ANNONSE

SPORT & FRITID

Nye utfordringer for Henrik Kristoffersen

Tekst: Pål LarsenPublisert: 22.03.2017

Henrik Kristoffersen

Alpinisten kjører årets Catcher Car under veldedighetsløpet Wings for Life World Run.

Søndag 7. mai arrangeres Wings for Life World Run - et globalt veldedighetsløp hvor inntektene går uavkortet til ryggmargskader.

– Det er flere alpinister som sitter i rullestol, ingen har lyst til å gjennomgå det, og for meg er det jo en risiko. At noen jobber med å finne en kur er utrolig bra, og selvfølgelig er dette noe jeg ønsker å støtte, forteller Henrik Kristoffersen.

Mållinjen krysser deg

Løpet arrangeres i 24 land over hele ­kloden, og i Norge er Stavanger vertsby.

Løpet har ingen fast distanse, og man velger selv hvor langt man ønsker å løpe, men det er en liten twist; Mållinjen ­kommer bakfra i form av en Catcher Car. Når denne bilen tar deg igjen, er du ute.

Henrik Kristoffersen deltok i løpet i 2015, og løp hele 26,7 kilometer før han ble tatt igjen. I år er disse kilometerne byttet ut med en kjøretur på ca. fem timer, når Kristoffersen selv skal jage årets deltagere.

– Ganske utfordrende

Årets kjøretur under Wings for Life World Run blir i helt andre hastigheter enn det alpinisten er vant til.

– Det å holde farten jevn og lav blir ganske utfordrende, forteller Kristoffersen.

Henrik må nemlig starte med en hastighet på 15 km/t, og tempoet øker gradvis hver time, helt til alle deltagerne er tatt igjen.

– Jeg er vant til å gå på med full gass, stort sett uansett hva jeg driver med! Så ser for meg at dette kan bli en smule utfordrende, smiler han.

Flere profilerte utøvere til start

Hver eneste deltager over hele kloden vil starte samtidig, og når startskuddet går i Stavanger kl. 13.00 kan man ende opp med å løpe sammen med Heidi Weng, Tiril Sjåstad Christiansen, eller Petter Northug som er blant atletene som stiller til start.

Kristoffersen selv innrømmer at han gleder seg spesielt til å ta igjen Tiril ­Sjåstad Christiansen.

– Vi er gode venner og tror det kan bli litt morsomt å se hun slite litt. Håper bare hun tar seg tid til å vinke når jeg passerer henne, avslutter Henrik.

7. mai kan man følge Wings for Life World Run live på TV 2 Sportskanalen.


Annonse

© 2019 - Lokalavisen -- Design/layout: Blest.no