ANNONSE

SPORT & FRITID

Jakten på julen i Stavanger

Tekst: Jørgen Nilsen, Pål Bårdsen 

Foto: Jørgen Nilsen


Publisert: 23.11.2016

Sara Nystrøm Olsen (14), Vilde Margrethe Sæbbø (13), Dina Sofie Falkenberg Torgersen (13) gleder seg til 1. desember når JuleJakten starter.


Stavanger orienteringsklubb inviterer til en litt utradisjonell julekalender der målet er å komme seg ut på tur i en ellers travel og hektisk førjulstid. Alle byens innbyggere og interesserte fra nabokommunene og andre er velkomne til å delta.

 

Klubben plasserer ut 24 poster rundt omkring i byen og er lett tilgjengelig til fots, med rullestol, barnevogn eller sykkel. Det er også lagt vekt på at selve kartene er lett tilgjengelig å nå med buss.

I fjor ble et tilsvarende opplegg gjennomført i Sandnes med stor suksess som ble kalt JuleGauken. Initiativtaker Jørgen Nilsen, ønsker i år å tilby opplegget for innbyggerne i Stavanger. I Stavanger har julekalenderen fått navnet JuleJakten, og er litt som en skattejakt etter enkle poster i førjulstiden.

Postene er fordelt på 9 ulike kartutsnitt og de aller fleste postene er plassert like i nærheten av lyskilder slik at det skal være mulig å se postene på kveldstid fra vei/sti. På Hundvåg finner du noen poster på Ulsnes og Trollskogen som dessverre ikke i nærheten av en lyskilde, så her anbefales dagstur, eller bruk av hodelykt for en litt spennende tur i mørket, forteller et engasjert klubbmedlem Vilde Margrethe Sæbbø (13) som gleder seg stort til å jakte på poster i desember.

Alle kartene vil være tilgjengelig via http://julejakten.no og på http://turorientering.no/stavangerjul for gratis nedlastning. Det vil bli trukket ut ukesvinnere blant de som registrerer kodene som du finner på selve posten. For å gjøre registrering så enkel som mulig har alle postene og kartene en QR-kode som kan skannes for å komme direkte inn på nettsiden. I tillegg finnes det en mobil-app på http://turorientering.no for å slippe å skrive ut kartene på papir. Da kan du orientere deg rundt med kartet på mobilen. Sara Nystrøm Olsen (14) og Dina Sofie Falkenberg Torgersen (13) forteller entusiastisk at de har mobilene klare for å skanne QR-kodene når de finner postene.

 

Aktiv julekalender

Første posten som settes ut 1. desember er plassert i området ved Vannassen, men alle postene vil være tilgjengelig fra samme dag slik at du kan velge selv når du vil ta turen. Mange av postene ligger ved detaljer som gir turen en liten ekstra opplevelse, forteller Nilsen men et smil. På mange av turene er det knyttet opp kulturminner du kan lese mer om på nettsiden, blant annet skulpturen Fiskerens kone, Mariakirken og litt om hva flyttblokker er.

Gjerne legg opp en tur noen dager i uken i desember for å koble av litt, eller kombiner med en handletur. Det som er viktig for å være med i trekningen er at du har besøkt og registrert postene for inneværende uke. Trekning skjer hver søndag kveld og til slutt en hovedstrekning på julaften.

Planleggingen av JuleJakten har engasjert mange av klubbens medlemmer og Nilsen håper på stor deltakelse blant byens innbyggere i jakten på julen.

På #julejakten2016 på Instagram kan du finne bilder som deltagerne har lagt ut og du kan også legge ut dine egne bilder fra din julejakt. På Facebook kan du også følge JuleJakten med kommentarer og nyttig informasjon. Ellers brukes nettadressen http://julejakten.no for nyttig informasjon.

Blir opplegget godt mottatt i år av byens innbyggere så er det gode muligheter for at o-klubben kommer til å gjøre mer ut av det med flere premier til neste år og håper dette kan bli en fin tradisjon i førjulstiden. Klubben planlegger også å kartlegge flere områder der det ikke finnes orienteringskart i løpet av neste år som da kan brukes i neste års spennende julejakt.

JuleJakten er et gratis førjulsopplegg og inviterer til friske opplevelser i store deler av Stavanger for både store og små.

Bli med i jakten på julen med JuleJakten. God tur!

Fakta om ­JuleJakten
• JuleJakten er en tur­orienterings-julekalender med lav vanskelighetsgrad. 

• 24 poster blir plassert ut på 9 forskjellige kartutsnitt i Stavangerområdet. 

• Postene er tilgjengelig i hele desember. 

• Tilgjengelig for alle, til fots, de med barnevogn, rullestol­brukere og med sykkel hele døgnet. 

• Gratis deltakelse

• Flotte premier 

• Mer info
Nettside: 
http://julejakten.no 
Facebook: JuleJakten 
Instagram: 
#JuleJakten2016 
Klubbens nettside: 
http://stavanger.o-klubb.no


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no