invisalign®-systemet bygger på et behandlingsforløp hvor man lager et sett med bitt­skinner basert på dataanalyse av tennene og bittet. Tannlegen analyserer bittet og skjevhetene, og lager en dataanimert plan på hvordan tennene skal rettes/
korrigeres over tid. Deretter ­lages det usynlige bittskinner av plast som du selv bytter, og du besøker tannlegen hver sjette til åttende uke for kontroll og ut­levering av nye bittskinner.

Under kontrollene under­søker tannlegen om behandlingen forløper som planlagt i dataanimasjonen og det ut­leveres 3 til 4 sett nye skinner, som du bytter selv ca hver 14. dag. Tannlegen gir en detaljert instruksjon på hvordan skinnene skal benyttes og hvor ofte de skal byttes. Vanligvis benyttes skinnene 20-22 timer i døgnet og kan tas ut ved mål­tider og renhold av tennene.

 

Gratis undersøkelse for Invisalign®

Fredag 18. november vil vi invitere til åpen dag på klinikken i Sandnes, og vår Invisalign®-sertifiserte tannlege Jara ­Trigueros vil tilby gratis under­søkelse til alle som vurderer Invisalign®-behandling.

Under den første konsultasjonstimen vil vi vurdere dine ønsker og behov, og dersom det er behov for regulering – vil vi vurdere om Invisalign® kan benyttes. Hvis du er en kandidat for Invisalign®-behandling, så vil tannlegen estimere tid og kost­nader for behandlingen og forklare nærmere om behandlingsforløpet. ­Bestemmer du deg for regulering med ­Invisalign®, vil si sette opp en ny time for en grundigere undersøkelse hvor vi tar alle avtrykk, nødvendige røntgen­bilder, foto­dokumentasjon, og registrerer all nødvendig informasjon som er påkrevd for videre behandling.

Denne informasjonen sendes til Invisalign® i USA hvor erfarne ingeniører lager en virtuell modell av hvordan tennene skal flyttes, og hvor mange skinner som er nødvendig for å gjennomføre behandlingen. Denne virtuelle modellen blir gjennomgått med pasienten. Nødvendige endringer blir gjort slik at du får det smilet du ønsker. Når dette er klart, så er det mulig å bestille regulerings­skinnene.

 

Bestill time for gratis undersøkelse

For å bestille en gratis under­søkelse 18. november, kan du ­ringe til resepsjonen direkte på 513 11 800. Du kan også sende en mail til forus@dentalnorge.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no