ANNONSE

REISE

lokalavisen tilbyr ny lesertur 28. mai - 03. juni 2017. få billetter igjen!


Bli med til vakre Sorrento og Amalfikysten

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 23.11.2016

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Sorrento og Amalfikysten, Italia 28.05.–03.06.2017


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

www.reisecompaniet.no/reise/­sorrento-2017/

Romerne kalte denne delen av Italia for Campania Felix – Det Lykkelige Landet. Her står solen høyere, havet er blåere og vindruene søtere. 
Høye fjell møter hav og skaper et dramatisk klippelandskap og skjermer for kalde vinder, mens en kjølende bris fra havet gir en evig vår.

Amalfikystens «vertikale» byer ser ut som de henger i usynlige tråder. I hver sving har vi nye utsyn, stupbratte heng hvor små jordstykker dyrkes etter eld­gamle tradisjoner, hvor man lager sin egen ost og dyrker sitroner. Pastell­fargede landsbyhus drapert i bougainvillea, havet som skifter i alle tenkelige ny­anser av blått og turkis.

Bli med Lokalavisen og Reise­companiet på denne ­reisen til Sorrento og Amalfikysten. Vi skal besøke Pompeii som ble begravet ved et vulkanutbrudd i år 79. Det blir også båttur langs Amalfikysten, og besøk på en lokal bondegård oppe i fjellene bak Sorrento. Der skal vi spise egenkomponert lunsj. Har du lyst kan du melde deg på tur til den romantiske øya Capri. Vi avslutter oppholdet i Sorrento med middag på hyggelig restaurant ved strandkanten.

Søndag 28. mai: 
Ankomst Roma (L/M)

Vi ankommer Roma på formiddagen, og kjører med buss sørover til Sorrento. Det tar ca 3 timer å kjøre på fine veier. Lunsj på hyggelig restaurant underveis.

Opprinnelig var Sorrento en liten fiskerlandsby som ble gjenoppdaget av kongelige og rikfolk fra Nord-Europa allerede på 1800-tallet. Kunstnere og bedrestilte bohemer fulgte etter. Mange av de storslagne hotellene ble bygget på denne tiden.

Hotel Cristina har utsikt over den fantastiske Napolibukten og vulkanen Vesuv. ­Restauranten i øverste etasje har panoramautsikt. Du kan også nyte et forfriskende glass i baren på Hotell Cristina. Hotellet har et utendørsbasseng og en hage som er full av oliven, appelsin- og sitron­trær. Vi har hotellrom ut mot hagen og mot Napolibukten. (Rommene er noe ulike på størrelse.) Hotellet tilbyr kostnadsfri busstransport til sentrum.

Middag på hotellet.

Mandag 29. mai:
Formiddagstur til Pompeii med lunsj på vingård (F/L)

Den 24. august år 79 stoppet tiden i den livlige havnebyen Pompeii. Øyeblikket ble for alltid frosset ned, folk i gatene, på markedet og i gledesstrøket, gryter over ilden, brød i ovnen. Ikke noe annet sted kan gi oss et mer levende bilde av livet i en ­romersk landsby for 2000 år siden. Vulkanen Vesuv begravde flere byer, men lavabølgen nådde aldri til Pompeii. Byen ble pakket inn i pimpstein og aske og sov sin Tornerosesøvn i 17 århundrer helt til en ny interesse for antikken førte til utgravninger.

Når vi er ferdige med vår omvisning i Pompeii, går turen videre til en vingård som ligger i Nasjonalparken oppunder vulkanen Vesuv. Her skal vi spise en lett lunsj før vi reiser tilbake til Sorrento. Vi får smake på ­lokale produkter og drikke vin som produseres her. 
http://www.­viniforno.it/en/­lune-vesuvio-en.html

​Middag på egenhånd i ­Sorrento. Reiseleder kan anbefale steder å spise.

Tirsdag 30. mai:

Dagstur til Capri (F/M)
PÅMELDINGSTUR

Vi blir hentet med minibusser og kjører ned til havnen i ­Sorrento og tar båt ut til klippeøya Capri.

Capri har vært drømmested for malere, forfattere, fattige som rike gjennom de siste hundrede år. Øya er en perle ytterst i ­Napoli-bukten og har også ­fasinert mennesker i alle år.

Veiene er smale – spesialbygde minibusser og taxier som minner om stripete telt på fire hjul, sørger for transporten mellom øyas to byer og havnen. Gjennom millioner av år har havet formet dramatiske klippeformasjoner og grotter hvor lyset skaper refleksjoner i blått og rosa.

Turen fortsetter til hovedstaden på øya som også heter Capri, hvor gatene er mer som stier, små portaler leder oss inn i gatepartier som kunne vært operakulisser. Capri har sitt eget mikroklima og overalt ser vi en overdådig frodighet. En kort spasertur leder oss ned til Augustus’ hengende hager. Her har vi utsikt til de berømte klippe­søylene som er blitt symbol på Capri. Tilbake på hotellet ca kl. 18.30.

Utflukten til Capri koster kr 1100 per person inkludert lunsj.

Dere som ønsker å være i ­Sorrento denne dagen, kan bli med vår reiseleder på rusletur til Gamlebyen i Sorrento. Da vil dere bl.a. få se Hotel Tramontana hvor Henrik Ibsen bodde en lang ­periode på slutten av 1800-tallet (lunsj på egenhånd).

Felles middag på hotellet.

Onsdag 31. mai:
Båttur langs Amalfikysten (F/L/M)

Buss fra hotellet til Positano. Vi spaserer gjennom vakre ­Positano og ned til havnen, hvor vi går om bord i egen båt. Byen ligger klistret oppover klippene langs Amalfi­kysten. Når vi ankommer Amalfi, skal vi spise deilig lunsj på hyggelig familiedrevet restaurant. Turen tilbake går med buss til hotellet. Vi er på hotellet ca kl. 17.00.

Middag på hotellet.

Torsdag 01. juni: 
Formiddagstur til en koselig bondegård oppe i fjellene (F/L/M)

Oppe i fjellene bakom ­Sorrento ligger det en bondegård som produserer mozzarella ost, limon­cello (sitronlikør) og andre lokale råvarer som er spesiali­teter fra Sorrento og Sør-Italia. Vi skal her få være med å se hvordan dette foregår.

En hyggelig formiddag i landlige omgivelser utenfor alfarvei.

Middag på hotellet.

Fredag 02. juni: 
Dagen til fri disposisjon (F/M)

Frokost på hotellet. Denne dagen er det ikke lagt opp til felles ­program. Reiseleder er tilgjengelig for tips og råd til hva man kan finne på. Kanskje frister en tur på stranden? Eller de morsomme gatene i gamlebyen?

Vi avslutter oppholdet ved Amalfikysten med middag på lokal ­restaurant i strandkanten.

Lørdag 03. juni: 
Hjemreise (F)

Flyavgang kl. 13:50 fra Roma med ankomst Stavanger kl. 18:50.

Reisefakta:

Flytider:

28. mai 2017:

SAS Stavanger – ­København 0600 – 0710

SAS København – Roma 0805 – 1035

03. juni 2017:

Norwegian Roma – Oslo 1350 – 1700

Norwegian Oslo – Stavanger 1800 – 1850


Pris per person i dobbeltrom: kr 15.990


INKLUDERT:

• Fly Stavanger - Roma t/r med SAS/Norwegian

• 6 døgn på Hotel ­Cristina med frokost – www.­hotelcristinasorrento.it

• Utflukter i henhold til programmet med ­skandinavisktalende guide

• 4 lunsjer + 5 middager med drikke 

• Norsk reiseleder fra Reise­companiet er med på turen fra Stavanger


Tillegg:

• Enkeltromstillegg: kr 1800

• Påmeldingstur: 
Dagstur til Capri med lunsj kr 1100 (basert på 
min. 15 personer

• Mat og drikke på flyet

• Reiseforsikring


Vi tar forbehold om ­eventuelle endringer i programmet og uforutsette pris/-valutaendringer.

Prisen er basert på minimum 20 personer. Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no