ANNONSE

HUS & HAGE

Størrelsen har betydning

Tekst: Chera Westman/Ifi.no

Foto: Alfort, SAGA Parkett, Tarkett


Publisert: 11.01.2017

BREDT: Nordmenn foretrekker brede gulvbord der naturens egne merker og ujevnheter setter et personlig preg på gulvet.


Jo større, jo bedre! Når det kommer til parkettgulv, har størrelsen faktisk betydning. Brede og lange plank er langt mer populært enn den klassiske 3-stavparketten.

 

 

Når nordmenn pusser opp hjemme er nytt gulv et av de mest populære tiltakene, viser statistikk fra Prognosesenteret. Og vi bruker mye penger på gulv. De 140 000 husstandene som renoverte eller skiftet gulv i 2015, brukte nærmere 14 000 kroner på det hver. De fleste velger laminat eller parkett. I stuen er parkett det foretrukne valget. Lenge var 3-stavparkett standard, men i senere år legges mer og mer eksklusive gulvvarianter.

– Vår bestselger er en hvitpigmentert 1-stavparkett, bekrefter Lars Gomnes hos Alfort, som leverer Arena-gulv til det norske markedet. Både når det kommer til volum og kroner, toppes listene av denne gulvtypen – med brede bord, lyse farger og børstet, mattlakkert overflate.

 

Rustikke gulv

Også hos Tarkett, som er en av landets største leverandører av parkettgulv, er bildet klart:

– Definitiv er det slik at vi i Norge vil ha lengre og bredere gulvplank. Slik har det vært en god stund, og vi ser ingen tegn til at etterspørselen avtar, sier Lill-Ann Mo, salgsansvarlig for konsumentprodukter i selskapet.

 

Mindre gul eik

Lange og brede plank er det kundene helst vil ha, også fra SAGA Parketts sortiment.

– Volumene er fortsatt store på 3-stavgulv av eik, siden dette er et vanlig kampanjeprodukt i byggevarehandelen og ofte blir brukt som standardgulv ved utbyggingsprosjekter. Men det kundene helst vil ha er hvitpigmentert 1-stav av eik, sier Audar Dørum, markedssjef i SAGA Parkett.

Gulvelverandørene er enige, og salgstallenes tale er klar: Nordmenn har lagt sin elsk på lange og brede gulv. Dette er eksklusive produkter, der ekstremvariantene kan være opp til 26 centimeter brede. De skal gjerne ha børstet overflate som fremhever trestrukturen, pigmentert i en varm hvitfarge, og ha fasede kanter. Hardvoksolje eller matt lakk er foretrukne overflatebehandlinger.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no