ANNONSE

MAT & DRIKKE

Fuglene skal også være mette

Tekst: Tove Richter 


Publisert: 07.12.2016

Å lage egen vintermat for hagens fugler er en flott førjulsaktivitet. Ta gjerne med barna mens du holder på. Vi har her en oppskrift på fuglemat som du kan lage selv.

Du trenger til grunnoppskriften:

Havregryn

Linfrø

Solsikkekjerner

Kokos

Matfett/kokosfett

Matfettet skjæres i små stykker og smeltes til en flytende masse. Alle frøene blandes sammen og blandes deretter med det flyt­ende fettet. Lag kuler av massen, eller fyll den i melkekartonger. Når massen er stivnet kan den legges i nett og henges på trærne­.

Fuglekongler

I tillegg til frøblandingen over trenger du noen grankongler, litt hyssing og noen engangs kaffe­kopper. Snoren bindes rundt bunden av konglene. Hell frø­blandingen i halve kaffe­koppene. Konglen ”skrues” ned i fett­massen og deretter fylles koppen opp med masse til den er full. Koppene­ settes til ”tørk” og etter et par timers avkjøling kan plasten brekkes av og konglene henges opp til fuglene.

Fuglekaker

Man kan også bruke pepper­kakeformer til å lage flotte dekora­sjoner i trærne. Sett en tråd i formen og legg den flatt på et bakepapir. Fyll formen med frø­blandingen og la det stivne.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no