ANNONSE

HUS & HAGE

pris og planløsning 
ble avgjørende


Ingen kunne konkurrere 
med ­Älvsbyhus!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 07.12.2016

Älvsbyhus ble valgt som ny bolig på Hagatoppen gård.


Fakta:

Älvsbyhus

Hva:
Nordens største modulhusprodusent


Aktuell med:
Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt:
Gard Grubstad 908 57 640 

gard@procoinvestment.no


Web:
www.alvsbyhus.no

Noen få kilometer utenfor Sandnes på Nord-Jæren ligger Hagatoppen gård – en mellomstor gård i området med sine 380 mål. Her vokste Tor Martin Haga opp mens faren drev gården, og i 2011 overtok Tor Martin gårdsdriften sammen med sin kone, Anita. Dermed var gården overlatt til femte generasjon i familien. Dyrene på gården er først og fremst sauer, storfé og hester.

 

 

Ekteparet forsto tidlig at boligen på gården hadde sett sine beste dager – det ble raskt lagt planer om å bygge nytt hus.

Når den norske bonde ønsker ny bolig på gården, må strenge direktiver følges. Plan- og bygningsloven (PBL) har sine omfattende og til dels komplekse regler, og det å få tillatelse til å reise bolighus på landbruks-, natur. og friluftsområder (LNF) kan være en lang og kostbar ­prosess.

Husprodusenten Älvsbyhus har satt seg grundig inn i bondens situasjon og har fått god erfaring i å forenkle bygge­prosessen for norske bønder. Älvsbyhus har et klart mål om å være en aktiv, profesjonell og pålitelig samarbeidspartner alle som vil bygge nytt hus – inkludert bønder som ønsker ny bolig på sin eiendom.

 

Krav om rask oppføring

For få år siden flyttet Anita, Tor Martin og to barn inn i Furenesveien 111 – den over 100 år gamle 
boligen på gården. De ble fort enige om at det gamle huset var alt for trekkfullt og upraktisk til å fungere som et senter for effektiv gårdsdrift, og planer ble lagt om å bygge nytt bolighus.

Tanken på at tunet foran driftsbygningen skulle bli en bygge-plass i månedsvis fristet ikke særlig – også fordi Hagatoppen gård engasjerer seg innen Grønn omsorg. Det betyr at skoleelever og andre som ønsker arbeids-trening på gård er en aktiv del av dagliglivet, og dette krever sin plass.

 

Research på nettet

Det var en kompis av Tor 
Martin som fortalte om Älvsby-
hus sin raske byggemetode – med moduler som gjør at huset settes opp på én dag. Dermed ble Älvsbyhus sine hustyper på nettet vurdert, samtidig som Anita og Tor Martin søkte 
informasjon om andre bygge­firma med elementhus.

Da ble prisen det avgjørende – ingen andre byggefirma var i nærheten av å kunne konkurrere med Älvsbyhus sine priser. 
Det var nesten for godt til å være sant, syntes Anita og Tor Martin – dette måtte sjekkes nøyere.

Hjelp til å realisere prosjektet

De to tok kontakt med Gard Grubstad som leder Älvsbyhus sin virksomhet i Rogaland, og han inviterte på visning – for å se ferdig oppsatte hus i Sveio.

– Det aller viktigste var likevel Gard sitt engasjement når det gjaldt papirarbeid og de nødvendige godkjennelser, forteller Anita og Tor Martin. – Det er en kjent sak at det kan være vanskelig å få bygge på LNF, og mange bønder kvier seg for å starte en prosess der de møter et massivt byråkrati. Men Gard visste 
nøyaktig hvordan vi skulle gå frem, han var tryggheten selv fra første møte. Han var tydelig på hva vi måtte gjøre for vår del, og hva Älvsbyhus skulle ordne overfor kommune og etater. Selv fikk vi god kontakt med Landbruks­kontoret som får bygge­søknaden fra kommunen – der likte de tydeligvis at gårdsdriften vil fortsette og at vi er i full jobb på gården begge to.

Anita og Tor Martin hadde 
ønsker om store stuevinduer som gir utsikt til naturen på den ene siden, og inngang fra gårdsrommet på den andre, og de valgte dermed en type Älvsbyhus hvor disse ønskene ble oppfylt.

 

Klokken 06.50 kommer de!

Etter at grunnmuren til huset var kommet på plass, fikk ekte­paret Haga en dag klar beskjed fra Gard Grubstad i Älvsbyhus: – En kranbil må være på plass på tomten om morgenen den 23. april klokken 06.50 – da er vi i gang.

Og ganske riktig. En konvoi med trailere fant veien opp til Hagatoppen gård til avtalt tidspunkt, og fra klokken 07.00 startet prosessen med å heise 
elementene på plass. Og før klokken ble 20.00 var taket lagt.

– Om kvelden ringte en nabo, forteller Tor Martin. 
– Han hadde registrert et nytt hus hos oss som ikke sto der dagen før, hvordan kunne det gå til?

Etter en uke hadde huset fått parkett, plater i taket og listverk. Så fikk det stå en tid og knirke fra seg. Etter syv uker var tapetsering, sparkling og maling unnagjort, og da var det bare for foreldre og barn å flytte inn.

 

Mye hus for pengene – 
nyttig hjelp med søknaden

Anita og Tor Martin har 
ingen problemer med å anbefale Älvsbyhus til andre som skal bygge nytt hus.

– For det første fikk vi virkelig mye hus for pengene, sier de to. – Vi betalte under 2 mill. kroner kroner for huset – inkludert grunnmur og nytt renseanlegg for vann og kloakk. Året etter innflytting ble loftsetasjen innredet med to soverom, bad og loftstue. Alt i alt har vi fått en innholdsrikt hus til en pris som vi hadde problemer med å tro på, men vi kan nå konkludere med – og glede oss over – at vi har satset på en seriøs husprodusent.

For det andre fikk vi uvurderlig hjelp av Gard Grubstad mht. de nødvendige godkjenninger. Vi har garantert spart masse tid og penger ved å overlate komplisert papir-
arbeid til noen som vet hva som kreves, og som kan bringe oss raskt gjennom møllen. Her har Älvsbyhus tydelig god peiling!

Anita og Tor Martin Haga gir følgende råd til alle som vurderer å bygge ny bolig: – Gå inn på www.alvsbyhus.no

Ny enebolig til kr 1.647.300?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 07.12.2016

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? Da skal du ta deg tid til å lese denne artikkelen, og se hvilke muligheter som finnes.

 

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått ­mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretningsidé er å utvikle, selge og produsere attraktive, ferdig­monterte, trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den ­tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effek­tiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rør­arbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 40.000 boliger i de nordiske ­landene, sier Grubstad.

 

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få 
timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre. Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

 

Mange varianter

Det finnes totalt 10 bolig­typer som varierer i størrelse – alle bygd etter nytt myndighetskrav TEK17. De ­minste har et areal på 84,8 BRA og koster bare 
kr 1.647.300. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 197,1 BRA hvor 67,9 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 2.131.900. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

 

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi-
behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset 
varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært øko­nomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-
anlegg, er derfor godt forberedt på 
vinterkulden. Husene er godt 
isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne 
radiatorer reduseres opp
varmingsutgiftene, samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme-
bok, sier Grubstad.

 

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrollerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillingsavtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

 

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no