ANNONSE

MOTOR

Konfiskert megasamling solgt

Tekst: Morten AbrahamsenPublisert: 21.12.2016

ENORM: Bilene, og resten av objektene, var stilt ut i en kjempehall. FOTO: Simone Caldirola / RM Sotheby's

Nylig gikk Europas største auksjonen gjennom tidene av stabelen i Italia.

Den italienske staten konfiskerte verdiene til Luigi Compiano da at han ble tatt for økonomisk kriminalitet. Det skal både ha dreid seg om skatteunndragelser og underslag.

Compiano tok over familiebedriften, et sikkerhetsselskap, i 2010, og etter hvert skal han blant annet ha skyldt rundt 150 millioner i skatt. Dermed tok staten kontrollen over hans samling av kjøretøy. Den var av det omfangsrike slaget: 430 biler, 150 motorsykler, 60 båter, 117 ­sykler, pluss mye annet.

Nylig ble dette satt ut på en auksjon i regi av RM Sotheby's i Milano. Totalt ble det solgt 817 objekter, og det skal ha vært den største private auksjonen som noensinne har gått av stabelen i Europa.

18.000 kvadratmeter

Samlingen hadde vært lagret i 11 forskjellige lagerhaller i Nord-Italia, og det ble brukt 100 transportlastebiler for å frakte den til Milano. Der ble alt sammen stilt ut på et areal som dekket 18.000 kvadratmeter, tilsvarende fire fotballbaner, ifølge RM Sotheby's.

Arrangementet strakte seg over tre dager, og auksjonen varte i til sammen 30 timer.

– Det føles som vi oppnådde de umulige her i Milano denne uken. De logistiske utfordringene ved dette salget var ubegripelige, men vi klarte det med resultater ingen hadde forutsett. Auksjonsrommet i tilknytning til Milan Auto Classica var det travleste salgsrommet jeg noensinne har sett, sa Augustin Sabatié-Garat, bilspesialist i RM Sotheby's, i en presse­melding.

423 av objektene var biler, og samlingen var selvsagt var dominert av italienske kjøretøy. Dyrest ble en 1966-modell Ferrari 275 GTB som gikk for 30 millioner kroner, fulgt av en Maserati MC12 fra 2004 til 27 millioner.

Resultatet for hele auksjonen ble på 462 millioner kroner.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no