ANNONSE

SAMFUNN

Spre litt juleglede?

Tekst: Sofie Korshavn Moen

Foto: Laila B. Byberg


Publisert: 21.12.2016

Mange mennesker lever i en hverdag som kan være krevende, og dagene kan fort bli lange og ensformige. Her i Rogaland finner vi organisasjoner som er ekte gledesspredere for både store og små. Gledesspreder.no er en av dem. Hva med å hjelpe dem med å spre litt juleglede?

I 2009 startet Laila Bacher Byberg firmaet Ansiktsmaler.no. – Jeg begynte med å leie meg ut til barnebursdager, forteller hun. Oppdragene ble fort mange. Men en del av forespørslene hun mottok, hadde mer karakter av veldedighet til barn, unge og gamle som trengte litt oppmuntring i det som ellers var en tung eller ensom hverdag. Da hun så hvor stort dette behovet var, kom Byberg på ideen til Gledesspreder.no som ble etablert i 2012. Det endte da opp med å bli til to forskjellige avdelinger innen underholdning.

– Det har vært en reise med ballongartister, julenisser og kreative opplevelser, en reise i å spre glede.

Sprer glede

Gledesspreder.no har som mål å spre ekstra glede i hverdagen hos de som trenger et lyspunkt i tilværelsen. Her er blant annet påskeharer, nissemor og klovner. – Ved å underholde og gjennomføre morsomme aktiviteter spres glede hos barn, eldre og andre i vanskelige livssituasjoner, mener Byberg. Et smil kan øke livsgleden og det er nettopp dette som er målet med Gledesspreder.no

– I regi av Sykehusbarn, møter vi opp på både barneavdelingen og poliklinikken på SUS to ganger i måneden hvor vi setter i gang underholdning og ansiktsmaling. Vi ønsker å skape morsomme og meningsfylte øyeblikk igjennom aktiviteter som kan gi et lite pusterom i en ellers så krevende hverdag. Byberg avslutter med å fortelle at deres arbeid er bygget på respekt, omsorg, trygghet og glede.

De siste årene har flere lokale bedrifter tatt kontakt med henne for å hjelpe til med dette viktige arbeidet. – DejaVu, SF Kino, IVAR og Lady Luck for å nevne noen. I år har Gledesspreder blant annet fått en pengegave fra IT Service på Lura som er brukt til underholdning på Josefinestiftelsens barnehjem, samt at Coffeberry har nå i julestria bidratt med noen gavekort som benyttes til julegaver. Nå utfordrer hun flere lokale bedrifter og privatpersoner til å være med å bidra. – Ta samfunnsansvar og gi litt støtte til de som trenger et smil i hverdagen, oppfordrer Byberg. Midlene man gir Gledesspreder, enten i form av penger eller fysiske gaver, kan gå til selvvalgte øremerkede formål/hjertesaker eller støtte for det frivillige arbeidet de ansatte hos Gledesspreder gjør.

– Vi har i mange år deltatt frivillig og vederlagsfritt på arrangementer som New Chance Foundation, Barnekreftforeningen, Hjelp oss å Hjelpe Rogaland og på SUS. Det siste store arrangementet vi deltok på var Quality for Kids, som var til inntekt for barnekreftforeningen. Vi har som mål å spre ekte barneglede.

Ansiktsmaler.no

I tillegg til Gledesspreder driver Laila enda Ansiktsmaler.no – Vi holder kurs i ansiktsmaling for folk flest, samt for barnehage og SFO-ansatte. Vi kan bidrar med underholdning i bursdags­selskaper, juletrefester, sommerfester og andre type begivenheter. I tillegg selger vi det som trengs av utstyr for å drive med ansiktsmaling via nett­butikken www.ansiktsmalershop.no, sier hun.

Gledesspreder.no har egen hjemmeside (gledesspreder.no) og facebookside, hvor man finner informasjon om kommende eventer og hvordan man kan ta kontakt om man ønsker å bidra.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no