ANNONSE

HELSE & LIVSSTIL

VIKTIG NYHET ETTER STORTINGETS VEDTAK:


Hinna Fysioterapi 
– null ventetid!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 25.01.2017

Fysioterapeut Ingvild Kjetså gir triggerpunktsbehandling av skuldermuskulatur på «pasienten» som er fysioterapeut Maren Mjåtveit.


Fakta:

Hinna 
Fysioterapi

HVA: 

Hinna Fysioterapi er blant ­distriktets største på fysioterapi til bedrifter og privatpersoner. ­Behandlinger utføres både på klinikk og ute hos bedrift. 


AKTUELL MED:

Her kan du få behandling uten ventetid – også før og etter arbeidstid. 


HVOR: 

Sentralt på Forus 
i Luramyrveien 79, 3. etg. 
4313 Sandnes.


ÅPNINGSTIDER:

Mandag – torsdag 07.00 – 18.00

Fredag 07.00 – 16.00 


KONTAKT:

Telefon: 51 57 93 70

E-post: info@hinnafysioterapi.no


WEB:

www.hinnafysioterapi.no


SOSIALE MEDIER:

Facebook: Hinna Fysioterapi, 

Babysvømming v/Hinna ­Fysioterapi

Instagram: hinnafysio

Pasienter med visse diagnoser har tidligere hatt gratis ­behandling hos fysio­terapeuter til­knyttet det ­offentlige ­system. Dette har ikke ­Staten råd til lenger – ut ifra at muskel- og skjelettplager er blitt et dyrt og ­omfattende helse­problem som koster landet nærmere 200 ­milliarder ­kroner i året.

Fra 1. januar ble diagnose­listen strøket – noe som fører til at nå må alle ­pasienter ­betale egen­andel for ­behandling hos fysio­terapeut.

Da skal du huske at rask behandling er viktig, og at det kan være flere måneder med ventetid i det ­offentlige. Privat­klinikken Hinna Fysioterapi på Forus tilbyr både behandling, trening og massasje – uten ventetid! Med henvisning fra lege får du behandling for kr 350,- per halvtime. Du får også behandling om du ikke har henvisning, eller om du har helseforsikring privat eller gjennom jobben.

Raskt fremmøte hos fysio­terapeut betyr færre behandlinger, og her får du en kombi­nasjon av manuell behandling og vei­ledning i øvelser og trening. Det kan da bli langt billigere å komme til hos Hinna Fysio­terapi med én gang, fremfor å vente lenge mens skaden ­forverrer seg.

Ta kontakt nå – det er smart både for helsen og økonomien!

Sterkere og friskere kropp

Kroppen er vårt tempel. Vårt hellige hus og kjøretøy, som skal bære oss til veis ende. Uansett om vi liker det eller ei, så må vi ta vare på den som det kjæreste vi har, ikke sant? De som har kjent på smerter, vet hva det betyr for hverdagen. Andre er gjerne redde for hva som kan skje om kroppen begynner å svikte. Godt at det finnes fysio­terapeuter!

Er du plaget med kroniske smerter i muskler og ledd? Har du skader eller betennelser som gjør deg sykemeldt? Ønsker du å bli sterkere? Er du gravid og ­søker veiledning? Heldigvis ­finnes det svar og løsninger.

Hinna Fysioterapi består av fem fysioterapeuter og en sykepleier. Hver dag hjelper de mennesker til å få en bedre, kjekkere og smerteredusert hverdag. De kan også gi deg en sterkere og friskere kropp, og de har ledig kapasitet til å ta imot deg med én gang.

Smerter er kroppens signal på at noe er galt

Du har kanskje gått og kjent på den vonde nakken en stund. Eller irritert deg over kneet som verker hver gang du løper? 
Ja, ja – det er sikkert ikke farlig. 
Det går nok over snart, tenker du gjerne.

– Går du med gjentakende smerter, er det et tegn på at noe ikke stemmer. Smerter er et tydelig signal på at noe er galt, og da bør du lytte, sier Ingvild Kjetså som er fysioterapeut og daglig leder i Hinna Fysioterapi. – Har ikke smertene gått vekk av seg selv etter et par uker, er det på tide å søke hjelp, legger hun til.

Ikke vent mens skaden forverrer seg

Ingvild understreker også hvor viktig det er med tidlig behandling, både med tanke på å unngå alvorlige skader, men også for å oppdage årsaken til problemet. Å finne årsaken kan nemlig være såre enkelt noen ganger.

– Det handler ofte om feil teknikk – som for eksempel feil løpe-, løfte- eller arbeidsteknikk. Når feilen gjentas flere ganger, starter skaden – og smerter utvikles. Jo tidligere vi kan konsultere og gi behandling, desto hurtigere er du frisk og rask igjen. Nettopp derfor er vi også mye ute i bedrifter og driver med forebyggende tiltak, sier Ingvild.

Fysioterapeutene hos Hinna Fysioterapi har også videreutdanning i ergonomi, og de legger vekt på hvor viktig det er med riktig stilling for kroppen gjennom arbeidsdagen.

Massasje mot 
stress og skader

Mange forbinder massasje med noe man gjør på SPA, for vel­være. Hos Hinna Fysioterapi utføres massasje av fysioterapeut for å forebygge og behandle skader.

– Massasje hjelper for bedre blodgjennomstrømming. En blir mykere og kan lettere unngå skader. Mange kommer til oss for å få sportsmassasje eller massasje for avspenning. Vi bruker også massasje som en del av et behandlingsprogram, sier Ingvild.

Ta kontakt – 
og føl deg bedre!

Uansett om du trenger behandling av smerter eller veiledning til å forebygge skader, så er Hinna Fysioterapi beredt på å hjelpe deg – på dagen. Her ­behandles pasienter med og uten henvisning fra lege.

Ingvild og hennes kolleger kan også glede seg over at et nytt privat legesenter med livsstils­klinikk er på vei inn i huset. Det gjør at fysioterapeutene kan nyte godt av et tett faglig samarbeid med leger og kostholdsveileder.

Dette kan fysio­terapeutene hjelpe deg med:

– Akutte og kroniske smerte­tilstander i ­kroppen som ryggsmerter, skulder­smerter, arm- og håndsmerter, smerter mellom skulderbladene, nakke­smerter, hofte-, kne- og fotsmerter med mer.

– Overbelastningsskader og senebetennelser

– Arbeidsrelaterte plager

– Idrettsskader

– Feilstillinger i føtter, hofter og rygg

– Prolaps

– Hodepine/migrene

– Svangerskapsrelaterte plager

– Opptrening etter skade og operasjonAnnonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no