ANNONSE

REISE

Bli med på en spennende reise fra Bergen til Casablanca

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Sør-Vest reiser


Publisert: 08.03.2017

Fakta:

Sør-Vest 
reiser

Hva:

Distriktets største turoperatør


Aktuell med:

Tilbyr en spennende reise fra Bergen 
til Marokko med Hurtigruteskipet ­Midnatsol, og deretter 5 dager 
i ­Marokko og Spania. 
Avreise 13. september 2017.


Kontakt:

Sør-Vest reiser telefon: 51 82 02 10


Web:

www.sorvestreiser.no

Det som du nå skal lese, er en spesiell reise med unike opplevelser. Hurtigruteskipet MS Midnatsol drar fra norske farvann på vei til ekspedisjoner i Antarktis. Og du kan få bli med, 
i alle fall til Nord Afrika. Videre fra Casablanca tar Sør-Vest reiser deg til spennende opplevelser i Marokko og Spanias solkyst, kjent som Costa del Sol. Totalt er turen på 16 dager.

Perler langs Atlanterhavskysten

Sør-Vest reiser inviterer deg til å bli med på et eventyr fra de norske fjorder, ned den livlige europeiske kysten, til Portugals fortryllende hovedstad, og deretter til Casablanca i Marokko. Dette unike seilaset i september 2017 lar deg utforske Europas store byer, fantastiske øyer og historiske hav idet vi oppdager perlene langs Atlanterhavs­kysten.

Du vil få oppleve gamle sivilisa­sjoner, storslåtte byer og skjulte perler. Gjør deg klar for en unik seilas langs Europas historiske kystlinje, en reise som viser kontinentets mange kontraster og rike kulturarv. Fra de norske fjordene til ørkenen i Nord-­Afrika på et unikt ekspedisjonsskip.

Dag 1

Eventyret starter i Norges fjorder

Sted: Bergen, Norge

Denne 16 dagers turen starter i Bergen om ettermiddagen. Vi anbefaler selvfølgelig at du bruker mest mulig tid i nydelige ­Bergen før avreise for å få en smakebit på de kulturelle opplevelsene som venter.

Dag 2

Ut i åpent hav

Sted: Nordsjøen

En dag til sjøs er en perfekt måte å starte dette eventyret på. ­Ekspedisjonsteamet har forberedt noen interessante foredrag for deg. Du kan også ta en cocktail eller en kopp kaffe i baren eller panoramasalongen, spise de ­herligste måltider i restauranten eller bare slappe av på dekk. 

Dag 3

Hjertet av Europa

Sted: Amsterdam, Nederland

Amsterdam har vokst fra en liten fiskelandsby på 1200-tallet til en av verdens mest sjarmerende og kulturelt viktige byer. Det er ikke mange byer som kombinerer ­historie med et urbant og trendy liv like vellykket som Nederlands hovedstad. Opplev historiske steder og fascinerende museer til fots, på sykkel eller fra kanal­båtene. Her tilbringer vi nesten to dager, slik at du får nok tid til å bli med på utflukter og bli kjent med store deler av byen.

Dag 4

Hvor hav og by møtes

Sted: Amsterdam og 
Den ­engelske kanal

Lewis Pugh – utnevnt av FN som havets beskytter og Hurtig­rutens første ambassadør – har gjennomført en rekke utrolige svømmeturer verden rundt. Faktisk er han den første som gjennomførte svømminger i alle verdenshavene. En av hans bragder var gjennom Den ­engelske kanal, en utfordring han beskrev som «the Everest of swims.»

Dag 5

Livet på øya

Sted: Guernsey

Guernsey er den nest største av Kanaløyene og ligger rett utenfor kysten av Normandie i ­Frankrike. Øyene har en komplisert politisk status. De er britiske kronbesittelser, men de tilhører ikke Storbritannia. Saint Peter Port på Guernsey regnes som en av Europas peneste havneområder, og har vært i flittig bruk siden romertiden. Her får vi en dag med shopping, museer, fotturer og sykkelturer eller bare avslapping på en pub.

Dag 6

Dyreliv til sjøs

Sted: Biscayabukten

Velkommen til Biscayabukten, hvor baskiske hvalfangere perfeksjonerte hvalfangstmetodene for nesten tusen år siden. Faktisk var de baskiske hvalfangerne såpass dyktige at de spilte en viktig rolle i hvalfangstindustrien i arktiske regioner – spesielt på ­Svalbard – hvor de bistod lokale hvalfangere som eksperter om bord.

Dag 7

Utforsk den mystiske romerske og keltiske arven

Sted: La Coruña, Spania

I morgentimene stopper vi for en kort visitt i Villa Garcia for å slippe av gjester som drar på den valgfrie utflukten til Santiago de Compostela, før vi fortsetter til sjøs og ankommer La Coruña om kvelden.

Santiago de Compostela er hoved­staden i Galicia, en vakker region med sterke keltiske bånd. Historisk sett er byen kjent som stedet hvor St. James ble gravlagt etter at levningene hans ble fraktet hit fra Det hellige land. På stedet hvor han ble gravlagt finner du i dag Santiago de Compostela-katedralen, som tiltrekker seg tusenvis av pilgrimer som går El Camino de Santiago – kjente vandreruter fra forskjellige steder i Europa.

Dag 8

Portugisisk karisma

Sted: Leixões, Portugal

Fra Leixões er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Ta en kombinasjon av monumenter laget av verdenskjente arkitekter før og nå samt noen fantastiske barokke utskjæringer. Legg så til den verdensberømte søte vinen og litt britisk krydder. Plasser det hele ved en stor elv, så har du ­Porto. Dette er Portugals nest største by og en av de mest karismatiske i Europa. Portos historiske sentrum Ribeira ved den nordlige bredden av elven Douro er et UNESCO-verdensarvsted. På en båttur i en kopi av de gamle ­Rabelo-båtene får du perfekt utsikt til den historiske byen fra elven. Vi bruker en dag på å utforske Porto og de vakre omgivelsene.

Dag 9

Utforsk hovedstaden

Sted: Lisboa, Portugal

Lisboa er Europas nest eldste hovedstad (etter Athen), og her finner du Belémtårnet og Hieronymitt­klosteret, som begge er UNESCO-verdensarvsteder. Gamlebyen ligger like ved havnen, så det er ikke langt å gå om du vil utforske og se berømte konstruksjoner som den 45 meter høye Santa Justa-heisen i nygotisk stil eller få en smakebit av Portugal i en av de mange restaurantene, kafeene eller barene. 

Dag 10

Omringet av Atlanterhavet

Sted: Cádiz, Spania

Etter en avslappende morgen kommer vi til havnen i Cádiz rundt lunsjtider. Cádiz er nesten helt omringet av Atlanterhavet, og er bare forbundet med fastlandet gjennom et smalt stykke land. Cádiz blir regnet som den eldste byen i vesten. Fønikerne grunnla byen rundt 1100 før Kristus. Senere fant karthagenere, romere, vest­gotere og maurere veien inn til byen. Denne historiske byen er fortsatt omgitt av restene fra den gamle bymuren, og virkelig verdt et besøk. I det urbane området i Cádiz ligger Jerez, og dette er hjemmet til sherryen. Besøk bodegaer og destillerier for å lære mer om denne imponerende drikken. Ta deg tid til å nyte sjømat, surfing, kirker og museum, og til å utforske de smale gatene hvor Atlanterhavet bryter like ved.

Dag 11

Den hvite byen

Sted: Casablanca, Marokko

Turen med Midnatsol slutter i Casablanca i Afrika og tas videre av Sør-Vest reiser. Vi anbefaler at du står på dekk når vi seiler inn i havnen. Hassan II Moskéen er et fantastisk syn.

Ved ilandstigning i Casablanca blir du tatt imot av reiseleder fra Sør-Vest reiser som skal følge deg helt frem til hjemreise.

Med egen buss utforsker vi vakre Casablanca og hovedstaden Rabat i Marokko, før vi tar ferge over Gibraltarstredet til Spania. Her tilbringer vi noen dager på solkysten og lader batteriene med god mat, drikke og fine opplevelser.

Casablanca er Marokkos største by, og mange vil nok forbinde den med den amerikanske filmklassikeren med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i hovedrollene. Vår guide tar deg med på en guidet rundtur inkl. lunsj. Her finner man blant annet Hassan II moskeen som er en av verdens største med plass til 150 000 mennesker. I medinaen er det som å tre flere hundre år tilbake i tid, og intet besøk til Marokko er komplett uten å oppleve et ­marokkansk marked.

Til slutt sjekker vi inn på vårt 4* hotell hvor vi spiser middag og tilbringer natten.

Dag 12

Rabat og Tanger

Utsjekk og transfer til Rabat. Til tross for at det er landets hovedstad er den langt fra den største byen, og oppleves som både mer sjarmerende og behagelig enn mange andre byer. Bulevardene i Ville Nouvelle er rene, pent holdt og relativt lite trafikkerte. Kasbah des Oudaias er det gamle festningsverket ved havnen, med trange smug, dekorerte hus og koselige kafeer og små butikker. I løpet av vår guidede runde spiser vi også en god lunsj. På etter­middagen fortsetter vi vår ferd til Tanger hvor vi sjekker inn på 4* hotell og spiser middag.

Dag 13

På vei til Spania

Etter frokost drar vi til havnen og går om bord i fergen som tar oss med til Spania. Ved ankomst i Spania border vi bussen og setter kursen mot vårt hotell. Lunsj underveis. Middag på hotellet.

Dag 14

Dagen til egen disposisjon. Nyt klimaet, stranden og utforsk vakre Benalmadena. Området rundt marinaen er nytt med moderne butikker og fasiliteter, mens den originale landsbyen ligger lenger inn i landet. Middag på hotellet.

Dag 15

Vi besøker en av solkystens ­berømte «hvite landsbyer». Mijas Pueblos trange gater tar deg tilbake i tid, og utsikten over havet er fantastisk. Her besøker vi vinmuseet og får smake på noen av landets berømte viner. Vi spiser også lunsj før ferden går videre til Malaga, solkystens hovedstad. Her gjør vi en liten guidet rundtur før det blir fritid. ­Middag på hotellet.

Dag 16

Tidlig utsjekk for avreise og transfer til flyplassen i Malaga.

REISEFAKTA:

Per person i dobbeltrom: 
kr 24.950,- 

Enkeltromstillegg: 
fra kr 8500,- 

Flyskatt kommer i tillegg 
ca. kr 200,- per person 


Turprisen inkluderer:

• Norskspråklig reiseleder fra Sør-Vest reiser

• Fly fra Malaga til Oslo/­Bergen. Tillegg kr 1700,- 
for fly til Stavanger.

• Hurtigrutens ekspedisjonsseiling i valgt lugar­kategori inkludert fullpensjon om bord 

• Vind- og vannavstøtende jakke

• Ilandstigninger med Polar­cirkel båter, utvalgte ­aktiviteter om bord og i land

• Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag, samt deltar på ilandstigninger og aktiviteter om bord

• Kaffe og te om bord

• Busstransport i moderne turistbuss

• Overnatting 5 netter 
på 4* hoteller inkl. frokost

• 5 hotellmiddager

• 4 lunsjer

• Utflukt i Casablanca med lokalguide 

• Inngang Hassan II moskeen

• Utflukt i Rabat med ­lokalguide 

• Ferge Tanger – Spania (­Algeciras)

• Utflukt til hvit landsby, ­vin­smaking og Malaga


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no