ANNONSE

Leserbrev

Julenisse – har du glemt meg?

Av Siri Dovland, fagkonsulent 
i Stiftelsen Fyrlykta


Publisert: 25.01.2017

Julen og vente­tiden er over for de fleste av oss, men ikke for alle. Mange barn og unge i ­Rogaland går et usikkert nytt år i møte.

Ventetiden tar liksom aldri slutt, og håpet svekkes. Mange spør seg selv ”Finnes det egentlig en familie der ute som vil ha meg?”

Som for eksempel 10 år gamle Tuva, bekymringsløs og full av liv - helt til mor dør og far begynner å drikke. Tuva beskriver at far blir lett sint, veldig sint og Tuva må klare seg selv. Ingen passer på Tuva. Tuva er redd, hun har blåmerker og kan ikke bo hjemme lenger.

Har du tenkt over at akkurat du kan være med å hjelpe en som Tuva? Kan 2017 bli et år hvor du velger nye, spennende veier- hvor du får bruke hele deg i møte med et annet menneske?

Disse barna lengter etter en familie med mor, far og kanskje eldre søsken de kan se opp til. En familie med trygge og rause voksne, som har god tid, lyst og ønsker å være sammen med et barn som trenger ekstra omsorg. Barnet har bagasje, og det er bagasjen som ofte er utfordringen. Den kan være stor og tung, vond og vanskelig, men den er håndterbar!

Visste du at det å være et forsterket fosterhjem kan være et oppdrag på full tid i eget hjem og hvor du får godtgjørelse tilsvarende lønn i annet arbeid? Kunne du tenke deg å bruke tiden til å bety en forskjell for et barn? Gi et barn som Tuva en ny mulighet, muligheten til å være en del av din familie der omsorg, varme og trygghet er de grunnleggende verdiene.

Håper du overveier tanken – behovet er stort! Godt nytt år!


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no