ANNONSE

REISE

EKSTRATUR 2. – 7. august 2017: etter stor pågang setter vi opp ny tur

Konsert med Andrea ­Bocelli på hjemmebane!

Tekst: Pål Larsen

Foto: Connections


Publisert: 22.02.2017

Fakta:

Reise­companiet


Et selskap i Connections-gruppen


Hva:
Stor operatør innen leserturer


Aktuell med:
Innholdsrik tur med bl.a. 
Andrea ­Bocelli-konsert i Italia 
2. – 7. august 2017


Kontakt:
Sentralbord: 22 42 70 44

salg@reisecompaniet.no


Web:
www.reisecompaniet.no/reise/bocelli-konsert-4-17/

Det er vanskelig å tenke seg en mer romantisk kulisse; Toscanas natt ­setter inn, solen har varmet opp marken, det dufter av pinjer, magnolia og sypresser idet dagen blir til kveld, men dette er ingen typisk kveld. Stillhetens Teater våkner fra sin Tornerosesøvn, Andrea Bocellis klangfulle stemme bryter ­stillheten og trollbinder sitt publikum idet kunst, musikk, teater og landskap ­smelter sammen til en magisk helhet.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og har et begrenset antall billetter til en av årets mest ettertraktede musikkbegivenheter – en konsert med Andrea Bocelli i hans eget teater. Foreløpig vet vi ikke tema for konserten, men at den blir storslått og med vakker musikk er vi helt sikre på.

Stjernetenoren trenger knapt noen nærmere presentasjon. Han har sunget for paver og presidenter, på noen av verdens største arenaer, solgt millioner av album og vunnet prestisjetunge priser, men i hjembyen Lajatico er han bare Andrea, en landsens gutt som gleder seg til å komme hjem. Derfor bestemte Bocelli seg for å bygge et utendørs amfiteater i dalen hvor hans familie har dyrket jorden i generasjoner, og samle sine musikervenner og fans til en konsert. Stillheten her er viktig for den blinde artisten, likevel vil han bryte den, men bare én eneste sommerkveld hvert år. Det er hans hyllest til sin barndoms dal.

I tillegg til turens høydepunkt, konserten med Andrea Bocelli, skal vi oppleve noen av Toscanas vakreste kulturbyer, nemlig ­Firenze og Lucca.

 

Onsdag 2. august:
Ankomst Bologna (M)

Etter ankomst Bologna kjører vi videre ca 2 timer (12 mil) til Montecatini Terme. Montecatini blir kalt «Dronningen av Italias kurbyer» og er en veldig populær ferieby, med en livlig atmosfære, og et rikelig utvalg av butikker, kafeer og restauranter. ­Middag på hotellet.

 

HOTEL FRANCIA & QUIRINALE 4****

www.franciaequirinale.it/en/

Vakkert, fredlig, autentisk og gjestevennelig er nøkkelordene for å beskrive dette hyggelige hotellet som har et utendørsbasseng og romslige rom med klima­anlegg. Hver morgen får du servert en rikholdig frokostbuffé.

 

Torsdag 3. august:
Andrea Bocelli konsert (F/L)

Vi spiser lunsj på hotellet før avreise til konserten.

Kl. 17.00: Vi kjører i ca 1 1/2 time til landsbyen Lajatico og området hvor vi parkerer bussen. Scenen er satt opp utendørs med Toscanas vakre landskap som kulisser. Det finnes barer og kabintoaletter inne på området.

Forestillingen slutter rundt midnatt. Etter forestillingen kjører bussen tilbake til hotellet hvor vi beregner å være fremme ca kl 02.00 – 02.30.

 

Fredag 4. august:
Besøk på lokal vingård (F/L)

Vi tar det litt rolig på morgenen og starter litt utpå dagen. Vi skal besøke en av de koselige vingårdene som ligger i området Vinci utenfor Montecatini. Vi skal få smake lokale spesialiterer og gode viner. Toscana er bl.a. verdenskjent for sin Chianti-vin. Middag på egenhånd i Montecatini.

 

Lørdag 5. august: 
Lucca (F/L)

Lucca er den best bevarte middelalderby i Toscana, og det sier ikke lite! Den hviler bak sin massive romerske bymur som innbyggerne flittig bruker til promenader og sykkelturer.

I Lucca møter vi vår lokale, engelsktalende guide som tar oss med på en vandring hvor vi får se høydepunktene, som bl.a. omfatter Piazza del Amfiteatro. Hele byen er på UNESCO’s verdensarvliste, så ingenting kan forandres. Kun en inngangsport til det gamle teatret er synlig i dag. Vi spiser lunsj og koser oss før reisen tilbake til hotellet.

Middag på egenhånd og reiseleder kan anbefale sted i Montecatini.

 

Søndag 6. august:
Firenze (F/L/M)

Under 1300- og 1400-tallet opplevde Firenze en kunstutfoldelse uten sidestykke siden antikkens dager. Her ble renessansen født, en «gjenfødelse» av antikkens rike kunst og kulturliv. En gang i tiden levde Michelangelo, Leonardo da Vinci og Rafael her, samtidig! En kombinasjon av kreativitet og handel gjorde byen styrtrik.

Vi reiser fra hotellet kl. 09.00. Firenze ligger kun 58 km fra Montecatini, og etter ca 45 min. busstur er vi framme og blir møtt av vår lokale, engelsktalende guide som tar oss med på en historisk vandring forbi bl.a. Santa Maria del Fiore, Domkirken. Med sin fasade i rosa, grønn og hvit marmor og flotte kuppel dominerer den bybildet. Piazza della Signoria er byens vakre Rådhusplass som prydes av skulpturer, bl.a. en marmorkopi av Michelangelos David. Den gamle Gullsmedbroen og de livlige friluftsmarkedene tilbyr lærvarer, silke og filigranspapir som minner om byens viktige rolle som handels- og håndverksby.

Vår byvandring tar ca 2 timer, og vi avslutter med lunsj. Etter lunsj blir det litt tid til egne formål før vi returnerer til ­Montecatini.

Felles avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i Montecatini.

 

Mandag 7. august:
Hjemreise (F)

Siste dag i vakre Toscana og ­hjemreise. Fly­avgang fra ­Bologna kl. 14.30 med ­ankomst Stavanger kl. 22.00.

REISEFAKTA:
Pris per person 
i standardrom kr 16.100,-

Standard dobbeltrom som ­enkeltrom – tillegg kr 2150,-


Flytider med SAS
2. august:

09:50 Avreise Stavanger 

11:00 Ankomst København

11:50 Avreise København

13.50 Ankomst Bologna


7. august:

14:30 Avreise Bologna

16:30 Ankomst København

20:50 Avreise København

22:00 Ankomst Stavanger


INKLUDERT:
• Fly Stavanger–Bologna– ­Stavanger t/r med SAS

• 5 døgn på hotell Francia & Quirinale med frokost

• Middag på hotellet ankomst­­dagen ekskl. drikke

• Utflukter i henhold til ­programmet med transport og guider 

• Lunsj på hotellet før ­konserten ekskl. drikke

• Besøk på vingård med lett lunsj og drikke

• Lunsj i Firenze med drikke 

• Lunsj i Lucca med drikke

• Middag på lokal restaurant i Montecatini siste kvelden med drikke

• Inngangsbillett til ­konserten med Andrea ­Bocelli: (­Kategori: ­poltroncina – nummerert)

• Teknisk reiseleder fra Reisecompaniet er med på turen fra Stavanger


Tillegg:
• Drikke til lunsj og middag på hotellet

• Mat og drikke på flyet 

• Reiseforsikring

• Tips


Vi tar forbehold om endringer i programmet samt pris- og valutaendringer.

Reiseleder:
Lise Hella
Lise har mange års erfaring i reiselivet. Hun har de siste årene jobbet med å legge opp grupperturer til mange spennende destinasjoner. Kombinert med en stor interesse for reiser har dette ført Lise til mange fantastiske land, både på ferier og som turleder for grupper. Hun har bl. a besøkt India, Kina, Myanmar, Sør-Afrika, Peru og mange land i Asia. Blant hennes favorittland er Italia, Sør-Afrika, Laos, Myanmar og Kambodsja. Ellers er Lise en dame med godt humør som setter stor pris på god mat og drikke, trives godt på hytta på fjellet, men sam­tidig alltid gleder seg til nye og spennende reiser.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no