ANNONSE

HUS & HAGE

byggmester B.O.B.: 


– I 2017 bør folk få ­sjekket taket sitt!

Foto: Byggmester B.O.B.


Publisert: 11.01.2017

Flere skifersteiner har falt ned, med det resultat at taket råtner og til slutt slipper vann inn i huset.


Fakta:

Byggmester B.O.B. AS

HVA:

Den store takspesialisten med over 
30 års erfaring innen skifting av tak på bolighus. Som kunde kan du være trygg på at taket er i de rette hender!


AKTUELL MED:

Gratis taksjekk gjelder eneboliger og rekkehus der Byggmester B.O.B. kan komme til og inspisere ved bruk av stige e.l. Dersom det må brukes lift (avklares i forkant), må det betales for den separat.


HVOR:

Ullandhaugveien 25, 4016 Stavanger.

God parkeringsplass like ved huset.


ÅPNINGSTIDER:

Hverdager: 07.00 – 15.00.

Lørdag etter avtale.


KONTAKT:

Telefon: 51 52 43 00

E-post: salg@byggmester-bob.no


WEB:

www.byggmester-bob.no

www.facebook.com/byggmesterbobas

De fleste av oss har ikke noe forhold til hustaket før det begynner å lekke, eller som nå i romjulen, når takstein blåser av. Hos Byggmester B.O.B. er det kun tak som står på menyen – hver dag, hele året.

Som de fleste har fått med seg, har oljenedturen gått ut over det meste av aktivitet i regionen. Byggebransjen har vært hardt rammet, og vi har daglig kunnet lese om ned­bemanninger, permit­teringer og konkurser. Hvordan har så Byggmester B.O.B. opplevd 2016?

– Det er klart at vi har merket godt at folk har mistet jobbene sine og at det er dårligere tider. Der det før var 3 firmaer som ga pris på skifte av tak, har vi nå kanskje vært 12-15 stk. Mange firmaer har operert med rene tapspriser for å få jobber, noe vi ikke har hatt anledning til å gjøre. Vi har derfor mistet noen oppdrag rett og slett fordi vi ikke har vært villige til å tape penger på å skifte tak, sier byggmester Bernt Morten Birkedal, som er daglig leder i Byggmester B.O.B. AS. Han legger til: – Vi har jo selvsagt fulgt med på hvordan det har gått med disse firmaene som vi vet har tapt penger på sine priser, og det viser seg at flere av dem rett og slett har gått konkurs. Det er jo synd for kunden som nå ikke lenger har noen å gå til dersom de må reklamere på dårlig arbeid. Flere av disse har kontaktet oss allerede for ut­bedringer av dårlig utført arbeid eller manglende ferdigstillelse, og da går taksameteret raskt når vi må utbedre slikt på timer. Det blir fort dyrt å velge billig!

Alle mann i arbeid!

Byggmester B.O.B. holder ca 40 personer i arbeid til enhver tid, og Birkedal sier at hovedmålet for 2016 var å unngå permit­teringer og oppsigelser.

– Vi har greid å holde alle mann i arbeid hele året ved å effektivisere driften, redusere fortjenesten og gjøre en vanvittig god jobb – slik at vi har fornøyde kunder. Vår filosofi er at det er arbeiderne våre som holder oss oppe når det går bra med firmaet, så da er det bare rett og rimelig at vi strekker oss så langt vi kan for å ta vare på dem når det er dårlige tider, sier en tydelig stolt Birkedal.

Ser fremover

– I og med at vi er et tradisjonsrikt familiefirma som nå drives av 2. generasjon og har ambi­sjoner om å være her også for fremtidige generasjoner, er det viktig at vi hele tiden har fokus på sunn drift og et sterkt merkenavn. Vi ser at stadig flere kunder velger ­Byggmester B.O.B. etter å ha blitt anbefalt oss av venner og kollegaer som har vært fornøyde med jobben vi har gjort, fort­setter han.

Skjulte skader

For 2017 forteller byggmester Birkedal at hovedfokuset er å få folk til å sjekke taket sitt. Taket kan se fint og helt ut på utsiden, men skjule våte og farlige hemmeligheter på innsiden.

– Vi har gjennom snart 40 års erfaring sett mange skrekk­eksempler på fukt som har trengt seg inn under takstein eller i hull ved pipen og fått ligge og godgjøre seg i et tett og varmt miljø. Skifer som har falt ned, takstein som er knust, platetak som ruster eller treverk som flasser, samt pipe som har mose eller fuger som er dårlige, kan alle være symptomer på at taket ditt kan ha en feil/skade og må gjøres noe med. Vi har derfor en offensiv kampanje i år hvor vi tilbyr gratis taksjekk (se faktaboks), og hvor du får en ærlig og tydelig tilbakemelding om takets tilstand. Dersom vi mener at taket ditt holder i mange år til, så sier vi det som det er, sier ­Birkedal. Han presi­serer at det ikke er om å gjøre for Byggmester B.O.B. å skifte et fungerende tak i år.

– Vi skal ha arbeid de neste årene også, så vi pusher ikke folk til å skifte tak som vi mener holder en stund til. Vi har tro på å være ærlige og seriøse og mener at det lønner seg i det lange løp, sier han og fortsetter:

– Nå i januar skal vi skifte tak på Rosenkildehuset i Stavanger sentrum, som er eid av Næringsforeningen. Dette er et oppdrag vi er meget stolte av å ha fått og er en god bekreftelse på at vi har gjort ting riktig gjennom mange år, og at vi besitter en kompe­tanse og erfaring få andre kan skilte med.

Glem kjappe,

lettvinte løsninger

De siste årene er det en del hus­eiere som har valgt såkalt tak­fornying, hvor gamle panner blir som nye etter et malingsstrøk ­eller to. Frykter ­Byggmester B.O.B. konkurranse fra disse ­aktørene? Birkedal trekker litt på smile­båndet og forklarer:

– Dersom kledningen på ­huset ditt er råtten, hjelper det ikke med et nytt malingsstrøk. Det kan selvsagt fremstå finere på utsiden, på samme måte som nymalte takpanner kan se nye og freshe ut. Men på innsiden har du akkurat de samme pro­blemene. Vi er ikke bekymret for konkurranse fra de som maler tak, nettopp fordi vi ikke driver med de samme ­tingene. Et tak som er i dårlig forfatning og som får et malingsstrøk, er i nøy­aktig like dårlig forfatning etter malings­strøket. På bildene over disse ­linjer ser man hvordan ­taket kan se ut under taksteinen, noen ganger er det pill råttent. Et år eller to etterpå må huseieren skifte taket allikevel, så vi taper ikke kunder på dette. Men det er klart at for kunden er dette dårlig anvendte penger. Først må de betale titusenvis av kroner på å male taksteinen før de to år etter­på må betale noen hundre tusen til for å få revet den samme taksteinen og skiftet tak, sier en engasjert Bernt Morten Birkedal. Han legger til:

–Vi har skiftet 2 slike tak i år som bare ble malt for et par år siden, der malingen allerede har flasset av. Her har de som utførte jobben, nok gjort dårlig for­arbeid. Dette er nok ikke gjengs resultat for alle som driver med takmaling, men jeg kan love dere at kundene var utrolig frustrerte og oppgitte over å ha brukt 60.000 kroner på en slik jobb.

Ser positivt på fremtiden

– Vi driver seriøst og skikkelig og forvalter mange tiår med opp­arbeidet erfaring på takskift som vi skal bringe videre til nye genera­sjoner. Da skulle det bare mangle at vi ikke gjør alt vi kan for å ha fornøyde kunder som sørger for at vi får lov til å skifte tak også i fremtiden, av­slutter en optimistisk daglig leder i ­Byggmester B.O.B. AS, Bernt Morten Birkedal.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no