ANNONSE

REISE

5-dagers lesertur 06.–10. mai 2017 med lokalavisen fra sola!


Opera og cruise i Bratislava og Wien

Tekst: Randi Sørensen

Foto: Reisecompaniet


Publisert: 25.01.2017

Fakta:

Reise­companiet

Et selskap i Connections-gruppen


Hva: 

Stor operatør innen leserturer


Aktuell med: 

Lesertur til Wien og Bratislava 06.–10.05.2017


Kontakt: 

Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web: 

http://reisecompaniet.no/reise/­bratislava-wien-05-17/

Bli med når vi ­inviterer til en sjelden fem­dagers vårmønstring i to av de vakreste og mest kulturelle hovedstedene i Europa.

Vår reise inkluderer to operaforestillinger i Bratislava, samt en klassisk konsert og middag i selveste Schönbrunn-palasset i Wien. Her inviterer vi til elegante oppsetninger av «Tryllefløyten» av selveste Wolfgang Amadeus Mozart, samt Guiseppe Verdis sagnomsuste «La Traviata».

Programmet gir deg i tillegg sightseeing i begge byene, cruise på Donau og flere kulinariske høydepunkter. Dessuten er norsk erfaren reiseleder med oss hele veien, og vi får fire ­overnattinger på meget hyggelige hoteller ­sentralt i Bratislava og Wien.

Dag 1: Sola – Wien – Bratislava (M)

Avreise fra Sola kl. 06:00 via København, videre med Austrian Airlines. Ankomst Wien kl. 11:55. Vi hentes på flyplassen i Wien og drar direkte med buss til Slovakias hovedstad Bratislava (ca. 1 t. og 20 minutter). På veien besøker vi det praktfulle slottet i byen, som er beliggende på en høyde midt i Bratislava. Her har vi en perfekt utsikt over sentrum, og i klarvær ser vi helt til nabolandene Ungarn og Østerrike. Slottet ble oppført på 1400-tallet og er kjent for sine fire høye tårn. Herfra går turen til den moderne delen av sentrum, Eurovea, som ligger ved bredden av elven Donau. Her finnes en rekke barer og restauranter, samt byens nye flotte storstue; Operahuset. Vi sjekker inn på vårt hotell Crowne Plaza Bratislava, hvor vi skal tilbringe to netter. På kvelden spaserer vi til en lokal restaurant hvor vi skal nyte tre-retters ­middag før vi vandrer videre til det gamle operahuset i byen hvor vi skal få med oss fremføringen av Mozarts «Tryllefløyten». Etter forestillingen går vi tilbake til hotellet.

Dag 2: Bratislava, sightseeing og opera (F/M)

Etter frokost på hotellet møtes vi i respsjonen for en interessant byvandring. Bratislava er en ­sjarmerende historisk og kulturell storby som byr på mange høydepunkter. Med sine rundt 500.000 innbyggere er den landets hovedstad og viktigste knutepunkt. Elvene Donau og Morava binder Bratislava sammen med sine nærmeste naboer i Østerrike og Ungarn. Vi rusler gjennom gamlebyen med sine sjarmerende små gater og hyggelige butikker, og vi får med oss et besøk i en av byens største severdigheter St. Martin-katedralen.

På ettermiddagen (ca. kl. 16:00) transporteres vi til det nye opera­huset, beliggende i bydelen ­Eurova. Her får vi med oss operaforestillingen «La Traviata», av Guiseppe Verdi. Ca. kl. 20:00 drar vi tilbake til hotellet for ­felles tre-retters middag.

Dag 3: Bratislava – Wien (F/L)

Vi nyter en god frokost på ­hotellet før vi sjekker ut ca. kl. 09:00 og drar med buss til bredden av Donau. Her går vi om bord i en hurtigbåt, Twin City Liner, som tar oss med på et hurtigcruise på en av Europas mest kjente elveveier, retning Wien. Ved ankomst i Wien drar vi rett til en lokal restaurant hvor vi får servert en tre-retters lunsj.

Ca. kl. 13:45 blir vi møtt av vår lokale guide som tar oss med på en spasertur gjennom Wiens ­historiske sentrum, før vi ender opp på hotellet, Hotel Regina, hvor vi sjekker inn. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 4: Wien – Schönbrunn-palasset (F/M)

Etter frokost på hotellet er formiddagen til fri ­disposisjon. Vi anbefaler å benytte muligheten til å utforske Wiens mange shoppingmuligheter eller å tilbringe vårdagen på en av de mange uterestaurantene i byen. Ca. kl. 16:00 drar vi med vår lokale guide til byens mest kjente landemerke, det storslåtte Schönbrunn-slottet. Slottet var engang feriehuset til de kongelige under Habsburg-imperiet, og det fremstår som en meget godt vedlikeholdt perle for utallige tilreisende turister som besøker Wien hvert år. Det mer enn 300 år gamle palasset har 1441 rom i barokk-stil, og vi får en interessant omvisning av en lokalkjent guide. Besøket i Schönbrunn avsluttes med middag på slottet, i den ærverdige Restaurant Residenz, før vi får oppleve en klassisk konsert i Orangeriet. Her fremføres kjente mesterverk av Strauss og Mozart, akkompagnert av ballettdansere og sangere. En uforglemmelig opplevelse! Retur til hotellet direkte etter konserten.

Dag 5: Wien – Sola (F)

Vi sjekker ut fra hotellet etter frokost og får noen timer til fri disposisjon før avreise tilbake til Norge. Transport til flyplassen om ettermiddagen. Avreise fra Wien kl. 17:35. Ankomst Sola 
kl. 22:00.

REISEFAKTA:


Flytider:

Lør. 6. mai: Stavanger – ­København 0600 – 0710

Lør. 6. mai: København – Wien 1010 – 1155

Ons. 10. mai: Wien – ­København 1735 – 1920

Ons. 10. mai: København – ­Stavanger 2050 – 2200


PRIS:

Per person i dobbeltrom: 
NOK 12.900,-


INKLUDERT:

• Flybilletter, Stavanger–Wien tur/retur med Austrian Airlines

• Alle kjente norske og ­internasjonale flyskatter per dags dato

• Overnatting 2 netter i delt dobbeltrom på Crowne Plaza Bratislava****

• Overnatting 2 netter 
i delt dobbeltrom på 
Hotel ­Regina, Wien*** 

• Daglig frokostbuffet

• Transport i komfortable busser, fra/til hoteller/flyplass

• Lokale engelskspråklige guider

• Utflukter som beskrevet 
i program

• Måltider som beskrevet 
i program

• Billetter til opera­forestillingen «Trylle­fløyten» i det gamle opera­huset Bratislava 6. mai

• Billetter til opera­forestillingen «La ­Traviata» i det nye operahuset ­Bratislava 7. mai

• Cruise på Donau med Twin City Liner, Bratislava–Wien 8. mai

• Middag og billetter til ­klassisk konsert i ­Schönbrunn-slottet 9. mai

• Norsk erfaren reiseleder fra Reisecompaniet


Tillegg:

• Enkeltromstillegg 
(kr 1850,- per person)

• Tips/driks

• Drikkevarer

• Måltider som ikke er ­spesifisert i program


Vi tar forbehold om ­eventuelle endringer i programmet og ­uforutsette pris/-valuta­endringer.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no