ANNONSE

HUS & HAGE

Mal veggen på rekordtid

Tekst: Mari Andersen Rosenberg/ifi.no

Foto: Chera Westmann/ifi.no, Alfort, Jordan


Publisert: 08.03.2017

I HØYDEN: Med rull festet på forlengerskaft går malejobben som en lek. (Foto: Alfort)

Med disse tipsene maler du veggen på halve tiden.

Bytt ut penselen med en male­rull og stigen med et forlenger­skaft. Da maler du veggen ­dobbelt så raskt som du ellers ville gjort. Her er tipsene du trenger for å få malejobben ­unnagjort raskest mulig.

1. Planlegg godt og klargjør rommet

Kjøp inn alt du trenger før du setter i gang. Regn ut hvor mye maling du må ha, så du ikke går tom underveis. Ha alt verktøy tilgjengelig, så slipper du småturer til fargehandelen mens du holder på. Sørg for at det er ryddig rundt deg. Flytt møbler inn i naborommet eller til midten av gulvet. Dekk til der du ikke vil ha søl. Bruk dekkefilt på gulvet og maskeringstape på lister og rundt dører og vinduer. Det går mye raskere å dekke til godt først, enn å prøve å fjerne flekkene etterpå.

2. Gjør skikkelig forarbeid

Ikke slurv med forarbeidet. Du sparer mye tid på å gjøre en ­ordentlig jobb med en gang. Husk at underlaget alltid skal være rent, fast og tørt.

3. Ha malingen i en malebøtte

Du sparer tid på små ting, som å slå malingen over i en malebøtte med riller. Den rommer mer enn et rullebrett, og du slipper å stoppe opp for å fylle på maling flere ganger underveis.

4. Påfør med rull

Alt går mye raskere med rull. Du kan bruke en pensel mot tak, lister og hjørner, men etter det er det rull som gjelder. Med rull får du påført mest mulig maling på kortest mulig tid.

5. Kom opp i høyden

Fest rullen på et forlengerskaft. Det er helt essensielt hvis du vil at jobben skal gå raskt. Du får en god arbeidsstilling, jobben blir mye enklere og det går generelt mye fortere å påføre malingen.

6. Bruk fire hender

Få noen til å hjelpe deg. Særlig når du maler panel, er det viktig at rullestrukturen strykes ut med fordriver. Mens du går foran med rull og påfører malingen, går person nummer to bak med en fordriver. Og med selskap blir jo jobben også morsommere og du blir ikke så fort lei.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no