ANNONSE

HUS & HAGE

«Dette ­hadde jeg aldri 
fått til uten ­Älvsbyhus!»

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo PaganiPublisert: 25.01.2017

På grunnmuren venter husbygger Nina Hetland, sønn Jørgen, nabogutt Jørgen og sønn Ola på at huset skal komme.


Fakta:

Älvsbyhus
Hva: 

Nordens største modulhus­produsent


Aktuell med: 

Tilbyr ferdige eneboliger


Kontakt: 

Gard Grubstad 908 57 640 

gard@alvsbyhus.no


Web: 

www.alvsbyhus.no

Nina Hetland og hennes to ­sønner er i ferd med å flytte inn i ny ­enebolig ­mellom Stavanger og Sandnes – på Gausel, 100 ­meter fra sjøen. Det er først og fremst to personer hun kan takke for det, ­nemlig hennes oldefar som for rundt 100 år siden kjøpte et areal på flerfoldige mål – og ikke minst Gard Grubstad i ­Älvsbyhus som ­ifølge Nina har vært helt fabel­aktig.

Historien begynner med at et større område langs Gauselstraen ble kjøpt opp av oldefar Hetland – her skulle han drive rosegartneri. Og her bygget ­foreldrene til Nina sin enebolig på 1970-tallet, og hun vokste opp i huset som har adresse Gauselstraen 8.

For rundt 10 år siden gav farfar Hetland egne tomter til Nina og hennes søsken, og etter at resten av familien er veletablerte med hus & hage, er det nå Nina sin tur. Hun får innkjørsel til Gauselstraen 6 C gjennom broren Thomas sin eiendom – det ble fastsatt i Reguleringsplanen av 2012.

Den hjemvendte datter

Nina har bodd i Gudbrandsdalen i 22 år, og der har sønnene Jørgen og Ola vokst opp – altså ganske langt fra sjøkanten. Nå kan de i sommerhalvåret boltre seg i Gauselvågen, som jo er en liten perle langs den lokale kyststripen – med eller uten gangsti og turvei.

Etter at planene om å vende nesen hjemover ble lagt, fikk Nina jobb som lærer i Stavanger i juni 2016, og da var det bare å gjøre klar flyttelasset. Hun var jo passe priviligert med egen tomt som lå og ventet – men hvem skulle bygge huset?

Omtale i Lokalavisen

Ninas far begynte å vurdere byggefirma allerede før datteren var vel hjemme, og han registrerte omtalen av Älvsbyhus som stadig dukket opp i Lokalavisen. Det virket som om det svenske selskapet kunne bygge hus til halve prisen av det som andre byggefirma skulle ha – dette måtte sjekkes. Han tok kontakt med Älvsbyhus sin representant i Rogaland, Gard Grubstad, og ba om å få tilsendt huskatalog. Dermed lå katalogen og ventet på Nina da hun flyttet til Gausel sist sommer. Og Gard fulgte opp med telefon: «Hvilken hustype likte dere best?»

Sildajazz & husprat

Da ble det Nina sin tur å ringe Gard, og for å kunne gå videre i prosessen, endte det opp med familietur til hans kontor i Haugesund under Sildajazzen i august. Da hadde Nina for lengst funnet ut at ingen kunne matche Älvsbyhus på pris, så nå gjaldt det å finne hustype.

Hun fikk også nyttig hjelp av Gard da det var tid for møte med de kommunale etater for å få fortgang i tilførselen av vann, kloakk, strøm etc. til tomten.

Visningsturer i sørfylket

Nina ønsket å se den hustypen hun ønsket, ferdig bygget – dermed kjørte hun til et Älvsbyhus på Voll. Huset var stilig nok, men litt for lite i forhold til Ninas behov. Da gikk turen til Figgjo – der lå et større hus med samme planløsning. Da var valget gjort.

Nina merket seg den positive holdningen hos alle som bodde i et Älvsbyhus – de sto frem som gode ambassadører hele gjengen!

I slutten av september ble det skrevet kontrakt, og den neste tiden kunne Nina koble ut husbygging og konsentrere seg om sin nye jobb – i full visshet om at Gard ordnet opp i alt papirarbeid og alle avtaler mot kommune, etater og underleverandører. Nina bestilte nemlig full pakke av Gard og Älvsbyhus – graving, grunnmur, hus og alle tilkoblinger.

Dermed kunne hun sitte i foreldrenes hus og ta juleforberedelsene mens hun betraktet fremdriften på sin egen nabotomt.

Huset kommer 9. februar

Etter gravearbeider fra midten av november sto grunnmuren ferdig før jul. Og i romjulen ble muren malt, takket være mildværet – og all nødvendig inntilfylling ble foretatt. Så følger noen uker for at muren skal sette seg skikkelig, men 9. februar klokken 06.50 blir det action i Gauselstraen 6 C.

Kranbilen kommer – det samme gjør trailerne med ferdige elementer bygget innendørs. Så følger Älvsbyhus sin unike prosess med elementer på plass på én dag – vegger, gulv og innertak plasseres tørt og trygt under tak før kvelden er omme.

Syv uker senere kan Nina og guttene flytte inn. Hva de da føler og opplever, skal vi komme tilbake til i Lokal­avisen.

«Helt perfekt for meg!»

Nina legger ikke skjul på at på tross av egen tomt, ville en ny bolig fra en tradisjonell norsk husbygger, blitt for dyrt for henne. Hun får nå en bolig over halvannet plan – 120 kvm i underetasjen (inngang/hall, to soverom, stue/kjøkken, bad og vaskerom) og en loftsetasje på 64 kvm som foreløpig er ett stort rom – for 2,2 mill. kroner. Og da er graving, grunnmur, tilkoblinger og diverse oppgraderinger inkludert.

«Jeg kan ikke få skryte nok av Gard og Älvsbyhus,» sier Nina avslutningsvis. «Jeg har gjort markante forandringer fra standard – bare smil å møte. Jeg har overlatt små og store oppgaver til fagfolket, og de har fulgt opp 100 %. Ikke minst Jarle Waldeland som har stått for gravearbeidet, har gjort en flott jobb. Jeg anbefaler Älvsbyhus til alle andre som drømmer om å bygge hus med kun én inntekt.»

Ny enebolig til kr 1.647.300?

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: ÄlvsbyhusPublisert: 25.01.2017

Er du på jakt etter ny bolig? Kan du få tak i en tomt? 
Da bør du se her hvordan ­Älvsbyhus kan hjelpe deg.

– Vi bygger hus på en helt annen
måte, sier Gard Grubstad i ­Älvsbyhus til Lokalavisen.

– Det siste året har vi fått ­mange nye kunder fra Rogaland. Vår forretningsidé er å utvikle, selge og produsere attraktive, ferdig­monterte, trehus av høy kvalitet til markedets laveste pris. ­Nøkkelen er å tenke industrielt, og produsere boligene inne i våre fabrikker. Selve monteringen tar bare noen få uker. Vår måte å bygge på gir mange fordeler. Den ­tradisjonelle måten å bygge på i Norge er å bygge alt utendørs. Bit for bit i all slags vær. Her på Vestlandet vet vi hvor utsatt vi er med regn og nedbør. Vi bygger alt innendørs i en tørr og varm fabrikk med en effek­tiv og spesialisert produksjon. Vi utfører til og med elektro og rør­arbeid på fabrikken. ­Gjennom mer enn 50 år har vi levert over 40.000 boliger i de nordiske ­landene, sier Grubstad.

Rask montering

– Når modulene kommer til 
byggeplassen, tar det bare noen få timer før de er satt sammen og er i ly for vær og vind. Dette er en viktig årsak til den høye kvaliteten i husene våre.

Älvsbyhus er et såkalt modulhus. Det bygges i store klosser med gulv, vegger og innertak. Alt som er mulig å fullføre på fabrikken, fullføres der. All el og VVS er for eksempel installert. På samme måte er bad og vaskerom helt ferdige med gulvbelegg, veggbekledning og sanitetsporselen. Det som gjenstår å gjøre når huset er på plass, er maling, tapetsering og gulv i resterende rom. Dette utføres også av ­Älvsbyhus og er inkludert i prisen, forteller han.

Mange varianter

Det finnes totalt 10 bolig­typer som varierer i størrelse – alle bygd etter nytt myndighetskrav TEK17. De ­minste husene har et areal på 84,8 BRA og koster bare 
kr 1.647.300. Det er inklusiv moms og ferdig montert. Det 
inkluderer til og med grunnmur, varmepumpe og hvitevarer fra kvalitets­leverandøren Bosch. Det største huset har et samlet areal på 197,1 BRA hvor 67,9 kvm er uinnredet 2. etasje. Prisen er kr 2.131.900. På alle hus har du muligheten til å gjøre en del forandringer.

Gunstig oppvarming

– Luftvarmepumpen er standard i husene våre, og leveres av kvalitets­leverandøren Nibe. Den har en stor og kraftig kompressor som kan dekke energi­behovet i en bolig på opptil ca. 200 kvm. Varmepumpen gir huset varme, varmt vann og ventilasjon. Driften er svært øko­nomisk, og varmeeffekten er svært høy. Husene våre har derfor et svært lavt energiforbruk. Vi har lang tradisjon for å bygge hus for det nordlige klimaet med lange og kalde vintre. Alle hus som forlater våre monterings-anlegg, er derfor godt forberedt på vinterkulden. Husene er godt isolerte, samtidig som de har god og velfungerende ventilasjon. Med varmepumpe og vannbårne radiatorer ­reduseres oppvarmingsutgiftene, ­samtidig som miljøet spares. Det er bra både for miljøet og for kjøperens lomme­bok, sier Grubstad.

Bare én leverandør

– Det er enkelt og trygt å kjøpe et Älvsbyhus. Du trenger bare én avtale for hus og standard grunnmur. Både materiale og montering er inkludert i prisen. Vi har ansvaret for hele hus­byggingen, fra fundament til ferdig hus. Ettersom vi kontrol­lerer hele byggeprosessen, kan vi gi 12 mnd fastpris fra signering av bestillings­avtale. I tillegg kan vi 
allerede nå avtale leveringsuke for din bolig. Älvsbyhus er på­litelig, har god kvalitet og har ­solid økonomi, forteller Grubstad.

Gunstig betaling

– Med hus levert fra oss slipper du byggelån, sier Grubstad.

– Vi har svært fordelaktige ­betalingsvilkår. Du trenger ikke betale noe forskudd, og den første betalingen skjer den dagen huset settes på muren. Resten betales ved overtakelse 7 uker etterpå. Det eneste som må betales før hus­leveransen, er de eventuelle ekstra­bestillinger som legges inn etter at kontrakten er under­skrevet.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no