ANNONSE

REISE

Stor pågang! 
Kun 15 plasser igjen.
 albania & makedonia 2. – 10. mai 2017


En spennende reise i Sør-­Europas skjulte skattkammer

Tekst Pål Larsen

Foto: Unik Travel


Publisert: 08.02.2017

Fakta:

Unik Travel

Hva : 

Unik Travel er en turoperatør som skreddersyr spennende turer for aviser, tidsskrifter, vennegrupper og bedrifter.

Vi syr sammen reiseopplegg som ­inkluderer det kunden ønsker – ­reiseleder, utflukter, måltider, ­fagprogram m.m.


Aktuell med :

Tur til Albania og Makedonia 
2.–10. mai


Kontakt :

Telefon: +47 38 12 79 00
E-post: reise@uniktravel.no


Web: 

www.uniktravel.no/lokal-rogaland

Albania har overflod av naturskjønnhet og er nå klar til å invitere besøkende med på spennende reiser i et fargerikt land. Dette lille landet viser stolt frem sine unike ­attraksjoner.

Makedonia nyter landet sin selvstendighet og er stolt av sine tradisjoner. Dette fjellrike landet med mer enn 50 krystallklare innsjøer, vil henføre og begeistre deg.

Denne reisen gir deg mange fine og nære opplevelser. Vi kommer tett på lokal­befolkningen og får oppleve hverdagslivet. Menneskene er åpne, gjestfrie og imøtekommende. Landenes kjøkken vil begeistre med smakfulle retter tilberedt med tradisjon og omhu. Naturopplevelsene er både storslagne og varierte.

Dag 1: Stavanger–København–Wien–Tirana, Albania

Albanias hovedstad er ­spennende, med bulevarder, kafeer og forretninger som blander seg med et yrende folkeliv. Og her er det så billig å handle, at man glemmer å prute. Det blir mange inntrykk før kveldens middag som er en ­eksplosjon av smaker og farger. Litt utenfor Tirana, ønsker ­Albanias Master Chef oss velkommen til vinsmaking og et gourmet­måltid du sent vil glemme.

Dag 2: Tirana–Ohrid-innsjøen, Makedonia

Landskapet vi opplever i dag er nydelig, og særlig de majestetiske fjellene imponerer. I Ohrid tror vi du vil like de små idylliske landsbyene som omkranser innsjøen. Lunsj spiser vi i Makedonia, nærmere bestemt i Sveti Naum.

Dag 3: Ohrid

Vandreturen på brosteinsbelagte gater fører oss forbi historiske bygninger, amfiteater og middelalder­borg samt St. John At Kaneo, Makedonias mest praktfulle kirke. Avslutningsvis blir det båttur på den vakre innsjøen med sitt krystallklare vann. Tradisjonsrik makedonsk middag i kveld.

Dag 4: Ohrid–Berat, Albania

På vei til Kucova kjører vi gjennom frodige Belshi-regionen, kjent for sine 84 innsjøer. Så ønsker oldtidsbyen Berat oss velkommen. Byen med de 1000 vinduer tar godt vare på ­kulturen. Her skal vi spise lunsj og vandre opp til byens 2500-årige slott som troner over byen.

Dag 5: Berat–Durres

Dagens kjøreetappe er i lav­landet, og utpå dagen ender vi opp ved Adriaterhavets strender. Underveis tar vi en avstikker til Karavasta-lagunen hvor mandarin­ender og dalmatian­pelikaner hekker. De siste 4 nettene skal vi nyte ved Adriater­havets ­strender.

Dag 6: Dagen er din!

Hotellet vårt har et stort basseng­område og alle fasiliteter som gir oss et behagelig opphold.

Dag 7: Frivillig 
utflukt til Krujë

I Krujë spaserer vi gjennom gamlebyen opp til byens festning som er omsluttet av en mur med ni tårn. Utsikten her er fantastisk, og dagens lunsj med ­albansk musikk og folkedans blir et høyde­punkt.

Dag 8: Frivillig utflukt 
til vingård

Vi er invitert til en liten familie­bedrift hvor to brødre med lidenskap og kjærlighet har klart å trylle frem de deiligste viner. Etter vinsmaking og omvisning på gården kan du glede deg til lunsjrestauranten! Albanias beste mener mange. Vi topper dagen med avslutningsmiddag på Durres beste sjømatrestaurant.

Dag 9: Hjemturen

Etter noen fantastiske opp­levelser går turen hjem til Norge.

REISEFAKTA

Turpris kr 13.990,- per person


Inkludert:

• Fly Stavanger – Tirana t/r

• Flyavgifter kr 1576,- 

• Buss og utflukter ifølge ­program

• 8 netter i dobbeltrom på gode hotell med frokost

• 3 lunsjer med 1 glass vin

• 8 middager m/1/2 fl.vin

• Tips

• Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:

• Enkeltrom kr 1400,-

• Utflukt til Krujë og besøk på vingård


For påmelding, ­avbestillingsregler m.m. se 
www.uniktravel.no/­
lokal-rogaland eller ring 
på telefon 38 12 79 00 
(man–fre 08.30–15.30)


Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, ­turprogram og eventuelle trykkfeil.Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no