ANNONSE

HUS & HAGE

SAUEHUS, KUFJØS, STALL, GARASJE, REDSKAPSHUS…


Riska Sagbruk har 
din nye driftsbygning

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 08.03.2017

Det nye sauefjøset som snart er ferdig i Tengesdal er 15 x 42 meter – altså 630 kvm.

Fakta:

Riska 
 Sagbruk AS

HVA:

Leverer 100 % ren kjerneved, villmarkspanel og materialer i standard- og spesialdimensjoner. 


AKTUELL MED:

Tilbyr nå også små og store driftsbygninger til bøndene – og hundehus, redskapsbod, garasje o.l. til folk flest.


HVOR:

Hommersåkveien 254 (Bjelland), 4311 Hommersåk


KONTAKT:

Telefon: 51 97 88 37

Postboks 39, 4395 Hommersåk

E-post: riska.sagbruk@lyse.net


Daglig leder Rune Skjørestad

Telefon: 90 79 90 53

E-post: post@riskasag.no 


WEB:

www.riskasag.no

Nå har bøndene i regionen fått et stilig og smart ­alternativ når små og store bygg skal settes opp på gården. Og når boligen skal forstørres med hagestue, gjeste­hus eller anneks. Eller hva med en jakthytte i skogen?

Riska Sagbruk har ­løsningen med sine modulbaserte ­løsninger. Byggesett i 100 mm massivtre kan leveres til nye bygg – i størrelser fra et lite hunde­hus til kufjøs på rundt 2000 kvm. Pre-cut på sagbruket gir et byggesett som er ferdig tilpasset og enkelt å sette opp.

Egen patent – 
alle størrelser

Disse bygningene er Riska Sagbruk sin egen oppfinnelse, og den enkle måten vegg­elementene er satt sammen på, blir nå patentsøkt. Den neve­nyttige kan fint sette opp bygningen selv, og for de som ønsker jobben gjort av andre, kan Riska Sagbruk skaffe byggmester.

Har du et visst antall kvm til ­rådighet for din nye bygning, kan Riska Sagbruk ta utgangspunkt i dine mål og skreddersy den nye bygningen.

Kvalitet tvers igjennom!

Dette er en type laftebygg, men da må påpekes at vanlig laft kan ikke stå ubehandlet i vårt klima. Her er utgangspunktet 10 cm tykke vegger av 100 % furu kjerne­ved med en høvlet profil.

Enten den kalles kjerneved eller adel (og på engelsk heartwood, altså hjerteved), så snakker vi om den innerste, midtre delen av en furu som har fått en naturlig impregnering av harpiks som treet selv har tatt opp fra jordlag og røtter. Dette gjør at kjerneved av furu har mange ganger levetiden til ­standard trevirke og er tilnærmet vedlikeholdsfritt. Når Riska Sagbruk tilbyr 100 % ren kjerneved, sier det mye om kvaliteten – her har vi å gjøre med indre­fileten av trevirke!

Undertaket er av gran.

Godt innemiljø – god pris

Husk også at trebygningene til Riska Sagbruk har merverdi når det gjelder miljø og klima. I motsetning til murbygninger har tre evnen til å ta opp og lagre fuktighet – det gir jevnt og bra klima inne i rommet. Også lydforholdene er mer optimale i et trebygg.

Trebygningene fra ­Riska ­Sagbruk er absolutt konkurranse­dyktige på pris i forhold til andre bygge­materialer.

Det de andre ikke har

Sagbruket har siden 2002 vært eid og drevet av Rune ­Skjørestad. Det er nå 7 ansatte, og forretningsvirksomheten har først og fremst vært salg til grossister og byggmestere – viktige produkter er kjerneved av furu (også lerk, eik og gran), villmarkskledning (25 mm ­tykkelse) og materialer i ­spesielle dimensjoner som ikke er standard i den vanlige trevare­butikken.

Trenger du en 80 x 80 cm og 8 meter høy eikeklosse som totempåle i hagen? Eller en eikeplate med bredde 130 cm? No problem. Og alle tre­stammer med diameter på under 1,5 meter kan sages til det du vil. Faglig dyktighet og en topp­moderne maskinpark har gitt Riska ­Sagbruk en egen nisje.

I restaureringsprosjekter og arkitekttegnede prosjekter er det ofte utfordringer knyttet til ­spesielle dimensjoner og ­kvaliteter. Der slår Riska ­Sagbruk til – ved å levere alt 
fra håndbarket rundtømmer 
til ­skåret material i dimen­sjonene som trengs. De har alt. 
Og kvaliteten opprettes ved 
nitid håndsortering.

Allerede meget god respons

Rune kan fortelle at sagbruket har hatt en god utvikling. En årlig omsetning på 12 – 13 millioner kroner de siste årene, vil forhåpentligvis forsterkes i år med de nye byggene, og han forventer rundt en halv million i pluss på bunnlinjen for 2017.

– Salget av de nye byggene går bra, sier Rune. – I lokalmiljøet har jeg levert det nye service­bygget på Riska Stadion som ­settes opp på dugnad – pluss fjøs, garasje m.m. til flere ­bønder. Jeg har levert bygg til Bjørheims­bygd i Strand, og i Steigen i Nordland står samme sauefjøs som i Tengesdal (se bildet).

Jeg har fått en god følelse av at Riska Sagbruk bygger på noe stort, og jeg ser lyst på frem­tiden, avslutter Rune.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no