ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

Schizofreni­dagene er ikke bare for fagfolk

Tekst: Liv Sand 


Publisert: 09.11.2016

I Stavanger Kulturhus holdes gratis teaterforestilling for barn. Forstillingen heter «Kroppen min og jeg» av Karen Moe Hennie.


Nordens største konferanse innen psykisk helse har et eget program for alle som er nysgjerrige og interesserte i hvordan kropp og psyke henger sammen. Det blir både morsomt, engasjerende og lærerikt med spennende foredrag og kulturopplevelser.

Publikumsforedrag

En rekke temaer som omhandler kropp og psykisk helse blir belyst på publikumsforedrag i løpet av konferanseuken. Den engasjerte og morsomme Ingvard Wilhelmsen, som er professor og spesialist på hypokonderi, kan du møte både på Vitenfabrikken i Sandnes og i Stavanger Forum. Hør ham snakke om hvordan man kan bli sjef i eget liv og forholde seg til egen helse på sunne måter.

Gratis rådgivning om spiseforstyrrelser

Villa Sult flytter staben fra Oslo til Stavanger i forbindelse med Schizofrenidagene og inviterer til foredrag om hvordan spiseforstyrrelser kan forstås, hvordan det er å være søsken til ungdommer med slike tilstander og bruk av yoga i behandling. I tillegg vil Villa Sult tilby drop-in samtaler på PsykOpp i Stavanger hvor de som vil kan få gratis rådgivning i forhold til spiserelaterte vansker.

Forfatterne kommer

Vi har også flere forfattere som skal bidra. I tillegg til selebert besøk av Siri Hustvedt fra USA, skal den anerkjente samtidsforfatteren Øyvind Rimbereid presentere et nyskrevet dikt til årets Schizofrenidager. Finn Skårderud vil ha forfattersamtaler med både Siri Hustvedt og Øyvind Rimbereid på Sølvberget i løpet av konferanseuken.

Schizofrenidagene samarbeider med KåKå Kverulantkatedralen på Cafe Sting. Her vil det bli bokslipp, forfattersamtaler og debatter om blant annet medie-eksponering, måltidsro og medisinering av psykiske lidelser.

Janne og Jostein show fra P2 og teater for barn

Serien «Kroppens kulturhistorie» som er på radio denne høsten har «live-sending» i løpet av høsten i tillegg til at programlederne holder live-show i plenum på konferansen. Videre skal Karen Moe Hennie ha gratis teaterforestillinger for barn i Stavanger Kulturhus. I forestillingen «Kroppen min og jeg» blir barna tatt med på en reise gjennom kroppen: fra bunnen og opp til toppen!

Kulturelle opplevelser

Komitéen for Schizofrenidagene 2016 startet tidlig å samarbeide med den lokale kunstneren Elin Melberg. Hun har valgt å lage en unik installasjon av mosaikk med tittelen «Nothing behind me, everything ahead of me». Dette er et rom dekket av mosaikk som publikum i alle alderstrinn kan gå inn i, og installasjonen stilles ut i Galleri Sølvberget i hele november som et av konferansens kulturelle innslag i bybildet.

7. – 11. nov. er Nordens ­største konferanse om psykisk helse.

En rekke arrangementer for folk som vil vite mer om hva som skjer innen forskning og behandling. Publikumsforedrag, kunst og kultur er en viktig del av arrangementet. Folkeopplysning på en enkel og engasjerende måte!

Hele programmet: www.schizofrenidagene.no

Faglig leder: Liv Sand (PhD/Psykologspesialist)


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no