ANNONSE

Leserbrev

Ensom? Kirkens SOS er her alltid


Tekst: Signe Bøe Trodahl,

daglig leder i Kirkens SOS 
i Rogaland


Publisert: 25.01.2017

– Jeg snakket med dere og jeg føler meg bedre, ikke like alene lenger. Han følte seg ­ensom, og tok ­kontakt med Kirkens SOS.

Ensomheten har mange ­ansikter. Noen velger den og dyrker den. Andre er tvunget til å leve med den, til tross for at den er deres verste fiende. Kirkens SOS er tilgjengelig for alle som trenger en å prate med – hver eneste dag.

Vi har nettopp feiret jul, og fokuset har vært mye på dem som føler seg ensomme og kanskje ikke har noe sted å feire jul. Vi har kunnet lese om mange som har åpnet hjemmene sine og invitert til julefeiring. For mange ble det en kjærkommen invitasjon, og noe som gav dem et lite lyspunkt i den ellers så vanskelige tiden på året.

Flere har skrevet i aviser og på sosiale medier og minnet oss på at ensomheten tar ikke slutt selv om julen er over. Det blir vi i Kirkens SOS minnet om hver eneste dag.

Vi ser utallige eksempler på medmennesker som daglig kjenner på ulike former for ensomhet i vårt samfunn – uavhengig av sosial tilhørighet og status.

Tapsopplevelser forsterker ofte ensomhetsfølelsen, fordi vi savner den som ikke er der lenger. Eller, det kan handle om å føle seg utenfor. Er du arbeidsledig eller syk, kan du i stor grad være ekskludert fra både arbeidslivet og sosiale aktiviteter. Mange opplever at slike vonde følelser forsterkes når merkedager som assosieres med felleskap, familie og ferie nærmer seg. Presset kan for noen kjennes så overveldende og situasjonen så håpløs at det kan oppleves som umulig å holde ut.

Du er ikke alene, det kan våre nesten 1000 frivillige medarbeidere på Kirkens SOS bekrefte. Vi lytter til utallige historier, hver eneste dag. Og hver historie er unik. De handler om det virkelige livet, det livet som også favner smerte, savn og fortvilelse. Livet er som oftest ikke verken eller, men både óg. Sammen prøver vi å finne noen grunner til å kjempe videre, holde ut – ja, til å leve.

Til oss kan du fortelle akkurat hvordan du har det, og du kan være helt anonym. Kirkens SOS er her alltid. Også når julen er over.

Vil du være med og hjelpe? Vi starter kurs for nye medarbeidere den 15. februar.

Om Kirkens SOS i Norge

Kirkens SOS i Norge er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. 

Hos oss er alltid noen på vakt: Hverdager, helger og hellig­dager.

Telefon, SOS-melding og SOS-chat er bemannet av våre frivillige medarbeidere. De frivillige er verken leger eller terapeuter, men medmennesker som ønsker å være til stede for andre når livet utfordrer.

Kirkens SOS omfatter 12 lokale SOS-sentre og landssekretariatet i Oslo.

Kirkens SOS ønsker å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig eller eksistensiell krise – og er samtidig et selvmordsforebyggende lavterskeltilbud.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no