ANNONSE

MOTOR

Elbilhjelpen.no OG SØNNICO MED GLADMELDING TIL ELBILEIERE


Rimeligere ladeløsning får du ikke!

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 08.02.2017

Tom-Erik Lie i Sønnico og Robort Kristensen i Elbilhjelpen.no ser frem til et fruktbart samarbeid innen oppføring av ladestasjoner i distriktet.


Fakta:

Elbilhjelpen.no AS
 Sønnico 
Region SørVest – Stavanger


HVA:
To anerkjente firma på sine ­områder – Elbilhjelpen.no har ladeutstyr for elbiler og ladbare ­hybridbiler, og Sønnico har ­dyktige elektromontører.


AKTUELL MED:
De to firmaene har inngått et samarbeid for å gi markedet det aller beste tilbudet på ferdig montert ladeutstyr – dvs. lade­stasjoner og ladekabler. Akkurat nå: Kampanjepriser!


HVOR:
Elbilhjelpen.no AS

Haukeligata 21

4012 Stavanger 

Telefon: 45 29 01 80

E-post: post@elbilhjelpen.no 

www.elbilhjelpen.no


Sønnico Region SørVest – ­Stavanger

Forusbeen 80

4033 Stavanger

Telefon: 51 44 30 00

E-post: stavanger@sonnico.no

www.sonnico.no

Den ene har Norges rimeligste ladeutstyr – den andre har dyktige fagfolk som kan stå for monteringen. At de to nå har inngått sam­arbeid, betyr at alle med elbiler og ladbare hybridbiler kan få ladeutstyret fiks ferdig montert til en svært gunstig kampanjepris – fra kr 9990,-. inkl. mva.

 

 

Elbilhjelpen.no og Sønnico har inngått en samarbeidsavtale der elektroentreprenøren Sønnico får tilgang til Elbilhjelpen.no sitt rikholdige sortiment av ladestasjoner og ladekabler. Dette gagner begge parter, da det er en heldagsjobb å holde styr på alle variantene som finnes.

Sammen kan de to selskapene møte inntoget av elbiler og ladbare hybridbiler med ferdig monterte ladeløsninger til markedets beste pris.

Lading av elbil er en ved­varende og høy belastning på kursen og gjøres tryggest med fast ladestasjon montert etter reglene for mode 3 lading. Det er en billig forsikring å bruke forskriftsmessig montert ladestasjon.

 

Elbilhjelpen.no er en lokal familiebedrift

som startet salg av ladeutstyr tidlig i 2012. Med det var selskapet den første av dagens uavhengige leverandører av ladeutstyr for elbiler.

Da salget av ladestasjoner startet opp, kostet konkurrerende utstyr over kr 16.000 + mva, mens Elbilhjelpen.no solgte ladeutstyr for under kr 5000 inkludert mva. Dette skapte bølger, og prisene falt raskt ned under 10.000 kr. Elbilhjelpen.no tilbyr nå ladestasjoner fra 4390,- inkl. mva, noe som er rimeligst i Norge.

– Det er fornuftig valg av leverandører og direkte ­handling uten mellomlegg som gjør at vi kan tilby kundene i vårt lokalmarked uslåelige priser, sier ­Robort Kristensen, som er ­daglig leder i Elbilhjelpen.no.

 

Sønnico er et landsdekkende elektrokonsern

og en av Norges ledende elektro­entreprenører. I over 100 år har selskapet vært en samfunnsbygger og viktig leverandør av elektrotjenester til både store og små kunder. Hovedaktivitetene for virksomheten består i ­prosjektering, service, kontroll og installasjon av elektriske anlegg.

Cirka 1/3 av alle privatboliger i Norge har et el-anlegg som er beregnet for forbruket vi hadde på 1970 tallet. Sønnico kan både kontrollere det elektriske anlegget ditt, utbedre eventuelle feil, og sørge for at anlegget er tilpasset forbruket ditt slik det er i dag og for fremtiden.

Sønnico gir deg dokumentasjon på at alt er gjort i henhold til lovverk og standarder, noe som ikke minst vil være verdifullt om du en dag ønsker å selge boligen din. Sammen med deg kan Sønnico finne løsninger som gjør at din bolig blir mer energieffektiv og sikker.

 

Det lokale hovedkontoret

heter Sønnico Region SørVest – Stavanger og holder til på Forus. I tillegg finnes en avdeling i Egersund. Regiondirektør på Forus er Tom-Erik Lie, og han ser et stort potensiale i det nye samarbeidet.

– Vi har stor respekt for hva Elbilhjelpen.no har fått til på egen hånd. Deres utvalg og priser innen ladeutstyr er helt unikt. Vi gleder oss til å være den utførende hånd og stå til tjeneste med kompetanse, montering og service for alle med elbiler og ladbare hybridbiler, sier Lie.

Med lading av elbil har noen nye benevnelser dukket opp.
Vi snakker om mode 1, 2, 3 og 4 – og type 1 og type 2.

Kort forklart sier mode hvor styringen av ladestyrken gjøres, og typen viser til type kontakt som brukes.

• Mode 1 – her styres lade­styrken i selve bilen og en enkel, gjerne Defa-kabel ­forbinder bil og veggstikk.

• Mode 2 – her styres lade­styrken i en ekstern boks ofte referert til som kladden på selve ladekabelen.

• Mode 3 – her styres lade­styrken i selve ladepunktet eller ladestasjonen. Da brukes en såkalt mode 3 ladekabel. Mode 3 gir mulighet for intelligent lastfordeling for eksempel i store parkeringsanlegg.

• Mode 4: Mens mode 1, 2 og 3 leverer vekselstrøm fra strømnettet til bilens innebygde lader, er mode 4 lading med ekstern lader som leverer likestrøm direkte inn på kjøre­tøyets batteri. Typisk hurtig­lader langs veiene.


• Type 1 er en japansk standard som kun støtter 1 fase lading. Brukes stort sett på asiatiske biler, men i noen grad også på US-versjoner av europeiske biler.

• Type 2 er utviklet av Mennekes i Tyskland og støtter 3 fase lading. 


Ønsker du å lade en Nissan Leaf på et offentlig ladepunkt, trenger du altså en Mode 3, type 2 til type 1 ladekabel.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no