ANNONSE

HUS & HAGE

NORSK TAKFORNYING STAVANGER AS HJELPER DEG Å SPARE PENGER


Langt billigere å fornye enn å skifte takstein

Tekst: Rolf Schreiner

Foto: Paulo Pagani


Publisert: 08.03.2017

I Postveien i Sandnes bor en fornøyd kunde som i 2016 fikk utført takfornying på garasjen og hustaket – totalt over 400 kvm. 
Her var takpannene fortsatt i bra stand, og kunden sparte dermed en stor sum ved å utføre takfornying i stedet for å skifte ut taket.

Hver eneste dag er taket ditt utsatt for slitasje – det kan være fra vann, vind, snø, is, sur nedbør, alger og mose. Dette fører selvsagt til at taket slites. Spesielt gjør vekst av alger og mose at taket holder på fukt, og dermed blir taksteinen gjennom vinteren utsatt for frostsprengning.

Etter som tiden går blir tak­steinen derfor tynnere og ­tynnere. Ved skader eller ­slitasje er det ganske vanlig at man velger å skifte hele taket, og for de aller fleste er dette en stor økonomisk belastning.

Men – du trenger ikke bruke flere hundre tusen kroner på å skifte ut takpannene

Faktum er, som mange ikke vet, at en fagmessig utført takfornying (grundig rengjøring pluss overflatebehandling) kan øke takets levetid med så mye som 20 år eller mer. Taket vil dermed også gi huset et bedre helhetsinntrykk og økt verdi. Det er dette Norsk Takfornying steller med til daglig.

Mange av firmaets kunder er kommet til et stadium i livet der de ikke ønsker å bruke en stor sum til komplett takskift – nytt tak og undertak. Da er takfornying er smart alternativ – og den rette løsningen både kvalitets- og prismessig. Så kan kundene prioritere andre ønsker i livet.

Husk også at ved salg av boligen vil en takfornying kunne gi en høyere salgspris pga. standardheving og flott inntrykk. Noen har til og med fått økt takst på eiendommen med de positive effektene dette innebærer.

Takfornying er en behandling over 
flere trinn

• Høytrykksvask av hele taket. Alt av mose, alger og skitt fjernes. Takrenner og nedløp rengjøres også.

• Takstein kontrolleres for ­synlige sprekker og brudd.

• Tilstøtende områder som takvinduer, markiser, planter, antenner etc. dekkes til.

• To strøk kvalitetsmaling påføres, farge og glans etter kundens ønske. Malingen har bestått alle tester som finnes for denne typen produkter, og tilfredsstiller samtlige krav og standarder med god margin.

• Opprydning, gjennomgang og sluttkontroll av utførte arbeider.

• Kunden får garantibevis og tilbud om vedlikeholdsavtale.

Resultatet er et tak som ser flott og tilnærmet nytt ut

Du får en ny overflate som stopper vanninntrenging og nedbrytning av taksteinen.

Husk at taket er husets femte fasade! Det skal se rent og pent ut, og det skal være helt tett. Norsk Takfornying gir 5–10 års garanti etter utført arbeid som faktisk kan øke takets levetid med 20 år eller mer.

Gratis befaring

Norsk Takfornying ble etablert i Norge i 2011, og i den lokale avdelingen som ble ­opprettet i Sandnes i 2014, er Tron Knudsen daglig leder. Nytt av året er at Jan Christensen er engasjert som teknisk ansvarlig – han har 16 års erfaring innen overflatebehandling, og han har som godkjent inspektør siden 2012 utarbeidet nye standarder for takfornying. Dette sikrer kunden det aller beste resultatet.

– I stedet for at du må skifte ut all takstein, kan vi gjenoppbygge overflaten på hver stein, sier Knudsen. – På befaringen undersøker vi tilstanden på både undertak og takstein. Og det hender at vi rett og slett sier fra oss jobben og anbefaler å skifte taket hvis undertak eller takstein er i veldig dårlig forfatning. Vi kan ikke fornye noe som allerede er ødelagt. Men i de aller fleste tilfellene vil takfornying til en langt lavere pris, gjøre jobben!

Gjør en vedlikeholdsavtale

– Selv om du har ny takstein, eller du har fått utført tak­fornying, er det smart å foreta jevnlig kontroll og vedlikehold av taket – for eksempel hvert andre år, anbefaler Knudsen. Dette gjelder alle typer tak.

En vedlikeholdsavtale med Norsk Takfornying inneholder:

• Påføring av sopp- og alge­dreper på hele taket.

• Samtlige takstein kontrolleres for sprekker.

• Mindre sprekker repareres.

• Ødelagte takstein skiftes.

• Takrenner og nedløpsrør renses.

• Vedlikeholdsbevis utstedes med stempel, signatur og dato for utførelse.

Også fasadevask

– Vi jobber målrettet for å være Rogalands beste, tryggeste og mest seriøse bedrift innen takfornying og fasadevask, sier Knudsen videre. 
– Vi tilbyr alle former for tak- og fasadevask til private, til næringslivet og til borettslag/sameie.

Vi kan også love at vi holder oss a-jour med utviklingen og ligger helt i front når det gjelder metoder, produkter og løsninger for vår bransje. Kun det beste er godt nok!

For mer informasjon er det bare å besøke vår lokale ­hjemmeside som du finner her:
www.tak-og-fasadespesialisten.no

Sammenlign prisene

Taket blir tilnærmet som nytt, det får forlenget levetid med mange, mange år – og pannene får en flott overflate. Prisen er rundt 60.000 kroner – altså kun 20–30 % av hva du må betale for helt nye takpanner og full utskiftning.

Ved å fornye taket i stedet for å skifte det ut, kan man altså spare minst et par hundre tusen kroner. Det er jo verdt å tenke på.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no