ANNONSE

REISE

5-dagers lesertur 18.–22. januar 2017 med lokalavisen direkte fra sola!


Opplev José Carreras i Budapest

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 09.11.2016

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Budapest 18.–22.01.17
inkludert José Carreras-konsert


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/­budapest-01-17/

Kulinariske opplevelser og konsert med José Carreras i Budapest. Bli med når vi inviterer til en av vinterens største konsertopplevelser i en av Europas vakreste byer. Dette er Carreras aller siste verdensturné, så dette vil du ikke gå glipp av!

Budapest er ofte beskrevet som «Lille Paris i Sentral-Europa». Byen er kjent for sine monu­menter som viser Ungarns 1000-årige historie, men også for rester av andre kulturer og folkeslag som bosatte seg her. Eksempler fra både romersk og tyrkisk herredømme kan fortsatt sees i byen. Det osmanske riket ble etter­fulgt av det østerriksk-ungarske monarkiet som preger byens arkitektur og formet byen til den unike stilen som er dag.

Budapest deles av elven Donau. De to bydelene, Buda og Pest, strekker seg langs elvens bredder på hver sin side og representerer forskjellige epoker i byens historie. I de bratte åssidene på Budasiden ligger slottet, bastioner og murverk, middelalderske gater og hus, museer og ruiner fra romersk tid. På den dynamiske Pestsiden finnes den største parlamentsbygningen i Europa, vakker arkitektur, promenader langs elvebredden, restauranter og vinbarer, spennende markeder, bok­handlere, antikvitets­butikker og kaféer.

Budapest har mye å tilby. ­Museer, gallerier, kirker, synagoge, palasser og historiske bygninger, tyrkiske bad og termalbad. Like­så kan vi se den ganske ene­stående påvirkningen av Art Nouveau i byen.

Denne turen anbefales for kultur­interesserte. Turen arrangeres samtidig som José ­Carreras konsert i Budapest. Carreras var en av de tre tenorer som ­Carreras, Plácido Domingo og Luciano Pavarotti dannet etter at de hadde opptrådt sammen ­under fotball-VM i 1990.

Dag 1 – Onsdag 18. januar – Avreise og ankomst Budapest

Vi drar fra Sola kl. 08:15 – med ankomst Oslo kl. 09:05. Flybytte og reise videre fra Oslo kl. 10:40 med ankomst Budapest kl. 13:00. Vi hentes på fly­plassen og drar til sentrum av byen hvor vi sjekker inn på ­Danubius Hotel ­Helia. ­Hotellet ligger unikt til ved bredden av ­Donau, rett overfor ­Margaret ­Island, og er et av de mest popu­lære spa-hotellene i Buda­pest. Etter en kort for­friskende pause tar vi en ­liten sightseeingtur rundt øya. På kvelden skal vi ha felles middag på Tigris Restaurant, som har en sentral beliggenhet i sentrum av Budapest. Restauranten tilbyr tradi­sjonelle ungarske retter med en moderne vri, og er også anbefalt av Michelin-guiden.

Dag 2 – Torsdag 19. januar – Sightseeing/termalbad

Denne dagen blir vi med på sightseeing i vakre Budapest med buss. Etter sightseeingturen besøker vi byens største matmarked, hvor man kan handle alt av ungarske spesialiteter. Enkel lunsj kan kjøpes. Resten av ettermiddagen kan man benytte til å slappe av, eller til å nyte livet i det anerkjente Szechenyi-badet, som er det største termalbadet i Budapest. Det varme vannet strømmer opp fra mer enn 1200 meters dyp. Den imponerende kuppelbygningen i nybarokk-stil var Europas største og mest moderne kurbad fram til første verdenskrig. Det finnes 15 ulike bassenger og ulike aktiviteter inne. Hver kilde inneholder forskjellige typer mineraler, og det betyr at de har ulike helbredende egenskaper. Noen av dem er anbefalt for behandling av revmatisme, andre er effektive i helbreding av sykdommer i nervesystemet og ledd eller muskler. Vi vil ha felles middag om kvelden på St. Andrea Wine & Gourmet Bar, med vin fra en av de ­ledende vinkjellerne i Eger-området; St.Andrea Vinery fra Egerszalók.

Dag 3 – Fredag 20. januar – Konsert med José Carreras

Dagen i dag er til fri disposisjon før vi skal på konsert. Vår reiseleder kommer gjerne med tips om hva du kan gjøre og hvor du bør spise. Vi anbefaler et besøk i Nasjonalmuseet, eller i Nasjonalgalleriet. Ca. kl. 18:00 hentes vi på hotellet, og vi transporteres til Budapest Arena for konsert med José Carreras. Konserten starter kl. 20:00, og vi hentes umiddelbart etter konserten for reise tilbake til hotellet.

Dag 4 – Lørdag 21. januar – Višegrad, utflukt

Etter frokost drar vi til Višegrad, som er en liten by som er kjent for sine vakre slott. Višegrad ligger i Pest fylke, nord for Budapest på den høyre bredden av Donau. Byen har rundt 2100 inn­byggere. Her skal vi besøke sommer­palasset til kong ­Matthias ­Corvinus av Ungarn og den middelalderske festningen. Vi spiser lunsj på ­Renessanse Restaurant, som er en gammel familiebedrift. De kjøper råvarer fra lokale leverandører og kombinerer tradisjonelle retter med moderne gastronomi. Vi drar tilbake til Budapest senere på etter­middagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 – Søndag 22. januar – Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut fra ­hotellet og drar til flyplassen. Avreise fra Budapest kl. 10:40 med Norwegian via Oslo. Ankomst Sola kl. 15:20.

Reisefakta:

Flytider:

18. januar: Stavanger – Oslo 0815 – 0905

Oslo – Budapest 
1040 – 1300

22. januar: Budapest – Oslo 1040 – 1310

Oslo – Stavanger 
1430 – 1520


PRIS:

Per person i dobbeltrom: 
kr. 14.900,-


INKLUDERT:

• Flybilletter, Stavanger – ­Budapest tur/retur med Norwegian

• Alle flyskatter per dags dato

• Overnatting 4 netter i delt dobbeltrom på Danubius Hotel Helia

• Daglig frokostbuffèt

• Billett til konsert med José Carreras i Budapest Arena

• Utflukter, transport og måltider som beskrevet i program

• Fri tilgang til termalbadet på hotellet (dag 2)

• Lokale guider underveis

• Norsk reiseleder fra ­Reisecompaniet


Tillegg:

• Enkeltromstillegg 
(kr. 1200,- per person)

• Måltider som ikke er nevnt i programmet

• Drikkevarer

• Tips/driks til guider og sjåfører

• Reiseforsikring


Vi tar forbehold mht. ­endringer i pris og program.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no