ANNONSE

HUS & HAGE

Rimelige, polske håndverkere med 10-års jubileum

Tekst: Svein Kåre Edland

Foto: Studio Hjelm


Publisert: 08.03.2017

Denne gjengen av fornøyde håndverkere står klar til å hjelpe deg til en gunstig pris.

Fakta:

Hjem & Hage


Hva:
Håndverkerbedrift som utfører ­arbeid for både bedrifter og private. 


Kontakt:
Mirek, telefon 942 91 714 eller 

e-post: hjemhage@onet.eu


Web:
www.hjemhage.no

Skal du pusse opp boligen din? Har du et stramt ­budsjett hvor det er viktig å ha fokus på kostnader? Da kan det være fornuftig å ta deg tid til å lese denne artikkelen.

– Jeg har vært i Norge siden 1990, forteller Miroslaw Korytkowski, eller Mirek som han kaller seg til vanlig. Lokalavisen møter ham i Hillevågsveien 101, som også var en av de aller første jobbene han hadde i sitt firma Hjem & Hage. I 15 år jobbet han på forskjellige bedrifter her i regionen, men i 2005 startet han sitt eget firma. – Jeg ville noe mer enn bare å være ansatt, forteller Mirek til Lokalavisen. – Jeg så at vi som kom fra Polen, hadde en energi og arbeidsvillighet som rogalendingene satte pris på. Det var enkelt å få oppdrag, og heldigvis har jeg hatt mange fornøyde kunder som har henvist meg til andre, og bestilt flere jobber. Dermed har det gått svært bra for oss. Det er generelt lett å jobbe med nordmenn. Det som er avtalt, respekteres og gjennom­føres. Det er fint å være i Norge, sier Mirek.

 

Mange forskjellige oppdrag

– Vi jobber både for private og for bedrifter, og har gjennom årene hatt veldig mange ­forskjellige oppdrag, forteller Mirek på flytende norsk. – Stadig flere vaktmesterfirmaer bruker oss som underleverandører. Nå i vinterhalvåret er det mye innvendig malerarbeid og sparkling. I tillegg er det mange som har behov for å få utført mindre innredninger og ombygginger. Vi monterer mange kjøkken, og utfører flise- og tømmerarbeid. Vi tar også mindre mureroppdrag. Når det går mot vår, legger vi belegnings­stein, og vi utfører hagearbeid for mange ­forskjellige kunder. I Norge er det mange trehus, og gjennom året skifter vi også kledning på mange av husene. Og selvfølgelig utvendig maling når været tillater det. I tillegg er det mange som bare trenger å få utført ryddejobber hvor det ­kreves litt styrke og at en «orker» å stå på litt.

 

Stort firma – lave kostnader

– Vi er nå ca 15 ansatte, og det synes jeg er en god størrelse. Jeg har tilgang på mange flere håndverkere, men det er ikke alltid bare lykke å vokse. Det skal håndteres også, opplyser en engasjert Mirek. – Vi omsetter nå for mer enn 10 millioner, og det er jeg fornøyd med. Alle mine folk bor i Polen, og jobber her noen måneder, og så er de hjemme en stund. Det er et godt liv, og alle er svært fornøyde. Min arbeidstokk er svært stabil, og det gir trygghet både for meg og våre kunder. Jeg er stolt av at ingen gjennom 10 år har vært langvarig syke og hatt behov for hjelp av det norske offentlige system. Vi jobber hardt, og bidrar til det norske samfunnet. Bedriften betaler skatt, arbeidsgiveravgift og moms. Mine folk er svært motiverte, og føler seg heldig med å jobbe den turnusen de har. Alle som jobber i bedriften, er mine venner, og kommer fra et område utenfor byen Krakow i Polen. I sommerhalvåret har jeg min familie her. Det er kona Elzbieta, som hjelper meg med papirarbeid og faktura, og sønnen Oliwier som går på skole. Min andre sønn Bartek, bor i Krakow hvor han studerer.

 

Slik virker det

– Vårt opplegg er ganske enkelt, sier Mirek til Lokalavisen. 
– Kunden tar kontakt og forteller hva slags jobb som skal gjøres. Vi avtaler en tid for befaring, og da kommer vi og ser på jobben. Kunden mottar deretter et prisoverslag eller fast pris på utføring av selve arbeidet. Vi er svært konkurransedyktige på pris, og i mange tilfeller tror jeg vi har timesatser som kanskje er på halvparten av våre mange konkurrenter. I de fleste tilfeller er vi i stand til å gi en fast pris for de som ønsker det. Jeg har svært mange referanser, og vil alltid kunne gi referanser til private eller bedrifter hvor vi har gjort lignende jobber.

 

Arbeidsinnsats

– Vi har gode systemer og rutiner. Folkene begynner alltid kl 07.00 om morgenen, og alle har svært god arbeidsmoral. Å få lov til å jobbe slik vi gjør i Norge, oppleves som et privilegium. Mine folk er i Norge for å jobbe, og det ser du på innsatsen. Pengene som vi tjener her, rekker svært langt i et lavkostland som Polen. Alle våre kunder uttrykker takknemlighet og glede over den innsatsen som vi legger i alle våre jobber, sier Mirek.

– Vi er klare for vårens hage- og tømmerarbeid og tar også oppdrag på hytter utenfor ­allfarvei – om vi får overnatte der, legger han til.

 

Ta kontakt

Ønsker du å snakke med Mirek, og avtale tid for en befaring? 
– Da er det bare å ringe eller sende en epost, avslutter Mirek som kikker på klokken og kommer seg på vei til sin neste befaring.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no