ANNONSE

HUS & HAGE

stadig flere medlemmer i huseiernes landsforbund


Store økonomiske fordeler

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Monica Larsen


Publisert: 08.03.2017

Ta kontakt med Frode Rødder dersom du ønsker å bli medlem.

Fakta:

Huseiernes 
Landsforbund

Hva:
Medlemsorganisasjon som tar vare på boligeiernes interesser.


Aktuell med:
Tilbyr juridisk, teknisk og økonomisk ­rådgivning til medlemmer.


KONTAKT:
Telefon 920 24 752

­rogaland-s@huseierne.no 


Web:
www.huseierne.no

I løpet av noen få år har Hus­eiernes ­Lands­forbund vokst til å bli en ­gigantisk medlems­organisasjon med over 220.000 ­medlemmer. ­Årsaken til dette er ikke minst av ­økonomisk ­karakter.

– Vi er svært fornøyd med utviklingen, forteller distriktsleder Frode Rødder til Lokalavisen. 
– Jeg tror det har mange årsaker, og det har med at våre medlemmer ser at de oppnår store fordeler fra første dag. Bare rabattene du oppnår hos forsikrings­selskapet IF eller byggevare­huset Montér, er store nok til at de fleste tjener flere tusen kroner årlig. I Norge er det svært mange som eier sin egen bolig, og det ser vi som svært positivt. Men når du eier en bolig, er det en rekke ting som skjer som kan få stor betydning for den enkelte rent økonomisk og juridisk.

 

Selveier, hytte, BBL-bolig og næringsbygg

Som eiere av forskjellige type ­eiendommer hender det ofte at du trenger juridisk hjelp. Det kan være en ny regulering for område du bor i, en tvist med en nabo, eller en leietaker du ikke greier å få ut. Da er det trygt å vite at du som medlem har tilgang til tung juridisk kompetanse.

 

Advokathjelp

– Vi har seks lokale advokater som jobber med bolig, skatt, arv, utleie m.m.

– Dette er en kjempestor fordel, mener distrikts­lederen i Stavanger, som selv har lang erfaring blant annet som eiendoms­megler i vårt distrikt.

– Årlig mottar forbundet rundt 50.000 henvendelser fra medlemmer som ønsker juridisk hjelp. Våre medlemmer etterspør kompetanse, sier Frode Rødder til Lokalavisen.

 

Interessante gratiskurs

– De siste årene har vi jobbet spesielt med å utvikle faglig interessante kurs som våre medlemmer har glede av. For oss har det blitt en stor suksess med veldig mange medlemmer som kommer på kursene. Det er noe vi har tenkt å fortsette med og utvikle videre. Det er kurs som går på skatt og arverett, farer og feller ved utleie, radonkurs, testamente, samlivsbrudd og dødsfall og kurs for styrer i sameier og borettslag. Vi har også et kurs som tar for seg sosiale medier, og hvordan komme i gang på de forskjellige nye mediene. For medlemmer er disse kursene gratis, sier Rødder.

 

Store rabattavtaler

Gjennom verdifulle rabatt­avtaler sparer medlemmene betydelig mer enn kontingenten. Dette gjelder forsikring, bolig­lån, inter­nett/­telefoni, bolig­alarm, varmepumper, kontroller av boligens tilstand, rørlegger­tjenester, fyringsolje, strøm og taksering. Har du forsikringene dine i IF, får du som HL-medlem 10 % rabatt. Hos byggevare­huset Montér kan du som medlem oppnå rabatter på alle varer som selges til ordinær pris. I tillegg kan du hos rørlegger­firmaet Varme & Bad få rabatt på både varer og timepris. Så her sparer man fort inn kontingenten!

 

Tilgang på kontrakter

Huseiernes Landsforbund har utarbeidet en rekke kontraktsformularer for sine medlemmer. Det går på kontrakter ved utleie, kjøp/salg av bolig, nabo­konflikter, arveoppgjør, testamente og samboeravtaler. Her er det mye nyttig som medlemmene har stor glede av. I tillegg har en jo tilgang på juridisk hjelp i forbindelse med spørsmål rundt kontraktene.

 

Bli medlem

– Det er enkelt å bli medlem i Huseiernes Landsforbund. Du kan gjøre det på nettet eller ringe oss, og det koster bare kr 490 for privatpersoner. Straks du er registrert, får du tilgang til egne sider for medlemmene, og kan oppnå fordeler med én gang. Seks ganger årlig vil du motta foreningens kvalitets­magasin Hus & Bolig som tar for seg ­aktuelle saker som vedrører det å eie bolig. Frode Rødder er det lokale kontaktpunktet for alle medlemmer i Sør-Rogaland.

– Vi er en sterk organisasjon og har et stort nettverk. Når våre medlemmer trenger hjelp med spørsmål rundt boligen, er det bare å ringe. Vi står klar til å ­hjelpe, sier ­Rødder.

GRATISKURS FOR MEDLEMMER 
I HUSEIERNES LANDSFOBUND

VÅREN 2017

Kurs om arv og testament. Arv og særkullsbarn. 
Fremtidsfullmakter. Verdifulle tips.
Onsdag 8. mars Jæren Hotell på Bryne

Kl.18.00–20.00


Skatt ved salg/utleie. Skatt ved arv eller gaver. 
Praktiske eksempler
Onsdag 22. mars Quality Hotell Residence Sandnes 
Kl.18.00–20.00


Avhendingsloven. Tvister ved kjøp/salg av bolig. 
Hvordan unngå tvister ved kjøp/salg
Onsdag 26. april Hotell Scandic City Stavanger 
Kl.18.00–20.00


Naboloven. Hvordan unngå konflikter med naboen? Hva kan jeg gjøre i forhold til terrasser?
Påbygg, felling av trær, utsikt, sol, bråk med høy ­musikk etc ...
Onsdag 3. mai Quality Hotell Residence Sandnes 
Kl.18.00–20.00


Hvordan er det å bo i et sameie, 
plikter for meg som beboer og plikter for styet
Tirsdag 30. mai Hotell Scandic City Stavanger 
Kl.18.00–20.00


Farer og feller ved utleie. Prøv å unngå å gjøre de store feilene når du leier ut. Hva med oppsigelse, lengde på kontrakt, tidsbestemt eller ­ubestemt leietid. Har du depositum?
Onsdag 31. mai Hotell Scandic City Stavanger 
Kl.18.00–20.00


Facebook. Hvordan fungerer sosiale medier, og ­hvordan kommer jeg inn der? Et praktisk kurs for
de som ønsker å vite litt mer om Facebook og komme i gang. NB! Kun 30 plasser.
Onsdag 31. mai Hotell Scandic City Stavanger (liten sal) 
Kl.18.00–20.00


TIL HØSTEN KOMMER 
10 NYE KURS, SÅ MELD DERE INN OG FÅ KURSET GRATIS! RING 920 24 752.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no