ANNONSE

HUS & HAGE

gjør klar for innekos


Tid for høstvask

Tekst: Robert Walmann/ifi.no. 

Foto: Robert Walmann/ifi.no, 
Kemetyl, JordanPublisert: 09.11.2016

REDNINGEN: – Blårens rengjør og fjerner bakterier effektivt, 
sier Tony Bjaaland hos Kemetyl. 


Lune høstkvelder i et rent hjem krever innsats. Her er ekspertenes beste høstvasketips.

Fett og flekker på vinduer. Sand, støv og pollen på gulvet. Å vaske sommeren ut av huset er noe som hører høsten til. Så mens ­fårikålen koker, kan vi leke «vaske­pott» med såpe og vann.

Bort med bakteriene

– Bruk Blårens! Den rengjør bra og fjerner alle bakterier i løpet av et minutt. Nå som høst­influensaen kommer, er det viktig å vaske for å unngå smitte. Fyll Blårens på en flaske og vask stedene du berører med hendene, som kjøleskapdøren, fjernkontrollen og dørhåndtak, sier Tony Bjaaland hos Kemetyl.

Full åpning

– Høst betyr ofte fet mat. Derfor ville jeg funnet frem flytende avløps­åpner fra Plumbo til sluket på kjøkkenet. Så slipper du vond lukt og tette sluk. Det er også lurt å vaske vinduer før kulde­gradene kommer. Bland ut Selaclean Idealvask i en bøtte og vask slik du pleier, sier Inger Løvaas hos Krefting.

Tørt med tørt

En god regel: Alt som kom på tørt skal fjernes tørt. Det som kom på bløtt må fjernes bløtt.

– Start med en mikrofiber støvklut og tørk over alle flater. Ultrafin mikrofiber riper ikke i lakkerte overflater. Så drar du over gulvet med en engangstørrmopp. Når det er gjort kan du gå løs på de vanskeligere flekkene, forteller Sara Gressberg, produktsjef for rengjøring hos Jordan.

Mopp på gulvet

Hun mener det som regel holder å bruke en våt mikrofiberklut for å fjerne flekkene som ikke ble borte med tørr klut eller mopp.

– Vask over gulvene med en fuktet mikrofibermopp. Start innerst i rommet og beveg deg bakover samtidig som du drar moppen mot deg i en svingende bevegelse. Tenk slalåm. Husk at fuktet mikrofiber er effektiv, og det er ikke alltid nødvendig med kjemikalier, sier hun.

Tips! Få med hele familien og avtal hva som må gjøres. Sett på litt musikk og ha klar en belønning!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no