ANNONSE

HANDEL & SERVICE

nye trender gir nye, spennende produkter


DeliCos – netthandel med kosmetikk og matvarer

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 23.11.2016

Spennende mat fra fjerne himmelstrøk.


Fakta:

DeliCos AS

HVA:

Importør av kosmetikk og matvarer for netthandel i Norge.


KONTAKT:

Telefon: 51 82 91 16

Mobil: 91 86 50 69

E-post: post@delicos.no


WEB:

www.delicos.no

Trender og nyheter fra andre land setter sitt preg på våre spisevaner – også fordi våre nye landsmenn fra fjerne himmelstrøk har gitt oss inspirasjon til ny, eksotisk matglede.

Dermed er vi blitt mer nysgjerrige og mer åpne for nye smaksopplevelser. Og der ligger forretningsidéen til DeliCos, som tilbyr nye, aktuelle, spennende matvarer. Også kosmetikk er med i sortimentet. Og siden DeliCos driver netthandel, er prisene høyst overkommelige.

Skal man handle med verden der ute, kan det være praktisk at selskapets navn er engelsk. Da tar man ordene delikatesse og kosmetikk – altså delicacy og cosmetics – og forkortelsen blir ­DeliCos. Det var slik de tenkte, de to gründerne da de planla å etablere en nettbutikk fra Stavanger.

Svein Eikje og Reidar Vatnaland hadde begge over 30 års erfaring fra internasjonal handel med matvarer, da de registrerte selskapet DeliCos AS i 2015. Fra nyttår 2016 har produktene vært tilgjengelige på nettet, og på 11 måneder er varespekteret blitt stadig utvidet – også fordi den økende kundegruppen gir tilbake­meldinger om hva de ønsker.

Aktuelle trender – nye vaner

– Som importør av matvarer og kosmetikk, følger vi med på hva som skjer i andre land og hva vi kan forvente oss av nye impulser, sier Svein Eikje. – Derfor prøver vi å ligge i forkant og importere varer som man sjeldent eller aldri finner i butikkene, men som representerer trender vi ser komme. Blant matretter som vil få en økende popularitet, er «poke» – et alternativ til sushi som nå tar Amerika med storm – i tillegg til pad thai og flere andre nyvinninger. Vi følger også opp med oppskrifter på våre hjemmesider.

Spesielt fokus på oljer

Eikje forteller at oljer er et stort satsingsområde for DeliCos. 
– Nye oljer gir stadig flere anvendelsesområder, og forbrukerne fortjener at det blir satt fokus på hva oljene inneholder, og hva de mest hensiktsmessig kan brukes til. Dette gjelder både i matveien – smak, steking, direkte på brød – og helsemessig, ved bruk i hud- og hårpleie.

Privat- og proffmarkedet

– Vår netthandel er et tilbud til private hjem som ønsker spennende fornyelse i matveien og nye kosmetikkprodukter, sier Eikje videre. – Men vi er like interessert i å være en leverandør til virksomheter som vil selge våre varer videre – som distributører, detaljister, restauranter, kantiner, frisørsalonger etc. Vi har all den produktkjennskap som måtte ønskes – det er bare å ta kontakt, så kan samarbeidet blomstre!

Gavepakker kan sendes

Vil du gi en julegave du aldri har gitt før? Noe spennende ingen har fått av deg før? Alle DeliCos sine produkter sendes/lagres ved normal temperatur.

Fra vareutvalget på DeliCos sine nettsider:

Hud- og hårpleie

• Håndkrem og leppepomade fra Farmer’s i Wales inneholder kun naturlige råvarer.

• Såper og kremer for vask, hud og hår. Også disse er produsert 
i Wales, av Cole & Co.

• Kokosoljebaserte produkter for kroppspleie fra Fiji.

• Arganolje kommer fra frukten/kjernen av argantreet som vokser kun i Marokko. Oljen har et høyt innhold av flerumettede fettsyrer og tokoferoler (vitamin E). I Marokko hevdes arganolje å ha en rekke gunstige helsemessige effekter, både brukt i kosmetikk og som matolje.

• Fra Marokko kommer flere hudpleieartikler, f.eks. Black Soap og mineralprodukter. Noen er enestående for Marokko, f.eks. Ghassoud som er basert på lavaleire fra Atlasfjellene.

MATOLJER

• Arganolje har en smak av nøtter og er velegnet i salater, i dressinger til grønn salat og som oljedelen i pesto. I Marokko benyttes den gjerne på brød og også i desserter som vaniljeis.

• Gresskarfrøolje har et høyt innhold av flerumettede fettsyrer. Den er særdeles godt egnet for bruk i salatdressinger og i salater med frukt og bær.

• Kokosolje har mange anvendelser, f.eks. som alternativ til smør og margarin, og også i forbindelse med koking og baking. Også kokosolje med ingefær.

• Olivenolje. Donna Anna har en mild smak som tenderer mot mandler og en gyllen-gul farge. Passer godt i fiskeretter og gjerne i kaker og kjeks.

Don Basilio har en fremtredende smak, og fargen heller mot grønt. Passer godt i varmretter, bruschetta og salater.

• Sesamolje brukes som matolje, smaksforsterker og som stekeolje. Den har klar nøttesmak og høyt innhold av antioksidanter.

• Solsikkeolje er en av verdens mest benyttede matoljer. Den tåler høye temperaturer, og egner seg derfor godt for varme retter og steking/frityrsteking.

• Solsikkeolje med basilikum egner seg som salatdressing og for bruk i matretter hvor basilikum har en naturlig plass.

• Solsikkeolje med chili egner seg svært godt i salatdressinger og i diverse matretter.

• Solsikkeolje med hvitløk egner seg i kalde retter, og også for å sette smak på f.eks. sauser.

• Solsikkeolje med chili og hvitløk egner seg godt i både varme og kalde retter, f.eks. ved steking av scampi og kongereker.

MATVARER

Pesto og tapenader kan brukes i forskjellige sammenhenger, ofte til pasta eller på brød. DeliCos sine sauser kommer fra Liguria (området rundt Genova-bukten), som er spesielt kjent for sine pesto­varianter. Dette skyldes ikke minst basilikumen fra dette området.

• Arrabiato tomatsaus – litt sterk – egner seg til pasta og sammen med rå grønnsaker.

• Salsa Ammiraglio – passer til pasta og til ulike typer brød.

• Artisjokkrem Piccante er en spesielt utviklet krem/saus som kan benyttes på brød, til pasta eller sammen med grønnsaker.

• Tapenade kan brukes i mange sammenhenger – på brød eller sammen med pasta, egg og fisk.

• Rød pesto kombinerer på en fin måte smaken av tomat og basilikum. En ferdig rett som egner seg til pasta og på brød.

• Pesto med og uten hvitløk – innholder ca. 20 % kasjunøtter. En ferdig rett som kan brukes til pasta, til ris og på brød.

KINESISK KJØKKEN

• Glutenfrie potetnudler – et alternativ til tradisjonell pasta, til supper og lignende.

• Vegetarisk and-imitasjon og

• Vegetarisk Chop Suey: Mild, god smak. Reservemåltid i huset, utmerket som turproviant.

• Barbequesaus passer til nesten all grillmat og marinering.

• Chilisaus – fyldig og litt sterk etter vanlig norsk smak.

• Riseddik med lavere syreinnhold enn den vanlige norske eddiken. Brukes i sushi-retter og kinesiske sur-søte matretter.

KAFFE OG TE

• Ali Baba tyrkisk kaffe, tyrkisk eplete, tyrkisk kanelte, tyrkisk myntete, tyrkisk nypete og tyrkisk original svart te.

SALT

Halen Môn Anglesey Sea Salt, kommer fra Anglesey i Wales. Før produksjon er sjøvannet omhyggelig filtrert. Prosessen er sertifisert av EU og navnet og varen er beskyttet på samme måte som Champagne og Parma skinke.

• Sjøsalt, sjøsalt med chili og hvitløk, med «organic» krydder, med røstet hvitløk og sjøsalt røykt over eik.

Slik bestiller du varer:

Gå inn på www.delicos.no – og ta for deg vareutvalget. Så er det bare å legge i handlekurven når du ønsker kosmetikk og matvarer fra et seriøst og kvalitetsbevisst importørfirma.

For mer informasjon er det bare å ta kontakt med DeliCos.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no