ANNONSE

KULTUR

Lions Club Stavanger og Song og ­Spelkorlaget arrangerer


«Syng med Oss» i januar –for 29. gang i konserthuset

Tekst: Pål LarsenPublisert: 23.11.2016

Arkivbilde fra Syng med Oss (2015) med Song og Spelkorlaget og sangkoret «Kløver Dame» fra Saniteten

I 29 år har Lions Club Stavanger og Song og Spelkorlaget av 8. Mars & Søn (med egen radiator) samarbeidet om arrangementet «Syng med Oss» i Stavanger Konserthus. Artister fra fjern og nær har underholdt, publikum synger med og har det moro.

En fast post på programmet er utdelingen av en sjekk pålydende kr 100.000,- til et veldedig formål, fortrinnsvis en organisasjon eller ildsjel i vår region. Dette år gikk sjekken til Norsk Narkotikapoliti forening (NNPF).

I 2015 ble pengene gitt til opplæringsprogrammet «Det er Mitt Valg». Dette programmet trener skoleverket og organisasjoner i å få barn og unge til blant annet å ta ansvar, motvirke mobbing og unngå rus/narkotika.

Gjennom sitt lange samarbeid har Lions og Spelkorlaget delt ut ca 2,8 millioner kroner til veldedige formål gjennom «Syng med Oss».

Neste konsert arrangeres i slutten av januar 2017. Det satses igjen på fullt hus i konserthuset.

Ideen bak «Syng med Oss» ble unnfanget i 1988 hvor Grieghallen i Bergen var arena for et NRK program. Lions Club Stavanger og Song og Spelkorlaget utarbeidet et felles konsept med en gladkveld i Stavanger, hvor en samtidig kunne gi vekk evt. overskudd til veldedige formål. Arrangementet har blitt så populært at det har vært lange køer når billettluken har åpnet første salgsdag. Sågar har folk overnattet utenfor døren til konserthuset for å sikre seg billett.

Programmet blir laget slik at det er variert i forhold til publikums sang, artister, ren korsang og humor.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no